Učitelka tvrdí, že je malý na školku nezralý

iulia
17. říj 2017

Ahoj holky, ještě teď se mi po tvářích kutálejí slzy jako hrachy. Malý začal chodit do soukromé školky ve 2letech (musela jsem do práce) - ve školce se mu moc líbilo, paní učitelky ho často chválili, neřešila jsem žádnou komplikaci. Čurání a kakání má zvládlé, nají se sám, umí si říct, když mu něco nejde, oblíkaní vcelku taky jde. Co se týká mluvy - máme, co ladit, ale když se člověk zaposlouchá rozumí mu. Děda s babičkou ho vidí cca jednou za měsíc a rozumí mu dobře. Co se týká chování je učenlivý, hodně upovídaný, ale i tvrdohlavý a nechá se lehce ovlivnit (když někdo dělá blbiny, rád se přidá). Je to už dva týdny, co začal chodit do státní školky - ve školce se mu líbí, jen jedna paní učitelka si na něj "zasedla" a je ke mě arogantní. Tvrdí mi, že je malý nezralý na školku, pořád je mimo a vůbec ji neposlouchá. Kde jakou běžnou věc zbytečně nafukuje. Jsem nekofliktní člověk a vůbec nevím, jak se mám k tomu všemu postavit. Bojím se, že když s ní půjdu do diskuse, bude se po synovi ještě více vozit. Děkuji za reakce, strašně nerada malého vodím do školky.

verkaver
17. říj 2017

@iulia A proč jste měnili školku? V soukromých s dvouleťákama většinou problém nemají,tak jsou to jejich peníze,že. Ale v klasické školce tak malé děti nevidí moc rádi a ono se ani není moc čemu divit. Dětí tam mají na starost víc a když jim tam přijde takové větší mimino,tak to opravdu může být problém. Je fakt,že ostatním nestíhá,brzdí je,je s ním víc práce. Pokud tam takových prcků mají víc,tak chudáci učitelky...za mě jsou dva roky na školku prostě moc brzo,i ve třech letech to ještě málokteré dítě zvládá. Ale v klidu o tom s učitelkou promluvit jistě nebude špatné,co přesně jí vadí,v čem je problém...

iulia
autor
17. říj 2017

@verkaver
omlouvám se, špatně jsem to specifikovala. Teď už má malý 3,5 roků. A školku jsme měnili, protože ve školce už byl nejstarší a chtěli jsem, aby se někam posunul.

annasmyckova
17. říj 2017

jestli tam je učitelek víc, poptala bych se na jeho chování ještě někoho -jestli se jim to taky tak zdá, a pokud ne, tak bych normálně poprosila o schůzku s ředitelkou (třeba je vás i víc rodičů ) a i s dotyčnou učitelkou si věci vyříkala (jdi i s manželem -ať je vás víc)..je to fakt zvláštní když po měsíci je takhle hotová se závěry, jak na tom dítě je...někdo se teprv rozkoukává, změnil prostředí, lidi -to by měl normální pedagog zmáknout...jak je stará ta učitelka?

iulia
autor
17. říj 2017

taky mi to příjde divné, když si syna vyzvedám než otevřu dveře do třídy, tak nahlídnu dovnitř a syn hezky hraje s auty, vláčkem. Možná chodím v pravý čas🙂 Tahle paní učitelka má 24, bezdětná. Je tam ještě jedna učitelka, ta je moc milá starší, nikdy mi nic neříkala.

annasmyckova
17. říj 2017

@iulia čekala jsem nějakou vyhořelou úču před důchodem, ale takové mládě? Ach jo, chudák malej, bijte se za něj (poptejte se ostatních rodičů, jak s ní vychází...třeba je fakt problémová)..když by s ní nebyla řeč, tak přes ředitele nebo zřizovatele (obec?). Mám ve školce taky od září tříleťáka, nechce se strojit sám, takových je většina, vím, že je to pro učitelky náročné -a obdivuju všechny, které to zvládají... máme v naší školce štěstí na učitelky -které jsou shovívavé k různýcm dětem (počůránci, uplakánci...). Ono se to lepší -ale takhle krátce přece nemůže po takovém malém cvrčkovi učotelka chtít aby všechno zvládal a soustředil se (kolik takových tříletých je..)

janapetrvalska
17. říj 2017

co to treba rozebrat s tou starsi ucitelkou? treba si mlada hraje na chytrolina ..a honi si ego

listopadka1
18. říj 2017

ahoj, ja jsem ucitelka ve skolce a podle me je to od ni silne neprofesionalni. zkusila bych si domluvit schuzku s ni a s tou druhou ucitelkou a promluvit si s nimi, pokud vyjde najevo, ze ta druha s vasim synem problem nema, zkusila bych se s nimi nejprve nejak domluvit a pokud to nevyjde, resit to s reditelkou. s prominutim takhle mlada ucitelka jen stezi odhadne, jestli je dite na skolku zraly (pokud ma pochybnosti, resi muze max doporucit navstevu poradny), spis se mi zda, ze ma k synovi nejaky osobni antipatie, on k ni nema respekt, jaky by chtela, a ona se s tim nedokaze vyrovnat. jenze to je jen jeji chyba. deti hrozne dobre poznaj, kdyz to ucitelka dela blbe a zvlast, kdyz k nim projevuje nepratelskost, a pak ji pochopitelne poslouchat nebude. ale za to vas syn nemuze, to je opravdu jeji problem.

verkaver
18. říj 2017

@iulia Jo tááák,tak to bude mladá slečna těsně po škole a má děti zaškatulkované podle nějakých učebnicových tabulek. Z té si nic nedělej 🙂 Kdyby byla protivná pořád,chtěj po ní vysvětlení,konkrétní případy,v čem přesně je podle ní problém,co tak strašného tvůj chlapeček dělá... Ale před tou druhou učitelkou,aby se i ona mohla vyjádřit,jistě má své zkušenosti. Ono někteří lidé dostanou funkci a stanou se z nich blbci. Takže klid,určitě máš fajn kluka 🙂

iulia
autor
18. říj 2017

@listopadka1
@verkaver
pořád se snažím některé situace si přehrávat - a je víc než pravděpodobné, že k ní nemá respekt. Při jednom odchodu paní učitelka chtěla, ať si uklidí hračky a syn, jak mě zahlídl, nechal hračky a utíkal za mnou. Paní učitelka o v polovině cesty chytla za ruka a dotahla ho k hračkám. Nicméně ji utekl, pozdravil se se mnou a až poté si uklidil hračky. Prakticky nevím, kdy můžu zasahnout; co si může paní učitelka dovolit a co už je příliš.

iulia
autor
18. říj 2017

@janapetrvalska
K těmto "útokům" prakticky dochází za nepřítomnosti starší paní učitelky - odpoledne při vyzvedávání.

annasmyckova
18. říj 2017

@iulia hlavně nedat najevo před děckem, že paní učitelka je "blbá" -můžete si pomyslet své, ale autoritu učitelek před děckama nesnižuju -v situaci, že si má dítě ještě něco uklízet, tak učitelku podpořím -běž a douklízej to, já na tebe počkám, mám čas... pokud by učitelce přesto utekl, tak musím podpořit to, co ona po něm chtěla a vrátit ho. Oni to mrňousi vycítí a nebrali by učitele vážně. ...(Navíc vám bude možná učitelka vděčná, že jste ji podpořila)...Pak to řešit bez dítěte.

listopadka1
18. říj 2017

@iulia jako ucitelka bych v tehle situaci nejdriv nechala syna vas pozdravit a pak mu klidne vysvetlila,ze je potreba si jeste douklidit. je prece pochopitelny, ze vas chce syn hned videt. myslim si, ze neni moc empaticka a snazi se si ten respekt vynucovat, coz nemuze fungovat. navasem miste bych si sjednala tu schuzku a predem si pripravila treba na papir par bodu, ktere s ni chci probrat, treba i nejake konkretni situace, a prizvat tu druhou ucitelku, aby rekla jaky na to ma sama nazor a jak byste spolecne mohly pracovat na zlepseni. pred synem bych to ovsem nerikala ani bych nijak nezasahovala na miste, nekdy se pak takova situace zbytecne vyhroti. je lepsi si to vsechno promyslet, utridit a konkretne pojmenovat, co vam na jejim chovani vadi, a pak se to s nimi v klidu pokusit resit. rozhodne bych ale trvala na pritomnosti te druhe ucitelky.

janulkakraniska
20. říj 2017

Ja bych se rozhodne bila za sve dite.Klidne bych sla do otevreneho konfliktu mezi ni i reditelem.
Az pujde do skoly,budete jeste koukat,co budete muset mozna resit,kdyz narazite jako my!
Pravy cas se to naucit,byt pevna a taky je dulezite podle me,aby deti vedely,ze kdyz je jim skutecne ouvej,opravdu se deje neco hrozneho a je jim nepravem ublizovano,ze se za nej postavite klidne sama proti vsem.
Z druhe strany jsem zasadne proti,aby rodice zajistovali jakysi "komfort".Neni potreba resit kde jakou hovadinu a delat,ze zrovna moje dite je andel.
Snad to pujde!👍

iulia
autor
23. říj 2017

@annasmyckova
@janulkakraniska
@listopadka1
Děkuji za reakce a rady, otevřely mi oči, jsem silnější. Nedovolím, aby si můj syn odnesl špatné vzpomínky na školku! Respektuji paní učitelku, ale můj syn má jméno, je krásné🙂 a nikdo ho nebude oslovat "on". A pravidla slušného chování by měla dodržovat i paní učitelka a ne na mě křičet přes celou místnost. Tato paní učitelka dokonce figuruje v nadaci pro dobrou věc, vzhledem k jejímu chování, ji nevěřím. Člověk, který má v sobě tolik nenávistí a tmářství, "pomáhá" lidem. What's up? V skrytu duše věřím, že půjde do sebe.
Dokonce mě napadlo, zdali ta její agrese není namířená proti mé osobě - jsem cizinka, manžel je čech, český jazyk ovládám celkem obstojně. Jsem doktorka. Už jsem setkala s lidmi, kteří si myslí, že cizinci berou čechům práci. Je to už konspirace🙂 Ach jo:(

janulkakraniska
23. říj 2017

@iulia Učitelka na tebe dokonce řvala přes celou místnost jo? No,to ještě úplně mění situaci. To by viděla!😈
Tady vůbec nejde o to,co jsi zač,jde o toho mrňouse!
Já nebudu rozmazávat téma cizinců v naší republice,já s nimi normálně do práce chodím.
Lidé jsou zlí obecně.Oni ani k sobě k Čechům se chovat neumí.
Spousta jich se neumí chovat ani ke svým dětem.
Pokud má školka ředitelku,řešila bych to s ní.
Pokud se chová na lidi zle učitelka,pak nemůže chtít po dětech,aby na sebe byly milé!
A já se jen utvrdila v tom,co vím dávno. Zase jedna,co si myslí,že je učitelka🙏