Ahojky Kočky,
Manžel dostal lístky na fotbal do Vídně a my teď řešíme ubytování. Nejprve nás napadlo sehnat něco rovnou ve Vídni, teď přemýšlíme, že z Bratislavy to není daleko. Můžete mi prosím poradit?? Chtěli bychom cestovat i s 3 měsíčním mimi. 😉
Díky za tip. Můžeš mi říct, jaká je tam cesta autem?? Já jsem někde v TV vidělam, že snad z Blavy maj novou dálnici. 😉
Od nás teda dálnice není, ale jede se docela dobře. V Rakousku mají daleko lepší silnice než u nás, tak stačí si přetrpět těch pár kilometrů na hranice a pak už je to paráda.
monkula • 2d • Dnes o 19:52
janah, myslím si, že by ste mohli v pohode dochádzať d oBA, myslím, že je to slabá polhodinka... 😉
z BA je dialnica az do viedne, ale pokial viem, trva to viac nez pol hodinku 😉 rataj tak hodinku, podla toho kam vo viedni (nooo...mozno ak je to niekde pri schwechate, tak takych 40 min.) a odkial v BA.
jedine, co by som zvazila, citala som, ze rakusania docasne obnovili kontroly na hraniciach, neviem, akym sposobom, ale to moze byt dalsich nezanedbatelnych par minut...
ale napr. vlaky chodia kazdu hodinku, mozno i castejsie a kontroly su pocas jazdy. a i za ten peniaz sa podla mna oplati. cesta trva okolo hodiny.
ikke má pravdu, pretože práve kvôli futbalovému Euro sa sprísnili a dočasne obnovili kontroly na hraniciach, aby sa im taam náhodou niekto neprešmykol a neurobil atetntát, alebo neemigrovali, po skončení Eura sa opäť obnoví voľný pohyb osôb
hahaha koukám, že Rakušáci Vás mají asi stejně rádi jako nás 😅 Nám nemůžou přijít na jméno kvůli Temelínu. O těch kontrolách mi dneska něco říkala tchýně, ale znáte to tchýně a uzený - nejlepší jsou ..... 😅 No nic. A ta cesta vlakem s mimi, je to OK?? Já tedy vlakem s dětma nikdy necestovala, ale přijde mi to jako super nápad. Do Blavy autem a dál vlakem a zkoukli bychom Blavu i Vídeň... 😀 Díky za tip. Doporučíte i nějaký ubytování?
to nieje o nevraživiosti voči nám...
Je to len čistá bezpečnosť, aby sa tam nedostali cez nás nejaké živly alebo teroristi...
by ma zaujimalo, ci maju kontroly aj na hraniciach s talianskom a slovinskom 😉
co sa tyka ubytovania, hladala by som bud v okoli hlavnej stanice (casti Stare mesto, Kramare, Nove mesto), alebo este lepsie Petrzalka a Devinska Nova Ves (tiez casti bratislavy), to mas potom k vlaku najlepsie.
vlaky chodia z hlavnej stanice, stanice Dev. Nova Ves a Petrzalka, tie petrzalske byvaju vsetky rakuske, takze asi najpohodlnejsie 😉
skus si vyhladat napr.
penzion berg
pension raki
penzion dominika
alebo podla vyssie zmienenych mestskych casti 😉
janah, z BA do Viedne sa dostanete pohodlne aj vlakom alebo lodou a je to rychle a pekny vylet.
A to cestování vlakem, je v pohodě i s kočárkem?? Nemusí se ten kočár posílat jako zavazadlo?? Asi se hloupě ptám, ale nikdy jsme vlakem s mimi nejeli 😢
holky..a jak je to s cenou? Docela bych i věřila, že hotel nebo ubytko ve Vídni bude levnější jak v BA 😕
No, tak ja priamo z miesta (z Viedne) Kontroly budú na všetkých hranickiach. Aj so Sloviskom, Talianskom a Nemeckom a všetkými ostatnými štátmi. Takže si namýšľať, že to kvôli "nám" (nech už je to ktokoľvek) je smiešne. Hotely - hlavne tie lacnejšie - sú už dávno plné. V tých drahších je miesta dosť ale za nemiestne ceny (od cca 120€ tie najlacnejšie). Voľné sú ešte ubytovne pri Stadthalle, stoja 36€ za osobu a noc, ale to budú v podstate len také nocľahárne pre fanúšikov... (to konca týždňa budú zmontované) Cesta do/z Bratislavy trvá 50 minút z centra do centra - bez hraničných kontrol 🙄 Vlak potrebuje cca hodinu a chodí každú pol hodinu na striedačku z Petržalky a hlavnej stanice. Lístok stojí cca 300 Sk tam a späť na osobu O cenách hotelov v Bratislave nemám ani tušenia 😝
vroni: mně Ba přijde šííííííííííííííleně..ale fakt šííííííííííleně drahá, kam se hrabe Praha 😔
😀 😀 😀 Sisstin, aj mne, mám pocit, že Viedeň je lacnejšie, ale počas EM to určite platiť nebude. Si myslím.... 🤐
Tak s Bratislavou nemám zkušenosti, ale Vídeň nasadila už na fotbal ceny... Ten náš vyhlédnutej vyletěl už o 100% cca na 180 Eur. Což se mi fakt zdá úlet. 😢
Inak mi ešte napadlo - skúste niečo po ceste - Hainburg alebo Bruck a.d. Leitha - mali by mať aj miesto, aj máte S-bahnom spojenie do Viedne... Ono to bude skoro 100% lacnejšie než Bratislava. Kuk tuto (je to len zoznam, žial bez cien...)
http://www.yellowmap.at/YM/Poi/Poi.aspx?QT=3&Ca...
Ahojky,
děkuji za tipy, nakonec nikam nejedeme, děti jsou furt nemocný ☹ 🙄
Ahoj. Z Bratislavy je to asi blíž, ale od nás to taky není tak daleko.Ze Znojma je do Vídně rovných 100 km. 😀
A tady by se vám mohlo i dobře bydlet s miminkem: http://www.kaplanka.cz/titul.htm
http://www.znojmo.biz/