Prosím o radu a zkušenosti, čím změkčit tvrdé ručníky...peru na 60, nepoužívám a nechci používat aviváž, sušičku nemám, žehlím... ručníky, osušky jak prkno, nesají, dřou,jsou prostě nekomfortně tvrdé....
Žehlení ručníků se zásadně nedoporučuje. Při žehlení může dojít k nenávratnému poškození vláken, tedy jejich polámání. Díky žehlení ztrácí ručníky svou přirozenou savost.
Já občas přidám do pračky ocet, do přihrádky na aviváž. Ručníky jsou měkké a hezky sají. Neměli by se vůbec žehlit, tím ztrácí savost.
Aha,tak já žehlím jak blbec, kvůli dezinfekčnímu efektu...
@ester_ka Ten ti zajistí právě ocet. Zápachu se bát nemusíš, není to vůbec cítit. Peru tak i ložní prádlo a utěrky.
Když nechám ručníky schnout na sušáku, tak jsou tvrdé, po sušičce jsou měkké, příjemné, po páře top měkké.
A nevíte, když zkusím páru,zda změknou dostatečně? Nebo už jsou na odpis a nic jim nepomůže 🤔
Když ne aviváž, tak aspoň ocet. Určitě nezehlit. Jinak mě ručníky nejlíp dělá ta sušička, z ní jsou nádherně mekoucke, bez ni sem toho nikdy takhle nedosáhla.
Ručníky peru na 40, přidávám ocet a trošičku aviváže na vůni, a žehlit by mě je ani nenapadlo. Sušičku nemám, suším ve sklepě nebo venku. Jasně že nejsou nadýchané jako obláček, ale kůži nám taky nedřou 😀
@ester_ka já používám desinfekci na prádlo od Sanytolu a nesuším na slunci. Na sušáku je nenechávám přeschnout