True crime fórum. Znáte?

7. kvě 2024

Zdravim! Nevim, jestli uz zde tohle forum neni, tak zkousim zalozit. Rada sleduji nevyresene vrazdy a zmizeni beze stopy, ale nemam to moc s kym diskutovat, tak treba zde najdu spriznenou dusi. Delsi dobu mi lezi v hlave napr. pripad Soni Illeove. Znete nekdo? Mate teorii, co se stalo? Desi me, ze je to jeste pomerne cerstva zalezitost, ale presto pomnicek, a tak vrah celkem jiste beha mezi nami… Mate vy “svuj” pripad, ktery dlouhodobe sledujete?

lenickakl
7. kvě 2024

To je ten případ z Jindřichova Hradce?

autor
7. kvě 2024
morgan
7. kvě 2024

A jaká je tvoje teorie? 😀

autor
7. kvě 2024

@morgan No, vzhledem k tomu, že na "místě činu", našli mužskou DNA, kterou porovnávali se stovkami osob (které ji znaly, nebo měly něco společného s tím klubem, odkud se sztratila, nebo tou osadou, kde ji našli), a nenašli shodu, tak to vypadá na někoho, kdo ji neznal, a náhodou na ni narazil v tom Hradci, nějak ji dostal do auta, odvezl, a zabil. Dle toho, co jsem četla, se musel velmi dobře orientovat v té oblasti, kde ji našli. Pak je taky otázka, jak by ji někdo neznámý nepozorovaně dostal do auta, když nebyla opilá (byla těhotná), a odkud vzala policie použitelnou DNA z těla, kt. bylo čtvrt roku ve vodě. Napadlo mě, zda se nemůže jednat o DNA plodu, kdy hledají otce, kterým ale není manžel. ALe žy by nebyl v okruhu lidí, se kterými tu DNA porovnávali...

morgan
7. kvě 2024

Zajímavý 😊 Taky by mě zajímalo, jak se to stalo a proč.

autor
7. kvě 2024

@morgan Byl o tom prý natočen jeden díl pořadu Očima Josefa Klímy z r. 2017, kde mluví její bratr a říká, že si myslí, že to byl manžel... Ale neviděla jsem a nadaří se mi dohledat.

hojda
7. kvě 2024

Známý byl mezi těmi, kterým tenkrát brali DNA, jezdili s kamarády na tu chatu, takže je všechny zvali na odběry DNA. Já manžela netipuju. Nějaké DNA mohlo být i v té chaťě.....

morgan
7. kvě 2024

Na manžela já bych si myslela, ale předpokládám, že ten byl prověřen nejvíc 🙂

autor
7. kvě 2024

@hojda O té chatě jsem si to vygooglila až teď. Ve článku se píše, že ji pachatel dovezl živou autem, pak strávili nějaký čas ve firemní chatě u té Nežárky. Je pravda, že DNA byla tedy asi odtamtud. Pak mě teda napadají dvě teorie. První, že měla milence, (se kterým byla těhotná, nebo naopak nebyla, a chtěla to ukončit), a za kterým vyběhla z toho klubu, třeba jí mohl říct, že ji chce jen pozdravit, pak ji odvezl na tu chatu, mohli se tam scházet už dřív, a stalo se co se stalo. Divné je, že by byl tak tajný, že by propadl sítí při tom testování DNA, ale mohla mít třeba speciální mobil jen na kontakt s ním... Druhá, že před tím klubem nasedla k nějakému kolegovi (když firemní chata), který s sebou vezl kamaráda úplně mimo okruh jí známých lidí, na té chatě ji ten kamarád znásilnil, společne se jí zbavili, kolega nic neřekne, protože spoluvina, a na toho kamaráda nepřijdou, protože o něm nikdo neví, ale je to trochu divoké.

hojda
7. kvě 2024

To nebyla chata té firmy, kde pracovala..... myslím..... „Nebylo zatím ani zjištěno, že by zavražděná či kdokoliv z okruhu jejích nejbližších osob měl vztah k místu nálezu těla,“ sdělil policejní mluvčí Jiří Matzner.

autor
8. kvě 2024

@hojda Aha, já jsem napšla toto "Pitva ukázala, že žena zemřela utonutím a byla těhotná. Kriminalisté zjistili, že ji někdo na místo vraždy dovezl automobilem živou. Nejspíš nějaký její známý. Mají dokonce důkazy, že část noci strávila v blízké firemní chatě."

Zdroj: https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/il...
Každopádně je škoda, že se o tom víc nemluví, nepíše, netočí podcasty, když je ještě čas, a pachatel může být potrestaný, než se to promlčí. A i kdyby ne, tak věřím, že by to aspoň pachateli znepříjemnilo život, takhle si může žít úplně v klidu, když to vlastně nikdo neřeší.

hojda
8. kvě 2024

Byla to firemní chata, ale jiné firmy.

autor
8. kvě 2024

@hojda Se kterou ona neměla nic společnýho? Tak to by zase nehrávalo teorii o náhodným pachateli. Jinak jsem viděla reportáž, kde mluvil manžel, bylo to 4 roky od zmizení, a ríkali tam, že vychovává s novou partnerkou malého syna. To znamená, že musel poměrně rychle navázat nový vztah.

morgan
8. kvě 2024

Tak neměli děti a chlapi se s tím zas tolik nemažou nebo někteří prostě neumí být sami. Navíc byl mladej a prostě chtěl asi rodinu. Tohle mi zas tak divný nepřijde 🙂 To mi přijde divnější, že ona jako těhotná měla chuť lítat na večírku ve dvě ráno někde na diskotéce a venku. A někde i píšou, že pila, tak nevim. Leda by to ještě nevěděla.

hojda
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
8. kvě 2024

@morgan @hojda Určitě se z toho nedá nic usuzovat, to je pravda. V reportáži jsem slyšela, že byla ve 3 měsíci a měla 2 měsíce po svatbě. viz zde. https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/264992-...
Jinak ta reportáž je z listopadu 2012 tedy 4 roky a kousek od jejího zmizení a 3 a 3/4 roku od nálezu těla, tak si jen říkám, kolik času byl sám, pokud už mají dítě, jestli rok, rok a půl?

hojda
8. kvě 2024

@morgan Tak já třeba jako těhotná jsem taky byla na firemním Vánočním večírku, nepila jsem tedy nic, ale nevidím na tom nic špatného, těhotenství není nemoc, aby seděla 9 měsíců doma....

autor
8. kvě 2024

Treba sla prave na vzduch proto, ze ji bylo blbe a byla uz unavena, tim spis tim tehotenstvim…

morgan
8. kvě 2024

@hojda jasně, taky jsem něco obrazila a je to normální, nemyslela jsem to tak, že by měla sedět doma. Jen prostě mi přijde, že většinou jde člověk domu tak nějak dřív, protože ve dvě ráno už je dost lidí “trochu jinde” a pro střízlivýho člověka nic zábavnýho na to koukat 😀. Ale to není k tématu, jen jsem chtěla říct, že mi to přišlo celý trochu divný a ještě jet na nějakou chatu či co no…

jittuli
8. kvě 2024

Případ neznám, ale true crime teď poslouchám dost - dá se ten příběh někde najít jako podcast?
Z těch nevyřešených můžu doporučit třeba o Ivance Koškové - podcast Pohřešovaná.

autor
8. kvě 2024

@jittuli Prave, ze neda, jen kdyz si zadas jeji jmeno do googlu, tak neco vyjede, prupadne je jeji pribeh soucasti jinych na yt. Pohresovanou znam, jestli te zajimaji dalsi, tak koukni na Ztraceni v Albanii, nebo Osudove osmicky, anebo ted je zajimavy Slopne: Kdo je vrah?

hojda
8. kvě 2024

@morgan Já si tedy nemyslím, že na tu chatu chtěla jet... Možná jí někdo nabídnul odvoz domů....měli ještě zajet pro ty její věci do klubu, ale v autě to dopadlo úplně jinak....

autor
8. kvě 2024

@hojda Hele, a nevíš víc o tý chatě? Jako jestli se do ní někdo vloupal, nebo byla otevřená, jestli ty tři měsíce, než ji našli, tam nikdo nebyl, nebo byla hodně využívaná, a tak?

autor
8. kvě 2024

@hojda Zase kdyby jí ten odvoz někdo nabídnul, tak by ho nejspíš znala, a všechny známý testovali na tu DNA...

hojda
8. kvě 2024

To nevim, pronajimalo se to na chlastaci akce, tak tam.mohl byt nekdo na Silvestra, jinak spis az v lete nebo jaro a podzim pro rybare.V zime to urcite moc vyuzite nebylo.

hojda
8. kvě 2024

Nekdo koho znala treba jen od videni, nebo i cizi a nabidl ji, ze ji odveze, jestli spolu mluvili v tom parku delsi dobu....tezko rict.

autor
8. kvě 2024

@hojda Ještě jsem viděla výzvu policie, kterou tam tenkrát vylepovali, kde vyzývali majitele chat v oblasti Jemcina k součinnosti. Jí ale našli v místě Vodičkova tůň, což je dle měření na mapách cca 10 km po Nežárce od mostu na hradecké silnici (kde ji mohl dle jedné teorie do Nežárky hodit), až do té Vodičkovy tůně. Tedy ta chata je v té oblasti Jemčina?

hojda
8. kvě 2024

Ne, je u te tune.

autor
8. kvě 2024

@hojda Tohle jsem mela na mysli. Treba testovali vsechny ze vsech chat proti proudu Nezarky az k ty silnici…

hojda
8. kvě 2024

Prováděným šetřením a opakovaným ověřováním skutečností na místě nálezu těla zavražděné Soni Illeové v prostoru lesního porostu Jemčina v katastru obce Val i v jeho blízkém okolí se kriminalistům podařilo zjistit výskyt osob, které se v inkriminovanou dobu v okolí místa nálezu zdržovaly. Právě na tuto skutečnost soustředili kriminalisté svoji pozornost. "Z dosavadního šetření vyplývá, že místo nálezu nebo jeho blízké okolí je pravděpodobně i místem činu. Místo pachatel či pachatelé dobře znali a znali i trasu z Jindřichova Hradce do chatové oblasti Jemčina," sdělila krajská policejní mluvčí Jana Hlavínová.Proto kriminalisté předpokládají, že poškozená byla na místo činu přivezena. Není ovšem vyloučeno, že i ona chatovou oblast u řeky Nežárky znala.

Svědeckou výpovědí mají kriminalisté podle Hlavínové potvrzeno, že v noci z 19. na 20. prosince 2008 se v jedné z chat svítilo. V současné době policisté prověřují osoby, které měly vztah k místu nálezu těla poškozené ženy, to znamená rybáře, myslivce, chataře, turisty i cyklisty.

"Kriminalistům se podařilo zajistit mužský profil DNA, a proto se v současné době provádí plošný odběr vzorků DNA osobám, které se v inkriminovanou dobu v okolí místa nálezu zdržovaly. Získané vzorky jsou se zajištěným profilem DNA porovnávány," potvrdila Hlavínová informaci Deníku o odběrech vzorků DNA.

Při provádění ohledání místa činu a jeho okolí byl nalezen i kus pásky, kterou byla poškozená v době nálezu spoutána. Ten je v současné době na odborné expertíze a kriminalisté čekají na její výsledky.