Ahoj maminky, měla bych dotaz na ty, kdo mají doma kočky (nebo vaši rodiče, známí, kamarádi ...) - POKUD JE ZVÍŘE TŘÍBAREVNÉ (myslím barvy bílá, černá, rezavá), JE TO KOČKA NEBO KOCOUR?
Prosím o lajk pod příspěvek, děkuji
kocour
Ja mam pocit ze tribarevky jsou v nejvetsich pripadech holky....
Kočka
Mam tribarevku uz podruhe a vzdy holka 🙂
Bývají to kočky ve většině případů, stejně jako zrzavý je většinou kocour
Tříbarevky jsou prý vždycky kočky.
tříbarevky jsou vždycky kočky..ale musí to být jednotlivé barvy...takže když je kočka třeba bílá a má šedomourovaté velké fleky (nebo zrzavo mourovaté), tak mourovatá se bere jako jedna barva..způsobuje ji jeden gen..tak to může být i kocour...ale černá, bílá, zrzavá je total kočka
Tak oprava - jsem se dovzdělala...vyjímečně to prý kocour být může...ale opravdu vyjímečně a takoví kocouři bývají prý většinou neplodní...na 99% je to většinou kočka...
Když to je náááhodou kocour, je nositelem 3 chromozomů, je tedy "vadný" a neplodný (má to svůj název). Jinak je to vždycky kočka. Mimochodem, říká se, že trojbarevný kočky nosí do domu štěstí😃
Meli jsme tri kotatka tribarevna od dvou Kocek a vsechny tri byly kočičky
pokud je to tříbarevná čiči tak jde vždy o kočičku 🙂
Meli jsme tribarevne pouze kocicky,nikdy kocourky.
Přesně tak, jak říká swan42 ;)
A co zrzavé kotě? To je vždy kocour? Nebo má někdo zrzavou kočičku?
@hojda to je prý vždycky kocour, taky ta vazba na chromozom. Já tyhle věci třeba vůbec netušila, někdo mi teda už říkal, že ta 3barevka je něčím extra...
Já dneska googlila- v souvislosti s touhle debatou. A třeba jsem našla neofiko průzkum, jestli barva souvisí s povahou kočky. Tak prý jo, bílý jsou prý chladnější a zdrženlivější. Černý jsou prý strašně mazlivý, zrzci jsou prý hrozně hraví a veselí... Já osobně si myslím ale že to je blbost😃
@monikanikolaaneta Máme zrzka kocoura (kastrovaný) a ten hravý je, kočka mouratá (kastrovaná) stejně stará si tolik nehraje.
@monikanikolaaneta my jsme kočičí rodina - já mám dvě (kočka a kocour), sestra 3 kocoury, mamka 2kočičky - všechno kastrovaný..a teď - ségry zrzek je panovačnej prevít, dělá kápo celýmu okolí venku a to je mu už 15let...my měli bílýho Béďu - to byl mazlík, chytrej a vyčůranej...chodik za náma jak pejsek...sestry černej je děsnej plašan, furt se někde schovává - i když občas se pomazlit přijde, ale jen k sestře...mamky černobílá je děsná netykavka a tak no...😂
3 barevná z 99% kočka. Máme 3 kočky a všechny 3 barevné. Měli jsme zrzavou, říkali jsme ji zrzka a byla to kočka.
kočka