Tři děti, samoživitelka. Jak vše zkoordinovat (testování)?

mariti
11. dub 2021

Ahoj, neřeší někdo podobný problém? Ted jsem si četla instrukce k testování ve školce, a fakt nevím, co mám dělat. Mám prvňáčka, předškolačku a tříleťačku, ta taky chodila do školky, ale ted nemůže. Takže syn a dcera mají být testovaní ve stejný den, ve stejnou dobu (mezi půl 8 a 8 hodinou), na různých místech, přičemž tam musím pochopitelně být jako doprovod, ale nemá tam být nikdo jiný. A malou pochopitelně nenechám doma samotnou. Babičky daleko nebo neochotné, otec ne úplně spolupracující (starající se pouze v "jeho dny"). Jako to mám být zároveň na třech místech? Pokud tam budou fronty, tak se testování může protáhnout, minimálně 15 minut se pak čeká na výsledek testu... Musím říci, že jsem se fakt těšila, až otevřou, ale mám pocit, že jsem tam kde jsem byla - v prd... (s prominutím). Je mi z toho všeho fakt do breku. Jsem jediná, kdo řeší něco takového?

eviicka
11. dub 2021

@mariti určitě to řeší více lidí, co na rovinu napsat do školky, jak to máš, jestli by ti vyšli vstříc s pozdějším časem, dětí budou mít méně. Nebo školkové dávat třeba až v úterý, kdy nebude ten nápor - zkrátka možnosti. Jinak nejmladší sebou snad také nebude problém, ne? U nás ve školách i školkách v okolí se testuje a čeká na testy venku. Nicméně to nic nemění na tom, že pro tebe je tato situace prozatím opravdu pakárna.

j.a.n.i
12. dub 2021

@mariti No a nezvladla by to prvnacka sama? Doprovod rodicu je moznost, nikoliv povinost. V opačném případě bych se bud ve skolce domluvila na pozdeji nebo pokud to nepujde, tak ji dala az v utery.

mariti
autor
12. dub 2021

já nevím, zda se testy budou v úterý vůbec organizovat... pochopila jsem, že v pondělí a ve středu. V první třídě je syn, a je to trochu truhlík, je ze všeho vyjukaný, možná časem, ale teď na začátku sám určitě ne.

mariti
autor
12. dub 2021

Jinak díky za tipy oběma 🙂 asi se fakt zkusím v té školce nějak domluvit. anebo si zkusím sehnat někoho, aspon na začátek.

codal
12. dub 2021

@mariti můžete se zaregistrovat v neděli na nějaké odběrové místo a nechat se otestovat sami a dostanete potvrzení. Stejně tak třeba ve středu a ve čtvrtek jen předložíte potvrzení, že jste negativní.

j.a.n.i
12. dub 2021

@mariti No, to ale není tvůj problém, myslím, jak budou v úterý testy organizovat, je povinnost školy ten test zajistit první den příchodu žáka.

pexi
12. dub 2021

@mariti já jsem se se školkou dneska domluvila na úterý 😉

20190418
12. dub 2021

@codal no, nevím zda se někomu chce si kazit neděli testování a navíc tam pak už ty odběry budou z nosohltanu, což je jiná zábava :(
každopádně co jsem pochopila, talk školka i škola musí zajistit testování i třeba v to úterý - tj. první den nového týdne nástupu žáka.
Nevím, jak máte daleko školku a školu, ale asi to jde udělat i tak, že otestujete jednoho ě bahem čekání na výsledek pak druhého.

codal
12. dub 2021

@20190418 není to ideální, ale ta možnost tu prostě je, když to jinak nejde.

j.a.n.i
12. dub 2021

@codal Tak ono to evidentně jinak jde, stačí dát dítě do školky až v úterý.

codal
12. dub 2021

@j.a.n.i některé maminky ale prostě musí v pondělí do práce (osetřovsčka někomu prostě končí) a nejde to tak dělat pořád. Jak to ta maminka pak udělá ve čtvrtek a další pondělí???

j.a.n.i
12. dub 2021

@codal Odpovídáme konkrétní mamince a ta jasně píše, že má ještě tříleté dítě, takže do práce nemusí.

codal
12. dub 2021

@j.a.n.i pravda, to jsem si neuvědomila, každopádně i možnost nechat se otestovat na odběrném místě den předem tu je, buď to využije nebo ne, to už je na ní.

j.a.n.i
12. dub 2021

@codal Ano, to je, ale fakt si nejsem jistá zda je to pro samoživitelku se 3 dětma jednodušší varianta, jo možná v Praze, kde jsou odběrová místa na každém roku, ale třeba u nás to znamená 20 km jedna cesta a fungují jen ve všední dny, takže na pondělí je to k ničemu.

codal
12. dub 2021

@j.a.n.i tak to už je na ní. Nevím, kde bydlí a jen sdílím zkušenost kamarádům, kteří to takhle udělali.
A ano v rámci Prahy mi to pro samozivitelku přijde snazší, protože může mít obě děti najednou, na stejném místě a v čase, který si zvolí. Ale ano, ne všude je to mozné.

mariti
autor
12. dub 2021

Děkuji všem. Už se to vyjasnilo. Máte pravdu, udělají mi testy ve školce i v úterý, špatně jsem to pochopila a začla panikařit. Ta odběrová místa fakt není řešení pro mě. Ano, do zaměstnání nemusím, jsem OSVč, pracuji z domu po večerech.

izz76
13. dub 2021

@mariti Nechápu proč musí testovat jen v ten určitý čas.. U nás se ve školce testuje už od 6h,podle toho jak děti ráno přicházejí.. Ne každý rodič má pracovní dobu od 8h.