Třetí miminko nebo potrat? 😞

lara322
22. říj 2020

Ahoj holky. Doufám že mě tu hned neodsoudite ale jdu si pro radu..
S přítelem už máme dvě děti ve věku 3 a 1 rok. Brala jsem antikoncepci ale byla jsem nemocná a brala antibiotika, otěhotněla jsem a jsem z toho v šoku..
Třetí miminko jsem nechtěla hlavně z materiálních důvodů. Jsme u mých rodičů. Přítel přišel o práci, protože hromadně propouštěli skrz ten blbý virus. Neměli jsme z čeho platit nájem.. rezervy jsme neměli. Ne každý je má. Mamka mi řekla, že pokud si dítě nechám, musím do porodu najít byt. Já mám jen strach, že do porodu byt neseženu a mamka nás vyhodí. Bohužel, vím čeho je schopná. Zároveň na potrat jít nechci i když mi to překazilo plány jít dříve do práce atd..
Neustále brečím, neumím se rozhodnout tak aby to bylo správné..nechci aby stradali všechny tři ... Řeknu vám, nikdy jsem nestála před těžším rozhodnutím :( Zítra mám jít na první tabletu a vůbec se mi tam nechce.. jen co projdu v obchodě kolem dětského zboží tak brečím jak malá a to jsem stále 2v1 .. Přítel už práci konečně má tak není problém nasetrit peníze na byt, ale jsme z vysočiny a tady je hodně těžké sehnat byt. Znám to z vlastní zkušenosti i od známých. Mám strach, že to finančně neutahneme a že skončím se třemi dětmi bůh ví kde.. to bych nechtěla a proto nevím, zda podstoupit takový risk. Budu vám vděčná za každou zkušenost či radu. Mám čas už jen do zítra.. Děkuji

te_reza
22. říj 2020

Já bych šla na potrat, ale to si musíš rozhodnout sama s partnerem a ne tady.

kata267
22. říj 2020

@lara322 vzhledem k tomu ze to dite vlastne chcete (vyplyva to z prispevku) tak bych na potrat nechodila at toho pak nelitujete, to uz nevezmete zpatky... na doreseni bydleni mate vic jak pul roku a jestli pritel praci ma tak to urcite vyresi...

k2792017
22. říj 2020

Mám pocit, že jsem už Tvůj příspěvek někde četla. Moc na příspěvky nereaguji, ale napadlo mě jen, že můžeš miminko odnosit a dát rodině, která mít děti nemůže... Přeji hodně sil!

hanve
22. říj 2020

@lara322 no podle toho,co píšeš na potrat jít nechceš. Srdce si to nepřeje. Je jen málo žen,které se s potratem dokáží vyrovnat a sžít. Takže pokud opravdu nechceš,nechoď... Jde o to,abys pak jednou nelitovala. Je to rozhodnutí Tvé a Tvého přítele,ne Tvé matky. Co na to on? Pokud má práci,tak najít si byt je asi jednoduší věc než si každý den vyčítat potrat a trýznit se myšlenkama,dneska by mu bylo tolik Adéla by tohle,jak by asi vypadal. Já stala před stejným rozhodnutím,ale potrat bych nedala. A máme tři. A jsme šťastní.

gruyerre
22. říj 2020

Podle toho, co píšeš, to vypadá, že kdybys na potrat šla, hodně dlouho (ne li navždy) by sis to vyčítala. Pozor na to, ať si nezničíš život výčitkami. Myslím, že existuje velká spousta lidí, kteří litují potratu a málokdo asi lituje toho, že na něj nešel.

cherie24
22. říj 2020

@lara322 mamka má kamarádku, letos jí bylo 60. Tenkrát po třetí otěhotněla, chlap jí řekl že o další dítě nemá zájem (už jim to tenkrát neklapalo a mluvili o rozvodu, on i spal s jinými a všichni to vědeli). Její vlastní máma do ní hustila, ať jde na potrat, že je pitomá jestli bude mít 3 děti a že se má radši věnovat chlapovi a bojovat za manželství než se věnovat dalšímu děcku a tak jí oba společně přiměli těhotenství ukončit. Pár let zpátky se s mojí mamkou opila a říkala jí, že je to už víc než 30 let a že toho nikdy nepřestala litovat. Že ona by 3 děti klidně měla a že není den, kdy by nepřemýšlela jaké by to třetí asi bylo a kdy by si na to nevzpoměla na celou tu situaci. Přemýšlí kolik by mu teďka bylo a tak. Že jí to ubíjí celý život jakou chybu udělala.
Myslím si, že pokud do toho žena nejde s tím,že je opravdu na 100% přesvědčená, že to chce ukončit, tak tam v ní zůstane ten malý červík, který hlodá v hlavě a časem vyhlodává čím dál větší díru. Je to něco, co se nedá vrátit, zmařený nový život a něco co si sebou už navždy poneseš. Jen ty musíš vědět jestli to zvládneš nebo tě to bude pronásledovat do konce života. Ale pokud nejsi rozhodnutá je tu ta možnost, že tě to bude zžírat.

mamikry
22. říj 2020

@lara322 Rozhodněte se podle toho, co chcete, ne podle toho, co vás limituje. Pokud je jediná překázka bydlení, můžete se zkusit obrátit na některou nadaci nebo organizaci, které pomáhají rodinám. Často se nabídnou lidé, kteří mají možnost pronajmout byt alespoň na čas. A pokud budu realistická, tak teď ještě ani není jisté, že se malé narodí a něco se nepo, takže zkuste hlavně být v klidu, zvážit možnosti a pak se teprve rozhodnout. Přeji hodně sil.

hermanecka
22. říj 2020

Mam potrat za sebou..par dnu/tydnu jsem to brala jako rozhodnuti..tak moc jsem chtela vysnenou praci..z te nakonec nebylo nic, vzali jinou a ha nemela ani miminko ani misto.
Tak moc jsem si prala dalsi dite a tu chybu napravit..nastesti jsem otehotnela a ted mam zdraveho chlapecka..nikdy si neprestanu vycitat..

me_druhe_ja
22. říj 2020

Stala jsem taky před podobným rozhodnutím. Taky jsme přemýšleli z důvodu materiálních věci plus toho, že syn je nemocnej a tím i náročnější a taky přítel není nejmladší a na jaře prodělal malou mrtvici. V okamžiku, kdy jsme teda řekli, že půjdu na potrat a já už zvedla telefon a chtěla se objednat, začala jsem strašně brečet. Nedokázala jsem to a i chlap nakonec řekl, že by to bylo pro něho těžký. Mimi se má narodit v únoru a čím se to blíží, tím víc se bojím, jak to zvládnu. A zároveň se těším a modlím, ať se dočkám zdravého potomka. V tvém případě je potrat nesmysl - psychicky bys to nedala. Nejsem příznivcem mít hodně dětí i když na to rodina nemá, ale psychicka je taky důležitá a myslím, že ty bys to šeredně odnesla. Rozhodnutí je pouze na tobě a příteli. Na nikom jiným.

klokanka31
22. říj 2020

@lara322 Určitě si miminko nech když ho chceš. Je skvělé že manžel zas práci má. Tohle rozhodnutí už nikdy nevrátíš a budeš litovat... 😞

lara322
autor
22. říj 2020

@klokanka31 Toho se právě bojím, že bych později litovala.. pak si zase říkám že kdybych to podstoupila tak by časem bolest vymizela ale co když ne když už teď brečím jak malá? Nedokázala bych se podívat někomu do kočárku..
Jediná věc na kterou se necítím je porod.. Mám to tak rychle za sebou že jsem se nedokázala vzpamatovat z toho všeho..ach jo proč to musí být tak těžké..

sudylichozrout
22. říj 2020

@lara322 Kocko, pokud pises to, co pises, tak nechod. Zhroutila by ses z toho. Je to rozhodnuti, ktere uz nejde vzit zpet a ty s nim vubec nejsi ztotoznena. Vycitala by sis to a casem bys zacala nenavidet ty, co te do toho dotlacili vcetne sebe same. Vykvajzni se na jakykoliv natlak a rozhodni se podle sveho srdce. Pritel si praci do roka urcite najde a bude lepe.

klokanka31
22. říj 2020

@lara322 Nevymizí to, věř mi... Já před dvěmi lety měla mimoděložní... Strašně to bolelo, myslela jsem si, že se to časem otupí... Pak že to vymizí až budu mít další miminko... Teď vedle mě spinká ta nejkrásnější 5 měsíční princezna, ale... Je podzim, právě období kdy bylo to první těhotenství. A mně se zas chce brečet. Pořád před očima vidím to malilinkatý miminko se srdíčkem, a přemýšlím, jestli to byla holčička nebo kluk... A mám na sebe vztek, že jsem podstoupila operaci a tím ho zabila. Jenže já na výběr neměla. Ty na výběr máš 💖

klokanka31
22. říj 2020

@sudylichozrout Její přítel už zas práci má 🙂

sudylichozrout
22. říj 2020

@klokanka31 Mam za sebou jeden sponanni potratv 1. trimestru bez revize. A i kdyz jsem si myslela, ze to davam, tak me obcas prepadne tezka depka, kdy si rikam, jake by to ditko bylo a predstavuji si ho. To se proste z hlavy nedostane. Nedovedu si predstavit, ze bych toto mela v hlave s vedomim, ze jsem k potratu byla dotlacena. Kymkoliv.

klokanka31
22. říj 2020

@sudylichozrout Taky mám za sebou i samovolný potrat, loni v červenci. Ale to mimoděložní mě trápí víc, že jsem ho viděla, i jak mu bouchalo srdíčko 😢 Tohle člověk nedává, a to za to nemůžeme. Dobrovolně bych na potrat jít nemohla...

sudylichozrout
22. říj 2020

@klokanka31 Naprosto rozumim a mrzi me to, ze se tim trapis. Ale byla to nutnost, jinak bys tu nebyla... A nebyla by ani ta mala princezna. 😘

klokanka31
22. říj 2020

@sudylichozrout To je pravda, ale stejně... Člověk má výčitky 😞 a co ty, máš už dětičky?

sudylichozrout
22. říj 2020

@klokanka31 Jojo, ja mam tri. Ten potrat byl mezi prvni a druhou dcerou, chytla jsem pravou chripku a tehotenstvi nezvladlo horecky pres 40. Nejsilenejsi na tom je, ze jsem otehotnela bez menstruace z uplne prvniho cyklu, ktery se spustil 7 mesicu po porodu. Bala jsem se, jak zvladnu dve deti tak moc po sobe, mely by mezi sebou 15 mesicu. A kdyz jsem ten fakt prijala a zacala se tesit, tak finito. Ale ted zpetne si rikam, ze kdyby to tenkrat klaplo, nemeli bychom tuhle konkretni prostredni dcerku, ktera prisla o tri mesice pozdeji. A tu mame a je k nezaplaceni. Takze vse zle je pro neco dobre.

kridav
Autor odpověď smazal
Zobraz
squezy
23. říj 2020

@lara322 Prestehujte se do Prahy, nebo do většího města. Ty najmy nejsou az tak vic drahé než na malych mestech a zaručeně bude mít manzel větší příjem. Oblečení miminko zdedi po sourozencich, mlicko bude mit od tebe, kocarek a další věci už máš. Plinky tedy. Ale jinak samo miminko jako takové moc peněz stát nebude, když už ty věci máte.

klokanka31
23. říj 2020

@lara322 Tak jak to dopadlo?

lara322
autor
23. říj 2020

@klokanka31 nakonec jsem tam šla s tím, že se rozhodnu až v nemocnici, buď odejdu s miminkem nebo s tabletou..nakonec mě poslali domů s tím, že mám přijít za týden protože není vidět žádná struktura plodu. Podle ms jsem probíhající 8 týden a podle utz bych měla v neděli končit 6 týden.. no.. takže to taky může být zamlkle.. Jsem z toho vyřízená ještě takto být týden:(

klokanka31
23. říj 2020

@lara322 Mohla jsi mít jen opožděnou ovulaci... Já rodila na 40.týdnu, a v porodnici si vycucali z prstu že jsem na začátku 38.tt. Oni se doktoři občas pletou 😒

lara322
autor
24. říj 2020

@klokanka31 Ovulaci mívám na den přesně a dokonce ji i poznám.. ale i kdyby byla o týden později tak mi to stále nějak nesedí..ale je fakt, že i doktoři se můžou mýlit 🙂

miba22
Autor odpověď smazal
Zobraz
bessinka
26. srp 2021

@lara322 mám za sebou revizi v 10.týdnu pro těžké vývojové vady.bylo to 3.5.2018.nikdy na ten den nezapomenu.1.těhotenství a dopadlo to takhle.to miminko mělo srdce,ale bylo by těžce postižené,bylo to jak zlý sen.šílené.no zkrátím to.na revizi jsem šla a doteď přemýšlím,zda by to byl kluk,nebo holka,jaké by bylo...
naštěstí velké genetické testy neprokázaly,že by se to mělo opakovat.28.4.2019 jsem porodila zdravého syna.jen to píšu a brečím.
být tebou,na potrat nechodím,jestli je ti přítel oporou.moc držím palce,ať se rozhodneš správně a nelituješ.

kristymaty
26. srp 2021

Ahoj, mám za sebou potrat v devátém týdnu a poté další otěhotnění, ale bohužel jsem musela ve 20tt porodit, holčička neměla ledviny. Doma mám naštěstí 5 ti letého chlapečka a v bříšku fazolku (8tt). Píšu to proto, že bych dala cokoliv za zdravé miminko, vše se dá řešit, máš muže, který se postará. Potratu bys zřejmě litovala a vyčítala si to, dle toho co píšeš. Samozřejmě rozhodnutí je jen na tobě, ale dala bych tomu miminku šanci. 🍀

agneska7
26. srp 2021

@lara322 jak to dopadlo ?