Holky jak vnimate situaci na trhu prace? Nabidek je malo a uchazecu hodne, nevim co delat. Muz pracovat nemuze kvuli zdravotnim potizim, ja praci hledam lec marne. Jsem zoufala.
Hodně záleží, jakou máš kvalifikaci, jakou práci hledáš nebo jestli ti je "jedno" jakou práci budeš dělat, i lokalita hodně ovlivňuje. Někde je práce dost, někde zas ne. A také, kde ji hledáš jestli jen od pracáku nebo po internetu apod. Ale ted kamaradka hledala práci, a do týdne si ji našla. Je pravda, že vzala první práci, kde ji vzali.
Ja situaci na trhu vnimam celkem pozitivne, kdo chce pracovat, praci najde. Nejdriv mozna ne uplne to, co chce, ale muze se vypracovat, povysit nebo casem najit neco jineho. Co hledas za pozice?
Ja hledam hlavne ve vyrobe, nemam bohuzel zkusenosti s jinych oboru. Navic se citim jako debil, neprosla jsem testem na pohovoru do fabriky.
@ariadna12 Naprosto souhlasím.. Kdo chce pracovat, tak pracuje.. Já se v květnu vrátila po rodičovský do svojí práce a jsme dost zavalení... Práce hromada a lidi nejsou :D hlavně, že každej ''hledá'' práci a sehnat nemůže 😅 jedná se teda o práci ve fabrice, osmihodinový směny a na tuto lokalitu bych řekla i dobře finančně ohodnocené.. Ale to se samozřejmě taky odvíjí od toho, jak se komu chce dělatl 🙂)
A co zkusit pokladní? Viděla jsem, že Lidl, Penny nabírá
Má muž invalidní důchod? Po těch je poptávka u chranenych dilen velká. Hele pokud jste v nouzi, bez klidně na prechodnou dobu uklízet, mezitím muzes hledat neco ve výrobě.
My třeba do výroby shanime ve firmě lidi stále 😉
Z té druhé strany mi zase připadá, že lidí je méně - manžel shání techniky co chvíli, my do výroby, známá má zase v restauraci o dva lidi na obsluhu méně (což už vůbec nechápu, vzhledem k aktuální situaci v tom pohostinství, hodně hotelů zavíralo, tak by člověk předpokládal spíš nárůst zájmu, o tyto pozice ...)
Co to byl za test?
Záleží na oboru, který hledáš, na lokalitě. Případně slevit z nároků, zkusit jiný obor a hlavně na pohovoru působit sebevědomě! To dělá hodně.