Dobrý den, maminky chtěla jsem se zeptat jestli jste některá při kojení nechala tetovat?
Mému dítěti je 1 rok, pořád kojím ale už samozřejmě papa vše 🙂Děkuji moc za odpověďi🙂
@lilinka1133 byla jsem na náročném tetování když měla dcera sedm měsíců, v té době plně kojena. Kojila jsem i v mezipauze tetování. Žádné následky to na ni fakt nezanechalo. Teď se chystám na další tetovani za tři měsíce a nepředpokládám, že se syn(momentálně 14mesicu) do té doby odprsuje😁 nedoporučuje se tetování při kojení z toho důvodu, že se do mlíka uvolňuje stresovy hormon 🤷
@neliniezoe tak super, děkuji Vám moc, mně by se jednalo o tetování které by bylo max 20x15 cm 🙂
Já bych už počkala až dokojím.
@uzivatelkapetra já právě plánuji kojit asi ještě rok ☹️
@lilinka1133 i tak bych počkala... nevím, prostě náhoda je blbec a zrovna by po tom mohl přijít bojkot a neuděláš už s tím nic.
Jo a já taky plánovala jak dlouho budu kojit a kolem roku malý chytl takový bojkot kojení, že jsme to nepřekonali a bylo po...
@uzivatelkapetra To máte pravdu, děkuji moc☺️
Cituji 🙂
Tetování a kojení – obecné informace
S tetováním se u kojící ženy se doporučuje počkat až do 9-12 měsíců. Pokud už tetování má, kvalitu MM to nijak neovlivňuje. Určitě jít do profesionálního salonu k zabránění infekcí a také a možných alergií. Mléko není možné darovat do mléčné banky, pokud matka během posledních 12 měsíců dostala piercing nebo tetování z důvodu možného přenosu infekčních nemocí.
Profesionální tetovaní dodržuje všechny univerzální opatření, jako je sterilizace potřebného nářadí, jednorázových inkoustů, kelímků atd.
Rozhodně se tetovat před těhotenstvím a ne v době kojení.
Doporučení :
Tetování se naplánujte před těhotenstvím. Tattoo umělci nebudou tetovat těhotnou ženu a mnozí budou odmítat tetování i kojící ženy.
Vyléčení tetování trvá 1-3 týdny
Dodržujte všechny všeobecné bezpečnostní pokyny a pokyny pro následnou péči. Ujistěte se, že jste přišli k renomovanému umělci tetování, který dodržuje všeobecná bezpečnostní opatření. Postupujte podle pokynů pro následnou péči, abyste zabránili infekci.
Počkejte, až je dítě starší nebo odstavené. Pokud chcete získat tetování v době kojení, je nejlepší počkat, až bude vaše dítě starší (9-12 měsíců) nebo odstaveno, abyste snížili riziko potenciálních infekcí nebo vystavení těžkým kovům.