Holky,využila jsem v neděli Teta foto,abych si nechala udělat ze dvou synovych fotek(upravené v mobilu do koláže) fotky formátu 15x20cm,které jsem chtěla darovat mamce k narozeninám ve vlastnoručně dělaném rámečku. A jaký byl šok,když jsem zjistila, že je ořízli a ještě tak nešikovně, že má na jedné syn uřízlou hlavu 😟
Stalo se vám to taky? Nevšimla jsem si tedy, že by u objednávky byla možnost úpravy fota před objednáním
@merope jako,já bych si tu korekci udělala klidně sama,kdyby byla v nabídce. Ale tohle mě jako fakt naštvalo. V pondělí budu dárek předávat se slovy "mami sorry,podelali to,objednám jinde a pak to předělám " 😟
Ona dlouho lamentovala,že nemá vnukovu fotku a já to nechávala na tuhle příležitost a o to víc mě to štve
@amazonkajanik A někde jinde už to neuděláš?
@merope tohle byla první zkušenost právě 😟
@amazonkajanik Zkus někde, kde ti to udělají na počkání a hned uvidíš, co ti vyjelo a případně se ptej obsluhy.
Hele ale 15x20 se dá vytisknout přímo v prodejně.
@merope ona Teta to má prý i na počkání za 7,- za kus ale standard rozměr. Ne,zkusím to u fotografa,který to dělá,ale člověk si počká
@amazonkajanik zkus DM.
Tam mají 100% 15x20 🙂
@tasimia jo,jenže mě se v mobilu těžko hledá,kde jsem udělala ty koláže. Tak jsem využila téhle možnosti a ono ouvej
@amazonkajanik no to věřím, to bych jim šla vrátit :D
@amazonkajanik já když objednávám přes web,tak je tam možnost nechat původní rozměr/poměr nebo to hodit přesně na 10x15 (nejčastěji objednávám) a myslím, že tam je i napsáno, že se může stát, že to oříznou, aby to sedělo. Takže pokudpůvodní fotka nebyla přesně v poměru, tak se asi dalo vybrat, že bude mít trochu jiný rozměr nebo bude trochu ořízlá. Taky už jsem to nevychytala a mám fotky s uřízlou hlavou (ale přesně do chlívečku v albu :D )
@jipe no průšvih je,že není nabídka vlastní korekce a výsledek se dozvíme až ve finále,kdy je jako by pozdě 🙄
@amazonkajanik To nedělají na počkání?
@amazonkajanik Při objednávce přes net to úpravy nabízí vždy, jen se s tím hůře pracuje. A taky je otázka, jaký byl vstupní formát, jestli to na ten zvolený rozměr vůbec nějak použít šlo..
@merope objednávka byla v neděli přes jejich web a fotky dorazily asi ve středu ,poslali jen email,že jsou na cestě a že si to teď musím pohlídat sama😟
@amazonkajanik Aha, já myslela, že jsi to dělala v tom automatu na prodejně.
A jaký formát byla ta koláž? Ono totiž ne vždy ta koláž má poměr stran 3:2, nebo 4:3, podle velikosti tisku, takže to vytisknou tak jak se to tam "vejde"....
@amazonkajanik takže čtverec, poměr stran 1:1...proto to orizlo...obrázek např. 10x10 cm nedáš do velikosti 10x15 cm bez případného ořezu nebo deformace(roztažení fotky)... a jelikož to dělá stroj, tak to dělá automaticky, tohle je selhání lidskyho faktoru už při vkládání foto...nevím jak teta, ale v některých online labech je možnost zaškrtnout "neorezavani "a pak zůstanou bílé okraje, které si člověk musí uříznout sám...chce to jiný poměr koláže...
@ele_me mě to mobil dělá automaticky. Bílé okraje by mi nevadily. Ono je to u nich dost nepřehledné a navíc jsem odbihala k synovi. Už jsem se rozhodla,že to stáhnu na flashku a dám u nás fotografovi. Čekání bude sice delší,ale vím,že si s tím pohraje
Mně to udělali v Rossmannu u velké objednávky, reklamaci neuznali :/
Tak já fotky nosím do kopycentra a ač se dušují, že neořezávají, tak aby to bylo bez ořezu, musí si s tím tak 5 minut hrát.