Prosím,neví někdo,jaký test musím mít do restaurace,když jsem na rodičovské a nemůžu mít tudíž žádné potvrzení z práce? Děkuji.
@vojteska43 ja to resim čestným prohlášením ze jsem se testovala samotestem, jinak mam jeden vzdy po ruce. Zatim stacilo vzdy prohlášení
Ano, tohle presne taky ted resim. Celkem nas odrizly. Mi maminy nemame sanci si je udelat v praci. Musis jit do odberoveho mista, tam ti je udelaji. Ale mame narok jen na 4 za mesic 🙈 hruuza.
Testy z centra. Máš nárok na 2 PCR (platnost týden od odběru) a 4 antigenní (platnost 72h) za měsíc. My v práci máme sice samotesty, ale zaměstnavatel chce, aby jsme primárně chodili do odběrového centra. U nás není problém se objednat na druhý den. Volných termínů je dost a jde to rychle.
Neřešit, pravděpodobnost kontroly je nízká, aspoň u nás v západákově🤣
Stačí čestné prohlášení, že jsem si udělala samotest? Už si ho nemusím dělat přímo před vstupem do restaurace?
Do teď jsem žila v přesvědčení, že stačí prohlášení o samotestu... A po pravdě ho po mě nikdo nikdy nechtěl.
A jak vypadá čestné prohlášení? Co přesně napsat? Trošku se v tom motám
@monii007 Není to přece tak hrozné...máme nárok na 4 antigenní za měsíc, které platí 3 dny + 2 PCR, které platí 7 dnů, to pokryje celý měsíc. Ale vždycky jde koupit samotest v lékárně, provést doma, sepsat čestné prohlášení a je to. Je to otravné, ale není to nemožné a zase tak znevýhodněné nejsme 😉
@lilianapul30 Zadej si do googlu, třeba tady ho mají hezky udělané: https://www.bavory.cz/cestne-prohlaseni-o-prove...
@snahnah my právě jedeme na Moravu na týdne,tak tam člověk nikdy neví. 😊 A hlavně si je nechci tam někde dělat. Shánět nějaký testovací místa atd.
@honatko092 není to hrozne. Ale to bych na ty dovolený nedělala nic jiného než běhala někde po testech,abychom se mohli jít na výletě nekam najíst.
@lilianapul30 já právě taky. Je někde nějaká předloha?
@vojteska43 To nechápu..já jsem odepisovala někomu jinému a za druhé, to potvrzení platí u antigenu 3 dny, není to na jednorázovou návštěvu 😊
A tohle čestné prohlášení mohou používat jen maminky na mateřské či rodičovské, nebo kdokoliv? Potom bych nechápala požadavek na antigen nebo PCR, protože si toto může každý doma napsat a nemusí nikdo na ty testy chodit (když třeba není testovaný v práci, je v důchodu apod.). Pokud to stačí, tak super, ale je to skutečně tak? Je mi to nějaký podezřelý, protože to si vážně může napsat kdokoliv kdykoliv.
@lucka662006 Ano, může si ho napsat kdokoliv... Kdyby mu někdo dokázal, že je falešné, lze to kvalifikovat jako trestný čin podvodu, ale... každá si sama spočítejme, jak reálné je něco takového dokázat... a také to, jak moc si vážíme své cti.
@lucka662006 ano, pro všechny. Meli by jste mit test kterym muzete Negativní vysledek dolozit a udělat si ho pred kontrolou
Jenomže čestné prohlášení vám PČR či hygiena uzná pouze v případě, že vám ho má kdo potvrdit - je tedy pouze pro zaměstnance a studenty, kteří nedostávají doklad o výsledku testu. Jelikož přesně jak tu bylo zmíněno, tohle by si mohl napsat každý, je o tom všude kvanta článků... Takže jo, my matky na mateřské máme celkem smůlu... Jinak ano, pořád platí samotest provedený před obsluhou restaurace (tedy opět nezaujatá osoba, která vám to potvrdí, že jste ho provedli)
@j.a.n.i ok a najdeš tu větu, že si to můžu jen tak vycucat z prstu, v nějakém vládním nařízení? To by bylo fajn, abych to pak mohla ukázat kontrole... Nicméně třeba 1. článek, který mi v googlu na tohle téma vyskočil je tento - https://echo24.cz/a/S4Cbh/hostum-v-hospode-stac... a to to vidí stejně, jak jsem to popsala já...
@anita003 iv) doložit podstoupení preventivního antigenního testu na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, který je určen pro sebetestování nebo povolený Ministerstvem zdravotnictví k použití laickou osobou, na místě s negativním výsledkem,
vidíš tam někde, že to musí být před svědkem?
@honatko092 No, uplne nepokryje... mam napriklad v pondeli a ve ctvrtek se synem krouzek, pokud nechci kupovat samotesty, nejde se uplne trefit. Plus kdyz bych chtela nekam "spontanne" - na koupalisti u nas uznavaji jen testy z centra. Nejsem proti testovani, ale nelibi se mi tohle omezeni dostupnosti...
@keksik002 prostě o samotném čestném prohlášení se tam nepíše nic, to by neuznali. Test provedený na místě je ok... No, nejsem typ, který by se hádal s policií, že jejich postupy nejsou v souladu se zákony a následně se kvůli udělené pokutě obracel na soud, na to mám svůj volný čas moc ráda 🙂
@vojteska43 PCR nebo antigen z testovací místa, případně samotest + čestné prohlášení.