Ahoj holky, s ohledem na svá životní pozorování jsem definovala "teorii chůvy" ta spočívá v tom, že je určitá část mužů, kteří po rozpadu vztahu, z kterého vzešly děti a zároveň dotyční další děti už nechtějí, hledají partnerky, které jsou věkově výrazně mladší a bezdětné. Výraznou roli v tomto vztahu je potom role chůvy. S dotyčnou jsou do té doby, než procitne, že s dotyčným partnerem sama vlastní děti mít nebude a ukončí to. Často se tento scénář u těchto jedinců opakuje do doby, dokud jsou chůvy potřeba. Protože můj "výzkumný vzorek" (berte s nadsázkou) je relativně malý, zajímá mě, jak je tento jev častý a tak se ptám, jestli s tímto máte zkušenost? Ať už jako "chůva" nebo třeba tohle chování pozorujte u ex partnera? Nechci aby to vyznělo, že chci dotyčné, co se do této role dostaly jakkoliv hanit, naopak chápu, že na začátku vztahu měly třeba naprosto jiná očekávání, jen jsem prostě zvědavá.
Ne, nikdy jsem to ve svém okolí neviděla. Vlastně rozvedení v mém okolí byli hlavně chlapi v divných manželstvích, kdy jsme nikdo moc nechápali, proč s takovou kozou jsou a teď mají druhá manželství a další děti, bez výjimky mají všichni o své první děti zájem a hodně starají (vlastně bych teď asi nevymyslela nikoho, kdo nemá střídavku nebo společnou péči). Ale jsem obklopená dost specifickou skupinou
Tohle jsem nepozorovala nikde teda. Jedna moje spolužačka dělá chůvu svému partnerovi, který je asi o 12 let starší a má 2 děti ve střídavé péči, ale ti už mají i společné dítě a hypotéku. Vzhledem k tomu, že je na rodičáku, stará se o domácnost i ty děti převážně ona. Tak nevím, třeba to udělal strategicky i s tím dítětem a rodičákem a třeba se mají vážně rádi. To už já nemůžu vědět ani soudit. 🙂
@bledulka84 mam kamaradku, ktera si prala vzdy deti. Ma manzela asino 20 let starsiho- on uz byl pred ni asi 3x rozvedeny se tremi velkymi detmi. Te nejmladsi bylo tenkrat 17. On ji sliboval dlouho manzelstvi , pak i deti a jak to dopadlo milostive si ji uz teda vzal, pac jemu je dost pres 60 a ne uplne v poradku, na deti se neciti byt ji to x let sliboval... takze asi tak, jako chuva se mu osvedcila, ty dve starsi dcery ji nikdy nevzaly, ta nejmladsi v pohode. Je to smutny a sama vi, ze jednou zustane sama a jeste se s jeho detma rozdeli o baracek ktery je jeho, ale zvelebuje ho za sve ona...
@fyii to je hodne smutné, to za chvili bude pečovat už o něj. Proč neodešla, když viděla, že jen slibuje? Asi bych nedokázala být s člověkem, co mi ukradl sny.
@bledulka84 joo tezko rict..asi i zatizeni z detstvi, ze tata byl modla a mama ta spatna, byt tata si zil pararelni vztah jinde.. smutny to je a teprve bude...
@bledulka84, no ja kolem sebe pozoruji jiný jev. Mam spoustu kamarádů (někteří uz děti mají) co by rádi plnohodnotný vztah, manželství i děti.
Bohužel většinou slyší, že jsou hodní a, že je ta dotyčná bere jako kamaráda 🙂.
Takže tu pak pijou s mladým pivo a frfňaji, že by měli být "zmetci, co holku využijí a pošlou do kopru".
A mam dva kolegy, co jsou v novém manželství šťastní a čekají dalsi rodinu. Alee musím zaklepat, o sve první děti se starají oba úžasně.
Jeden z nich má dceru ve střídavé péči.
Takže to je asi tim, jakou skupinou se člověk obklopuje..;).
Ale jasné, znám i od kamaradek ex, co zůstaly sami a chlap je koště. Naštěstí se s nimi nestýkam, takže nevím jak žijí dále ;).