Těhulky po čtyřicítce

hanik73
15. čer 2015

Hezké odpoledne.Chtěla bych se zeptat,zda jsou tady nějaké těhulky,kterým už bylo 40 a jak těhotenství prožívají.
Mně bude koncem roku 42 a v říjnu čekám třetí dítě.Mám dvě dospělé děti a tohle těhotenství,i když nebylo plánované,si opravdu užívám se vším všudy.Klid,pohoda,těšení se na našeho chlapečka.Taky je to na mně vidět,bříško jako meloun,10 kg nahoře,ale je to právě o té pohodě,neznám co je těhotenská nevolnost nebo nějaké bolesti.Zajímají mě i Vaše názory a příspěvky.A všem nastávajícím maminkám bych přála klidný průběh těhotenství a krásné slunné dny těšení se na miminko.

milu71
15. čer 2015

Hezké odpoledne, určitě se tu najdou mezi námi těhulky po 40. Já jsem jedna z nich 🙂 Je mi 44let a 4roky jsme se s mym druhym manzelem snazili o miminko..az jsem vyhledala lekare a pomohlo to. Taky nevim co jsou nevolnosti v tehotenstvi a ani zadne bolesti. Termin porodu mam v rijnu.

hanik73
autor
15. čer 2015

@milu71 Tak to je krásné.My jsme se tedy nesnažili vůbec,ale osud rozhodl za nás 🙂.Bude to první miminko? A chlapeček nebo holčička?Taky tak úžasně přibíráš? 🙂

fisulenka
15. čer 2015

Ahoj, je mi čerstvě 41, doma mám šestiletou dceru a koncem srpna čekáme dalšího potomka - nejspíš chlapečka 🙂 . Jsem v pohodě, přibírám spíš míň než víc, fyzička docela funguje trauma " staré matky " se taky nedostavuje 😀 .Všem maminkám hodně zdraví a pohody.

milu71
16. čer 2015

@hanik73 Bude to holčička a jeto moje první miminko. Před 3lety jsem měla jedno zamlklé těhotenství a dost jsem byla z toho špatná. Teď mi to ale vynahradí beruška co je na cestě 🙂 Já jsem zatím přibrala 4,5kg.

mayyas
16. čer 2015

Ahoj, mě bylo začátkem roku 40 a čekám svoje první miminko. Nějaké drobné problémy jsou, jsme doma na neschopence, ale vcelku se cítím dobře - hlavně teď ve 2.trimestru to začíná být pohoda 🙂 . Jsem teda dost unavená apod., to bych asi před 20 lety nebyla, ale zvládáme to 🙂 . Dneska končím 4.měsíc (18tt) a přibrala jsem zatím 2,5 kg.

...jo, a je tady přímo skupina "Maminky po 40"

milu71
16. čer 2015

Já jsem taky na neschopence, od 11týdne. V 11týdnu jsem začala krvácet, ale doktorka mě prohlédla a zjistila, že se mi vedle čípku něco udělalo a to prasklo. Neohrozilo to miminko a dostala jsem Ascorutin na krvácení. Za dva dny jsem měla pokoj. 🙂

hanik73
autor
16. čer 2015

@mayyas díky za upozornění,ráda se podívám 🙂

zwalsh
9. črc 2015

@milu71
@hanik73
@mayyas
Ahoj holky našla jsem tuto diskuzi ráda bych se přidala nebo diskutujete soukromě?

mayyas
9. črc 2015

@zwalsh Určitě můžeš tady, nebo se přidej do té skupiny Maminky kolem 40, je veřejná 🙂

zwalsh
9. črc 2015

@mayyas ja jsem tepve uplne na zacatku po IVF s pozitivnim hcg ;) tak Jen tak brouzdam po koni ;)

hanik73
autor
9. črc 2015

@zwalsh Tak vítej a gratuluji.Držím palečky,ať je vše v nejlepším pořádku.

zwalsh
9. črc 2015

@mayyas
@hanik73 vy uz to holky mate co by dup ;) ja mela nasi malou ve 42 a ted budeme doufat ze bude sourozenec, jak to zvladate?

mayyas
9. črc 2015

@zwalsh Taky moc držím palce!
No, co by dup...já jsem těsně za půlkou, to ještě bude chvíli trvat.... Jinak musím přiznat, že těhotenství nic moc extra, mám pořád nějaké problémy (bolesti, křeče, tvrdne břicho), cítím se hrozně unavená a celé dny prospím.... Ale mimčo zatím vypadá v pořádku (dneska velký genetický utz ve 2.trimestru - v pořádku), takže to je hlavní, a já to prostě nějak ráda přetrpím 🙂 . Říkám si, že kdyby mi bylo o půlku míň, asi to snáším mnohem líp, ale kdo ví 🙂.

zwalsh
10. črc 2015

@mayyas tak to gratuluji 🙂 velký UTZ je důležitý a to je supr že je vše jak má být. Já zatím nemám žádné symptomy což je trochu divné, při obou dětech předtím jsem již blinkala každý den a hodně. Taky mi pořád trvdlo bříško ale vydržely jsme s malou až do 39tt. Tak třeba teď si užiju své poslední těhotenství bez blinkání, to by se mi líbilo jen je zas těžké věřit že jsem opravdu těhotná. Takové jsme my ženy 🙂 přeji hezký den

mayyas
10. črc 2015

@zwalsh Určitě to bude v poradku! Kdy jdeš na dalsi kontrolu? Držím palce, at uz je tam na utz neco pořádného videt 😃. A bud rada, ze Te nevolnosti netrápí, co mam zkušenosti z okolí, pokaždé to měli holky jinak.

zwalsh
10. črc 2015

@mayyas v úterý jdu opět na krev a UTZ až 27.7 doktor má dovolenou 🙂 tak nevím jestli si nemám koupit testy abych to přežila. Jen kdyby slábly tak bych zas šílela. Znám se.

mayyas
10. črc 2015

@zwalsh Nojo, jsou to nervy 😀. Tak se drž, a ať Ti to čekání utíká.

hanik73
autor
19. črc 2015

@zwalsh Tak já si třetí těhotenství opravdu užívám.Sice neplánovaně,ale naprostá pohoda,bez problémů,bez nevolností.Taky asi proto,že mám vedle sebe opravdu fajn chlapa 🙂 Dcera už je dospělá,syn skoro taky.Ta pohoda je na mně taky vidět,přibírám od začátku,15 kg nahoře,ale věřím,že budu zase dlouho kojit a kila půjdou dolů sama 🙂

zwalsh
20. črc 2015

@hanik73 tak to máš fajn já si teda ne užívám zatím protože ji je tak blbě že nemohu nic udržet v žaludku ani vodu ani nic dnes asi budu muset skočit k lékaři což se mi nechce ale je to děs. Ale to mi bylo blbě u obou dětí tak jsem to čekala jen jsem zapomněla jak je to hnus ně nepříjemné. To budeš míti po kolika létech ? Hezký den a když máte nějakou dobrou Babylonu radu na celodenní i celonoční nevolnosti tak sem s ní holky pomóc

hanik73
autor
20. črc 2015

@zwalsh Tak to ti nezávidím,ale snad to brzy ustane a bude líp.Dceři bude v říjnu 20,tak bude mít brášku k narozkám 🙂Synovi bylo v březnu 16,takže po 16.ti letech 🙂Manžel má dvě dospělé dcery,tak teď bude mít prvního syna🙂 Já jsem nevolnosti nezažila ani u jednoho těhu.Každé dítě jsem kojila do dvou let,tak doufám,že to půjde i tentokrát.Recept na nevolnosti nemám,snad jen jíst po malých dávkách a častěji,zkoušet co půjde.Ale možná to bude i těmi vedry,co panují.Já mám opačný problém,chutná mi vše a pořád.A to jsem před těhu nikdy víc než 60 kg neměla.Kdy čekáš miminko a kolik ti je,jestli se můžu zeptat? Jinak přeji ať je ti líp a můžeš si taky užívat těšení se na miminko.Hezký den🙂

zwalsh
20. črc 2015

@hanik73 je mi 47 a mimi bude v březnu v neděli jsem teprv začala 7 týden dnes jsem zkoušela jíst po troškách ale nemohu ani pít v lékárně jsem dostala homeopatika a zabraly tak na hodinku tak uvidím zítra. Můj syn má 26 a dcerka 5 tak teď to není takový rozdíl. Už bych chtěla aby bylo po nevolnostech ty to máš teď nejlepší bříško je už vidět ale ještě není tak veliké. To budete mít dům plný dětí no a nám jestli se povedli dvojčata tak taky 🙂 to horko je děsný a zvlášť když nemohu pít ale co pro ty mrňousky neuděláme 🙂 drž se

anaid40
21. bře 2024

@zwalsh Mohu se optat měla jste problém v tomto věku otěhotnět.Me je 44let a přítel by chtěl miminko mám už 3holcicky