Tampony, máte zkušenost? Dá se s nimi koupat?

dzejnany
23. led 2017

Ahoj,18.3. jedeme do termálních lázní a já včera zjistila,že v té době dostanu menstruaci. Antikoncepci neberu,tak mám dvě možnosti.Buď si nechat napsat prášky na oddálení měsíčků nebo to nějak přežít bez.Hormonama se cpát asi nechci a rozhodit si celý cyklus,tak se přikláním spíš k tomu,že to nechám osudu.A k otáz­ce.Nemám žádné zkušennosti s tampony,vždy jsem používala jen vložky.Dá se s tampony normálně koupat? Jaké používáte? Jde mi tedy hlavně o to koupání,nechci zklamat děti. Děkuji moc za odpovědi.

g_m
23. led 2017

@dzejnany Tampony jsou v pohodě. Nepoužívala jsem je nějak extrémně, ale rozhodně bych se toho nebála a byla jsem s ním vždycky víc v pohodě než s vložkou. Tam jsem měla vždycky trochu obavy z protečení. Jinak nejlepší jsoou asi OB. A který záleží na intenzitě MS. Pokud pojedete během prvních dnů, tak bych klidně koupila ty maxi. Jinak stačí normál...

heduska82
23. led 2017

@dzejnany koupat se s nimi urcite da. Jen hned po koupani vytahnout nebo vymenit, to kvuli infekci. Ja pouzivam uz...smarja 😲..23let o.b. a nemenila bych, nemam s nimi problem, navic maji I tampony pro comfort pro slabsi dny, jinak pouzivam normal.

rousse
23. led 2017

@dzejnany o pár dní spolehlivě posune MS nadmíra vitaminu C - když je potřeba, tak se týden před termínem naláduju šumákama a mám o pár dnů dýl klid - naposled se mi to posunulo o 5 dní. S tamponem se můžeš normálně koupat - od 15 nic jiného nepoužívám a chodím normálně na bazén. Používám OB s takovým saténovým (nebo jakým) povrchem, dobře se zavádí a sajou dobře. Zkoušela jsem i ty jejich "pecka nové" s křidélkama a ty byly strašný - hodně protékaly. Jinak se prodávají i tampony s aplikátorem - ty jsou fajn, pohodlné zavádění. Cenově jsou trochu dražší.

g_m
23. led 2017

@rousse Do termálu bych měla z posunu vitamínem strach, aby se to nerozjelo teplou vodou. Ale zkušenost s tím nemám...

rousse
23. led 2017

@g_m pravda, pravda - to jsem si neuvědomila🙂

dzejnany
autor
23. led 2017

Juuu holky, dekuji za typy, asi budu muset zkusit doma at nechodim jak naprcany kacer.
@rousse toje dobrá vychytavka, a co je to za šumaky?

verena
23. led 2017

Pokud můžeš, vyzkoušej je ještě před akcí. Me vyslovene nedelaji dobre, muzou způsobovat syndrom toxického soku, a ne že bych to někdy zabila, ale takovy asi náběh ano. Tlačí mě břicho, celkove mi je tak nějak soufl atd.moc to nejde popsat. Čimz nechci strašit, tohle má fakt minimum uzivatelek. V lékárně jdou koupit tampony s mikroflorou, které by měly byt šetrnější a do lázní by se mi asi líbily více. Já je mám koupene ale ještě jsem nenašla odvahu. Urcite byly dražší, ale když to člověk kupuje jednou za život 🙂...

verena
23. led 2017

@rousse a kolik toho sporadas? 🙂

heduska82
23. led 2017

@dzejnany no ono ho musis zavest tak hluboko, abys ho necitila. A hlavne ho nezapomenout vytahnout! I to se mi jednou stalo.😉

heduska82
23. led 2017

@verena tyhle extra si koupila tehotna kolegyne a mela z nich brutalni zanet. Takze on si clovek asi nevybere.

petrasipkova1
23. led 2017

@verena tohle mám taky, prostě takovej divnej šoufl pocit, takže používám jen vložky, a jsem v pohodě, mám to lehce a krátce, takže se to dá přežít 🙂

leki
23. led 2017

Urcite bych neoddalovala cyklus praskama, je to zbytecnej binec do tela, navic ti to nezaruci, ze nebudes spinit. Tampony jsou v poho, chodim s nima bezne plavat. Kdyz je ale nevyndas brzo po koupani, protecou. V lekarne se prodavaj i "koupaci" tampony. Ja nezaznamenala rozdil, predpokladam, ze asi memusis menit hned po tom, co vylezes z bazenu (to jsem ale delala s obyc i koupacima). Znacka tamponu, na ni podle me moc nesejde. Kupuju O. B., naturela, tampax, spokojenost se vsema 🙂

dzejnany
autor
23. led 2017

A jsou i nejake tampony, které jsou vyloženě do vody? Ze nepropustí do sebe vodu? Nedokážu si predstavit ze každých 30 min litam na záchod a měním. No budu muset potrenovat doma, protože mam strach jak mala skolacka. Ze jej nevytahnu ats. Omlouvam se holky .

dzejnany
autor
23. led 2017

@leki to jsem chtěla vedet

leki
23. led 2017

Neni to kazdych 30 min. Ja dam tampon, hodinu plavu/virim se ve virivce a menim oak. Nikdy nebyl problem, myslim, ze by to vydrzelo i dyl. Zkus ty "plavaci" z lekarny. Nevim, jak se jmenujou, rekla jsem vzdy "plavací" nebo "do vody' 😉

heduska82
23. led 2017

@dzejnany po pulhodine je urcite tahat nemusis, ale proste kdyz skoncis s vodou

eva118
23. led 2017

A co menstruační kalíšek? Ten nic nepropustí ven ani dovnitř, doporučuje se ho používat při koupání, i když žena zrovna ms nemá. Jenom to chce nácvik, tak dvě, tři ms, než se získá ta rutina při zavádění. Ale třeba by jsi na to přišla hned.

dzejnany
autor
23. led 2017

@eva118 slysim prvně, jdu googlovat

rousse
23. led 2017

@dzejnany vyloženě do vody - o tom nevím, ale není to tak, že tampon musíš každých 30 min. měnit - já mám od porodu MS silnou jako kráva a tampon vydrží hoďku až dvě, včetně bazénu (jezdíme pravidelně jednou týdně na organizované plavání mimin a kvůli MS se mi vynechávat nechce, takže to mám ozkoušený) když to nemáš fakt silný jako prase, tak vydrží i dýl. Pokud máš nervózu, tak zkus i ty s aplikátorem - tam ti to zavede tak, jak to má být - když jsem s nima tehdy začínala, tak jsem je kupovala a byly fajn, pak už mi přišlo zbytečný za to platit. Ale tak jsem si na tampóny zvykla, že už fakt nedávám vložky - z toho jsem akorát zapařená, citlivý třísla odřený a mám tendenci skočit do sprchy co hodinu😀 je to prostě o zvyku....
@verena naposled jsem si koupila rozpustný C do vody snad 1000mg - 1 tableta je hodněnásobek denní dávky a dávala jsem si 3 dny 2 šumáky a pak už jen 1 denně....naštěstí Cčkem se nepředávkuješ, jen jsem si trošku zdražila čurání😀 ale posunulo to fakt o 5 dní...

eva118
23. led 2017

@dzejnany Začínala jsem s vložkama, pak přešla na tampony, myslela jsem, že super, ale pak jsem objevila kalíšek a těžko bych si na tampony zvykala. Nejlepší, hodně pojme, takže noc v klidu. Zez začátku to zavádění je složitější, než na to přijdeš, nedává se tak hluboko jako tampon.

msimankova
23. led 2017

Tampóny už nepoužívám, taky je mi z nich trochu divně, ale na pár hodin dobrý. Normální mně zlobily, tak jedině Tampaxy s aplikátorem, to je opravdu snadné. Céčko určitě také zkus, hormony jsou blbost 🙂

andelka
23. led 2017

Do bazénu, sauny já jedině s kalíškem. Tampony používám od 15 let,toho se fakt neboj, použití jednoduché,kalíšek je zpočátku složitější,ale výsledný efekt perfektní. Celý den o něm nevím a můžu s ním kam chci. S tamponem jsem párkrát plavat byla,ale musí se vyměnit hned po koupání,mně vždycky nasákl,tudíž pak už nepojme co má a hlavně to může udělat paseku.

vanea
23. led 2017

@dzejnany hojky, dá se koupat v pohodě, jen se pak musí brzy vyměnit kvůli infekci🙂 používám o.b., myslím že pokud tampony normálně nepoužíváš, tak by bylo fajn pořídit nějaké s aplikátorem, je to jednodušší na zavedení, ale zase jsou menší, takže absorbují méně = zase musíš dříve vyměnit.

nutricnihodnota
24. led 2017

Já používám tampony odjakživa, ale do vody s nimi nemůžu. Okamžitě se nasajou a komplet protečou. Asi blbě těsním, nebo co, ale doporučuji to předem vyzkoušet, abys pak nedopadla fakt blbě.

dzejnany
autor
24. led 2017

holky všem děkuji za vše rady a tipy, asi fakt budu muset zkusit a jít s dětmi nejdřív do bazénu. Nooo mám z toho hrůzu, fakt jak malá školačka, ale děkuji za rady a tipy. Dávám k vašemu komentu LIKE jako dík za váš příspěvek :-*

verena
24. led 2017

@petrasipkova1 no, tak vidím, že nejsem sama ☹. Ono to asi není nic moc, zadržovat v těle krev, která má jít ven. Normálně taky používám allwaysky a nic mě netrápí, a vlastně jediné, proč to řeším, je koupání. Já má tedy měsíčky nepravidelně, ale je jasný, že jak se někam jede k vodě nebo lyžovat nebo tak, tak je dostanu. Zajímalo by mě, jestli by stejné problémy dělal i ten kalíšek, ale asi jo, Za ty peníze to zkoušet asi nebudu....

@heduska82 hmmm, tak nevím, jestli tu odvahu ještě najdu 🙂

@rousse děkuju, před dovolenou zkusím preventivně... 🙂