Ahoj,18.3. jedeme do termálních lázní a já včera zjistila,že v té době dostanu menstruaci. Antikoncepci neberu,tak mám dvě možnosti.Buď si nechat napsat prášky na oddálení měsíčků nebo to nějak přežít bez.Hormonama se cpát asi nechci a rozhodit si celý cyklus,tak se přikláním spíš k tomu,že to nechám osudu.A k otázce.Nemám žádné zkušennosti s tampony,vždy jsem používala jen vložky.Dá se s tampony normálně koupat? Jaké používáte? Jde mi tedy hlavně o to koupání,nechci zklamat děti. Děkuji moc za odpovědi.
@dzejnany o pár dní spolehlivě posune MS nadmíra vitaminu C - když je potřeba, tak se týden před termínem naláduju šumákama a mám o pár dnů dýl klid - naposled se mi to posunulo o 5 dní. S tamponem se můžeš normálně koupat - od 15 nic jiného nepoužívám a chodím normálně na bazén. Používám OB s takovým saténovým (nebo jakým) povrchem, dobře se zavádí a sajou dobře. Zkoušela jsem i ty jejich "pecka nové" s křidélkama a ty byly strašný - hodně protékaly. Jinak se prodávají i tampony s aplikátorem - ty jsou fajn, pohodlné zavádění. Cenově jsou trochu dražší.
Pokud můžeš, vyzkoušej je ještě před akcí. Me vyslovene nedelaji dobre, muzou způsobovat syndrom toxického soku, a ne že bych to někdy zabila, ale takovy asi náběh ano. Tlačí mě břicho, celkove mi je tak nějak soufl atd.moc to nejde popsat. Čimz nechci strašit, tohle má fakt minimum uzivatelek. V lékárně jdou koupit tampony s mikroflorou, které by měly byt šetrnější a do lázní by se mi asi líbily více. Já je mám koupene ale ještě jsem nenašla odvahu. Urcite byly dražší, ale když to člověk kupuje jednou za život 🙂...
@verena tohle mám taky, prostě takovej divnej šoufl pocit, takže používám jen vložky, a jsem v pohodě, mám to lehce a krátce, takže se to dá přežít 🙂
Urcite bych neoddalovala cyklus praskama, je to zbytecnej binec do tela, navic ti to nezaruci, ze nebudes spinit. Tampony jsou v poho, chodim s nima bezne plavat. Kdyz je ale nevyndas brzo po koupani, protecou. V lekarne se prodavaj i "koupaci" tampony. Ja nezaznamenala rozdil, predpokladam, ze asi memusis menit hned po tom, co vylezes z bazenu (to jsem ale delala s obyc i koupacima). Znacka tamponu, na ni podle me moc nesejde. Kupuju O. B., naturela, tampax, spokojenost se vsema 🙂
A jsou i nejake tampony, které jsou vyloženě do vody? Ze nepropustí do sebe vodu? Nedokážu si predstavit ze každých 30 min litam na záchod a měním. No budu muset potrenovat doma, protože mam strach jak mala skolacka. Ze jej nevytahnu ats. Omlouvam se holky .
Neni to kazdych 30 min. Ja dam tampon, hodinu plavu/virim se ve virivce a menim oak. Nikdy nebyl problem, myslim, ze by to vydrzelo i dyl. Zkus ty "plavaci" z lekarny. Nevim, jak se jmenujou, rekla jsem vzdy "plavací" nebo "do vody' 😉
A co menstruační kalíšek? Ten nic nepropustí ven ani dovnitř, doporučuje se ho používat při koupání, i když žena zrovna ms nemá. Jenom to chce nácvik, tak dvě, tři ms, než se získá ta rutina při zavádění. Ale třeba by jsi na to přišla hned.
@dzejnany vyloženě do vody - o tom nevím, ale není to tak, že tampon musíš každých 30 min. měnit - já mám od porodu MS silnou jako kráva a tampon vydrží hoďku až dvě, včetně bazénu (jezdíme pravidelně jednou týdně na organizované plavání mimin a kvůli MS se mi vynechávat nechce, takže to mám ozkoušený) když to nemáš fakt silný jako prase, tak vydrží i dýl. Pokud máš nervózu, tak zkus i ty s aplikátorem - tam ti to zavede tak, jak to má být - když jsem s nima tehdy začínala, tak jsem je kupovala a byly fajn, pak už mi přišlo zbytečný za to platit. Ale tak jsem si na tampóny zvykla, že už fakt nedávám vložky - z toho jsem akorát zapařená, citlivý třísla odřený a mám tendenci skočit do sprchy co hodinu😀 je to prostě o zvyku....
@verena naposled jsem si koupila rozpustný C do vody snad 1000mg - 1 tableta je hodněnásobek denní dávky a dávala jsem si 3 dny 2 šumáky a pak už jen 1 denně....naštěstí Cčkem se nepředávkuješ, jen jsem si trošku zdražila čurání😀 ale posunulo to fakt o 5 dní...
@dzejnany Začínala jsem s vložkama, pak přešla na tampony, myslela jsem, že super, ale pak jsem objevila kalíšek a těžko bych si na tampony zvykala. Nejlepší, hodně pojme, takže noc v klidu. Zez začátku to zavádění je složitější, než na to přijdeš, nedává se tak hluboko jako tampon.
Tampóny už nepoužívám, taky je mi z nich trochu divně, ale na pár hodin dobrý. Normální mně zlobily, tak jedině Tampaxy s aplikátorem, to je opravdu snadné. Céčko určitě také zkus, hormony jsou blbost 🙂
Do bazénu, sauny já jedině s kalíškem. Tampony používám od 15 let,toho se fakt neboj, použití jednoduché,kalíšek je zpočátku složitější,ale výsledný efekt perfektní. Celý den o něm nevím a můžu s ním kam chci. S tamponem jsem párkrát plavat byla,ale musí se vyměnit hned po koupání,mně vždycky nasákl,tudíž pak už nepojme co má a hlavně to může udělat paseku.
@dzejnany hojky, dá se koupat v pohodě, jen se pak musí brzy vyměnit kvůli infekci🙂 používám o.b., myslím že pokud tampony normálně nepoužíváš, tak by bylo fajn pořídit nějaké s aplikátorem, je to jednodušší na zavedení, ale zase jsou menší, takže absorbují méně = zase musíš dříve vyměnit.
Já používám tampony odjakživa, ale do vody s nimi nemůžu. Okamžitě se nasajou a komplet protečou. Asi blbě těsním, nebo co, ale doporučuji to předem vyzkoušet, abys pak nedopadla fakt blbě.
holky všem děkuji za vše rady a tipy, asi fakt budu muset zkusit a jít s dětmi nejdřív do bazénu. Nooo mám z toho hrůzu, fakt jak malá školačka, ale děkuji za rady a tipy. Dávám k vašemu komentu LIKE jako dík za váš příspěvek :-*
@petrasipkova1 no, tak vidím, že nejsem sama ☹. Ono to asi není nic moc, zadržovat v těle krev, která má jít ven. Normálně taky používám allwaysky a nic mě netrápí, a vlastně jediné, proč to řeším, je koupání. Já má tedy měsíčky nepravidelně, ale je jasný, že jak se někam jede k vodě nebo lyžovat nebo tak, tak je dostanu. Zajímalo by mě, jestli by stejné problémy dělal i ten kalíšek, ale asi jo, Za ty peníze to zkoušet asi nebudu....
@heduska82 hmmm, tak nevím, jestli tu odvahu ještě najdu 🙂
@rousse děkuju, před dovolenou zkusím preventivně... 🙂
@dzejnany Tampony jsou v pohodě. Nepoužívala jsem je nějak extrémně, ale rozhodně bych se toho nebála a byla jsem s ním vždycky víc v pohodě než s vložkou. Tam jsem měla vždycky trochu obavy z protečení. Jinak nejlepší jsoou asi OB. A který záleží na intenzitě MS. Pokud pojedete během prvních dnů, tak bych klidně koupila ty maxi. Jinak stačí normál...