Ahoj..mám dcerky 11 let a 7let..letos jedou na týdenní a 14 denní tábor..zajímá mě kolik čeho dětem balíte jak a do čeho aby vtom měli aspoň na první dny pořádek..máte vyzkoušené nějaké vychytávky co se jim na pobytu hodily? Do čeho věci balíte? Velký kufr plus sportovní taška a ještě batůžek na výlety? Pojďme si poradit a inspirovat se 😊😉🏕🌞
@viktorkaa já myslím, že je to úplně jedno jak zbalis 😁. Dcera je skaut, takže ji dávám jeste ramínko na kroj, aby si ho mohla ve stanu pověsit a nebyl zmuchlany. Ovšem po 14 dnech se mi vrátí mokré, zatuchlé prádlo někdy i s plísní a loni tam byly i 2 žížaly 😁. Dávám ji i noviny aby si mohla vycpat boty kdyby zmokla. Ale ona jezdí na tábor "na prázdnou louku" A všechno si musí postavit a vybudovat
Ještě musím dodat, jak je psáno výše: ramínko !! Sice ne na kroj, ale na běžné mokré, vlhké oblečení, které si pak věší ve stanu. Také jsme dávali do stanu repelentní náramky, protože odpuzovače hmyzu na baterie přestali vyrábět, vše je jen na elektriku. Polštářek, plyšák to je jasná volba, ať se má k čemu přitulit. Ještě dobroty, které mají s sebou dáváme do spešl uzavírací tašky (podepsané) ty musí odevzdat vedoucím a po jídle si mohou brát. U vedoucích tedy nejen z důvodu mlsání a pak nejezení, ale aby si nestahovali mravence do stanu.
@zet83 na špinavé používáme třeba vak od spacáku. A spodní prádlo a ponožky balíme také do látkových pytlíků, aby to neměli všude... KLuk jede už v pytlíkách úplně, má ještě další na spací věci.
@viktorkaa a kolik? spodní prádlo a ponožky na každý den jedny, trička a tepláky (a kraťasy/trenky) max. dvoje na týden, víc nemá cenu. Dvě mikiny, jednu nepromokavou bundu. boty dvoje: sandály keen a uzavřené boty pohorky nebo celoročky. Na sportovní tábor ještě sportovní boty-tenisky.
Baterku!
@konidana My jedeme na vše Ikea pytlíky 😀 Na špinavé letos vyměním za to látkové, nevím, proč mě to nikdy nenapadlo. Zkusím se podívat na půdě, ale starý vak už mít nebudeme určitě. Ten nový musí mít při ruce na sbalení, oni to pak táhnou na louku docela daleko od busu. Letos už dcerce musím dát toho spodního mnohem více. Kdyby náhodou, už dostává nepravidelně ms, a ještě se s tím moc nezžila, tak jí raději pořádně zazásobím. Trička atd.. navíc nemají vůbec smysl, stejně to nevytáhne, takže opravdu základ. Ještě u nás nutné holinky, pláštěnka, baterka.
@viktorkaa Dcera se už balí sama podle seznamu který dostáváme od vedoucích. A i tak už toho nebalí tolik, kolik byl doporučený počet. Jediná věc, kterou bere a není na seznamu jsou kolíčky na prádlo - cca 6 ks. Mají tam šňůry na prádlo kde si mohou pověsit mokré ručníky, plavky atd. No a první rok bez kolíčků neustále naháněla po táboře nějaké věci které ji ve větru uletěly. Takže za nás doporučuji přibrat pár kolíčků.
Ja detem balim do plastove ikea bedny. Lip se v tom hleda, je to destotesne a pri jejich vzrustu to mohou mit trvale ve stanu na posteli. Ale tedy podminkou je dovoz az na misto, nosi se to blbe.
@viktorkaa balím jim klasicky věci do kufru (dle mého se v tom nejlépe udržuje pořádek) + si s sebou berou batůžek, který pak nosí na výlety během tábora.
Na špinavé prádlo jim dávám potah od polštáře, když tam dají vlhké věci není to pak plesnivé. Věci podepisuji fixou na textil.
Jinak se snažím balit věci dle seznamu co mi poslal organizátor tábora, popř. podle potřeby upravím.
Naše děti si s sebou berou i malý polštářek a plyšáka.