Ta samota mě láme. Kde najít kamarádku?

sfet
15. zář 2024

Mám takový dost častý problém, a sice nemám žádnou kamarádku. V práci se sice normálně bavím snad s každou, ale není to kamarádka na chození ven, na pokec, opravdu kamarádka. Doma jsem nechala dvě super kámošky, už bydlím 10 let v Česku a nic. Měla jsem sice pár kamarádek, které jsem znala ještě předtím a přišli taky sem. Ale pak jedná zmizela, já mám dítě, takže už není tolik času, a hlavně zájmy mají nejde jinde.
Situace je o to těžší, že moje dítě je autista a ADHD, čili na hřišti nebo tak musím běhat pořád za zadkem, protože on klidně vběhne pod auto, neuvědomuje si nebezpečí
Jednu kamarádku chvíli po porodu jsem měla aspoň má procházky s kočárkem, ale ona porodila uz i druhé a hledá někoho zase na kočárek, já mám jen to jedno.
Kde tak někoho najít. Zkoušela jsem Facebooku skupiny, ale hodně žen, jakmile slyší autismus, tak se už neozvaly. Přitom syn není nějaký postižený, jen málo mluví, je introvert, ale děti mu vyloženě nevadí, chodí už 4.rokem do školky..a někdy trochu divoký, proto na hřišti musím za ním běhat, nebo má koupališti na dece nevydrží, je to běhání za ním..ale v dětské hernicce funguje krásne a nikam neutika
Jen kde tu kamarádku najít? Taky jsem se přes internet chtěla s jednou sejít u nás ve městě, ona schůzku 2x úplně zrušila, pak se odmlčela a už nic. Je to začarovaný kruh, navíc tady moc lidí mého věku nebydlí, spíš sama babka. Nebo kousek kilometr od nás je taková ulice, kde bydlí mladé rodiny, ale zase vnucovat se, to není můj styl. Maximálně se pozdraví a dál není zájem
.

misha31
16. zář 2024

A odkud jsi? Ja mam 11 letou autistku a 8mi mesicniho kluka

sfet
autor
16. zář 2024

@misha31 z Kladna

irmamala
16. zář 2024

A syn chodi do normalni skoly/skolky? Ma nejakeho kamarada? Ja jsem si nejvic kamaradek a znamych nasla prave az diky detem, ze jsem se dala do kupy s maminama deti, s kterymi se kamaradily. Co zkusit nejakou skupinku mamin s podobne handicapovanymi detmi?

sfet
autor
16. zář 2024

@irmamala chodí do normální skolky s asistentkou. Chodil i do speciální školky, ale tam chodili i vyloženě těžké autistické stavy, jako valeni po zemi, vztek, hysak, když bylo kolem moc lidí. Každý ve školce, řekl, že našeho syna tam je škoda, že tam úplně nepatří. Problém je v tom, že mluví velice málo, spíš sem tam opakuje. Je introvert, nejradši se hraje a vystaci si sám. Proto vlastně žádného kamaráda nemá. Ale v kolektivu fungovat zas dokáže, dokáže se i zapojit, velice rád zpívá. Tak když se zpívalo, tak přesně víme co. Jednu známou mám, co má syna autistu, ale její kluk má 19 let. A říká, že se s ním boji jít sama ven, že utíká, neobsedi, nevydrží, dela blbosti....tak ještě budu zkoušet.