Syn si “dělá dobře”. Máte zkušenosti?

matyldik
15. zář 2021

Dobrý den,čtyřletý syn poslední dny dela to,ze si lehne na bricho v ložnici na postel nebo v obýváku na gauci a soupe se sem a tam po břiše a dela mu to dobre..vždycky mě vyžene nebo mi řekne,ať za nim nechodím. Když jsem se ho ptala,proč,tak se styděl a pak mi řekl,ze má velkého pindika. Přijde mi to asi normalni poznávání těla,je to tak? Jen mám obavu,aby se to nějak nezvrhlo a nezačal to delat ve školce nebo na veřejnosti. Říkám mu,ze je to v pořádku,ale dela se to jen doma a když je sám. Mate zkušenosti?

cilkat
15. zář 2021

Je to úplně normální. A je super, že vás vyhání a chce soukromí. Pochvalte ho, že je dobře, že tohle nechce dělat před mámou a před lidma 😉 .

treasurka
15. zář 2021

Úplně normální, jen bych mu vysvětlila, že toto jen doma, sám, a ať to nikde moc nevykládá.

misu8
15. zář 2021

Od jedné učitelky z MŠ vím, že to dělá ve školce hodně dětí, holky i kluci, jsou na to tam zvyklé a je to normální.

sasui1
15. zář 2021

@misu8 uplne bych pro to nepouzila vyraz ze "je to normalni" predpokladam ze vy To na verejnosti taky nedelate. 🤔 Ja ne...je to prirozene. Je to v poradku ale je treba zduraznit ze se to dela v soukromi!!!
Beru to z pohledu ucitelky v MS. Rodice je treba taktne upozornit aby si s ditetem o tom popovidali 😉

ahyt
15. zář 2021

Vnucka 4,5 let dela to same.Pry si honi krev do pinďulky.😊Nevime,jak na to prisla,ale nechavame ji

bazarekprodeti
15. zář 2021

Ano syn delal taky, akorat se nesoupal, za to ruku mel skoro porad v kalhotech a hral si s nim. Pokazdy kdyz byl nekde sam nacapala jsem ho s rukou v kalhotech🙂 Kdyz nastoupil do skolky mel tendenci to delat i tam. Po tom co jsem s nim o tom promluvila ze se to na veřejnosti nedela prestal to delat uplne, nebo to dela kdyz to nevidim😀 Myslim ze je to uplne normalni 🙂

malenka3
16. zář 2021

Je to přirozené, druhorozená začíná už v roce a půl. Udělat, co jsi udělala, vysvětlit, že to je normální, ale má to svá pravidla. Ať to dělá v soukromí, když je sám, ať to dělá opatrně, aby si neublížil a nezanesl případně nějaké nečistoty. Víc asi netřeba.

frenny
17. zář 2021

Je to normální. Můj syn to dělal když měl tak 2,5 a nechápala jsem. Poté jsem zjistila, že je to úplně normální a nechala jsem ho. Vydrželo mu to tak pár týdnů a už to víc nedělal.