Syn má jít vypovídat. Bude to anonymní?

24. led 2022

Ahoj maminky,ráda bych jsem se poptala jestli jste taky některá nebyla v mé situaci.
v pondělí má jít můj 12 letý syn na policii a vypovídat ohledně dvou spolužáků,ano 3 nebo 4 otázky,ale já se bojím,že když se oni dozví,že můj syn svědčil proti nim,tak,že mu něco udělají.Můj syn se neumí bít a je to takový cíťa,i když už je v pubertě.
Myslíte si,že budou uvádět jeho jméno,že vypovídal on?Anebo tam dají anonyma?Anebo ho nemám nechat vypovídat,aby se mu něco nestalo?A pokud ho nemám nechat vypovídat,tak na jaký zákoník se mám obrátit?O co se jedná vůbec netuším,syn mi zatím ze školy nedošel.Děkuji za rady.

sigyn
24. led 2022

Nejlepší by bylo zavolat na dané policejní oddělení a přímo jim sdělit své obavy a zeptat se na možné postupy. U děti do 15 let se postupuje jinak než při výpovědi dospělých.

autor
24. led 2022

@sigyn děkuji.právě,že mi volali s policie a říkali mi,že to budou jen 4 otázky,ale bohužel až pak jsem začala uvažovat a mít strach,že mu něco udělají,když bude vypovídat,v pondělí tam jdu s ním,tak jim to řeknu,jaké mám obavy.a uvidíme co mi řeknou.nechci právě syna ohrozit.

sigyn
24. led 2022

Tak nejlepší jim bude zavolat hned a alespon se nebudete nervovat. Na internetu si vyhledejte služebnu, kam půjdete a tam bude uvedeno i nějaké číslo pro konkrétní oddělení. Ono vzhledem k ochraně údajů nezletilých si nemyslím, že by někde bylo uváděno jeho jméno.

lencaa11
24. led 2022

Máte právo aby jméno ,adresa byla zakázána a aby váš syn byl anonimne počítej te že 4 otázky to nebou většinou je to cca hodina +- můj syn (13let ) byl tak to na policii 3 krát bohužel neboj te

autor
24. led 2022

@lencaa11 děkuji,no syn mi řekl,že se jedná o znásilnění.teda 13 letá holka,chtěla sex po 11 letému klukovi,tak měli sex a ta holka ho pak udala.tak jsem zvědavá jak dlouho tam budeme.

lencaa11
24. led 2022

Pokud se jedná i takový čin tak určitě to bude na díl mi jsme byli jednou ze syn byl svědkem skrz to že mu profil napadl pedofil kterého chytli v Praze a syn byl vypovídat byla tam i paní z ospodu v zájmu dítěte bylo to cca 1h jinak nám právě právník doporučil aby zamazali jména ,adresy atd nezletilí má to právo