Svrab v rodině. Co dělat?

16. lis 2020

Ahoj, jsem z toho už šílená, a protože jsem se s tim nikdy nesetkala, potřebuji slyšet nějaké zkušenosti a rady😲, jak s tim bojovat. Muj tata jezdi na montaze a přespávají na ruznych ubytovnach, nevíme kdy a odkud, ale privezl si z jedne z nich svrab. Ke kozni se dostal az za týden, nejdriv mel podezreni na atopicky ekzem, takže s tim byl minimalne 4 dny doma. Nezijeme ve stejne domacnosti, ale moje deti byly u babicky a dedy v té době na návštěvě a přespání. Deti v jeho posteli nespaly, ale hraly si tam, skakaly a mely mozna pyzamka v koupelně povesene blizko jeho, rucniky take, pouzivaly spolecny gauc a sedely mu mozna na klíně. Jaká je možnost, ze to také chytly? Pry je to bezpříznakové az 40dni. 🙈 Jak proti tomu muzu bojovat, nebo muzu neco udelat preventivně? Babicka vsechni pere a dezinfikuje, ale znate to. No, prostě hrůza... mate z tímhle hnusem někdo zkušenost?
.

hany84
16. lis 2020

Vyprání a dezinfikování prádla, aby se to zbavilo svrabu, nepomůže. Všechno oblečení v kterém u Vašich rodičů děti byly, vyhodit !

autor
16. lis 2020

@hany84 Ja uz ale nevim, ktere to bylo. Stalo se to pred tydnem, to prádlo bylo u nas doma uložené s jinym, to mam vyhodit všechno? A to tam ted uz nemame chodit, vzdyt to tam muze byt zalezle kdekoliv, pokud dezinfekce a přeprani nebude stačit?

lutu11
16. lis 2020

@hany84 to je kravina. Praní na 60+ a následne žehlení je dostačujúci. Sama jsem si tím pred lety prosla a nevyhodila jsem nic. Autorko- až SE deti budou skrabat chce to infectoscab a prat každý den lozni prádlo, meniť každý deň oblečení i pyžamo a žehliť. Cca 1-2 mesice a vymizli.

autor
16. lis 2020

@lutu11 Děkuji za radu ❤️

lutu11
16. lis 2020

Vemte všechno detské oblečenie ze skrine vyperte to na 60stupnu, vyžehlete. Pak perte každý den jenom lozni prádlo, a obleceni na 60. Pokud SE zatim deti nedrbou nemusí ho mit. Poznáte to tak, že to začne svedit v teple. Napr u kameň, ve vani, pod perinou... Lecba infectoscabem. Ja to dostala po jedny noci na dovoleny. Skrabat me to zacalo hned druhý deň večer.

nagojka
16. lis 2020

Mi jsme meli svrab v praci...kdyz se na to prislo,klient se namazal masti,vsechno jeho obleceni se nahazelo do pytle kde se to nechalo 5 dni zavazene bez prstupu vzduchu a vystrikane biolitem..postel vydezinfikova a a umyta parnim cisticem...kazdy den se klient koupal a znovu mazal...kazdy den se pradlo co mel na sobe se hazelo do tech pytlu..a takhle tyden pprad v kuse...samozrejme mi jako osetrujici personalrukavice,zastery,cepicky atd...

nagojka
16. lis 2020

Jeste kdyz k nam nastoupil novy klient z jakehokoliv jineho zarizeni automaticky se mazal infectoscabem...

autor
16. lis 2020

Dekuji za odpovědi. Napadlo mě také, zda by pomohlo cisteni ozonovym generatorem. Jestli to nekdo nezkousel.