Svatební dar. Co koupit?

nick1234
9. srp 2022

Dobrý den/ahoj, chtela bych prosím poradit, co koupit jako svatební dar kamarádce. Minuly týden měli obřad pouze se svědky (nebyli jsme přítomni) a teď v sobotu uspořádá pro kamarády “svatební oslavu” - ale je to neoficiální, spis proste oslava😉. Rada bych poradila nějaký tip na dárek, ale v ceně cca 500 Kč (jsme spis takové “lepsi” známé, žádné nejlepší kamarádky)…mají spolu již 6 leteho syna, ona má 40 let, a určitě neocení žádné “serepeticky” do domácnosti apod…Dekuji

martina_slama
9. srp 2022

My když jdeme na svatbu, tak dáváme 1000 Kč za osobu, protože ceny všeho neuveritelne stouply. Vždy dáváme peníze, nic jiného jsem snad nedavala. Podle mě ocení spis peníze v obálce bez nějaký dárek, který ani třeba nechtějí. Pokud tedy nemají nějaký seznam prani.

xnikolan
9. srp 2022

Souhlasím, blahopřání a v tom strcenou tu 500, taky jsme nikdy nedávali nic jiného než peníze. Navíc když už spolu mají dítě a tudíž předpokládám, že spolu i nějaký čas bydlí.

bereni
9. srp 2022

@nick1234 A jak to maji tu “oslavu” ? Na zahrade a griluji, nebo nekde nejaka restaurace ci pronajaty areal a rautik? Nerekla? Od toho bych se odpichla asi. Pokud doma na zahrade, sla bych spis do darku. Pokud restaurace a je to odpoledne + vecer tak penize do obalky.. z darku me napada i nejaky wellnesko pro manzele treba v miste bydliste, nebo treba poukaz na veceri do lepsi restaurace pro ne dva, masaz pro ne dva… kolem 1.000 se vymysli lip 🙂 u toho 500 kc je to takove osemetne i co se tyce darku. Mozna nejaka lepsi lahvinka toho co maji radi?

nick1234
autor
9. srp 2022

@martina_slama když jsme šli na oficiální svatbu, tzn. obřad, oběd a celoodpoledni raut tak jsme dávali také peníze (ale tedy 1000 Kč dohromady, ale nasposledy jsme byli před 2 lety) ale tohle je opravdu neformální oslava v areálů fotbalového hřiště, a až až myslím od 3 hodin, a určitě ve formě “samoobsluhy”, občerstvení zajištuje sama nevěsta😉 ale je mi prave trapné dávat ji peníze, radši bych nějaký dar

nick1234
autor
9. srp 2022

@bereni viz moje předchozí odpověď 😉 oslava v areálů fotbalového hřiště, a až až myslím od 3 hodin, a určitě ve formě “samoobsluhy”, občerstvení zajištuje sama nevěsta
No ona je totiž taková “mimo střední proud”😂🤭 ale jako v dobrém, takže asi to opravdu vyřeší lahvinkou nějaké lepšího vina a blahopřáním s penězi 🤷‍♀️

2hanah
9. srp 2022

@bereni dnes poukaz na večeři do lepší restaurace za 500??? Tak spíš McDonald jen tak asi. Ikdyby mě pozvala jen na zahradu, je to oslava, svatba, vše museli zaplatit a pokud jde i s partnerem, tak bych se za tu pětistovku styděla, buď bych dala 1.000,-Kč nebo se slušně omluvila a nešla, pokud na to nemám, když jsou teda jen známé a ne ani kamarádky. Za 500 se dneska kromě skleniček nebo kravin nic moc pořídit nedá. Takhle bych dala 500 do obálky s přáním na peníze nebo možná dárkový košíček🤭

sigyn
9. srp 2022

Mě docela zaujala taková blbost:
(dát tam stokoruny, tak se do těch 500,- vejde)

2hanah
9. srp 2022

Tak poukaz do nějakého obchodu? Dárková karta? Dm drogerie, Globus, ..

elesse
9. srp 2022

My jsme od známých dostali jako dar 2 lahve vína, jedna ozdobená jako ženich, druhá nevěsta. Přišlo mi to jako dobrý nápad a k podobné příležitosti za 500 bych to klidně zrecyklovala. Navíc za to už není ani úplně špatné víno...

nick1234
autor
9. srp 2022

@2hanah tak třeba jejího manžela neznám vůbec, ale když nás pozvala, nevidím důvod to odmítat 🙈 a neřekla jsem nic o tom, ze nemam na to dat za dar víc peněz, šle sama vím, ze oslavu bere spis jako “becku” ( asi naše regionální pojetí pro oslavy = ožíračky😂😂), takže když jdu na tento typ oslavy, vezmu s sebou flašku a víc neřeším 🤭😂 i proto jsem to tak popsala v úvodu.

michaela666
9. srp 2022

Když si dáš práci a ty peníze nějak originálně a hezky zabalíš, tak se bude vypadat lépe než jen přání s obálkou. (Dala bych aspoň 1000 korun pokud jdeš s manželem/partnerem).
Kamarádům jsem koupila malý model jejich vysněného auta a na stužky "za kulu" přivázala roličky bankovek.
Rozměnit na mince a udělat jim z toho deskovou hru ala člobrdo, složit do origami, kytky,... inspirace je na netu spousta.

bara88
9. srp 2022

Pokud bych šla jen na takovou oslavu koupila bych nějakou lepší láhev vína nebo jiného alkoholu. Nechápu tady některé jako že by jen na obyc oslavě rozdávali tisíci koruny

eviicka
9. srp 2022

Mě by jako hostitelku fakt mrzelo, kdyby se někdo omluvil jen proto, že nemá na dárek. Lidi zvu proto že je mám ráda a chci je tam mít. Jestli je 500 korun přiměřených situaci, tak je dej, nápadů už tu bylo dost, buď bych originálně zabalila peníze (či dárkovou kartu třeba IKEA nebo co je jejich styl) nebo ty poživatiny.

pampeliska1313
9. srp 2022

Já teď nedávno kupovala knížku “pět jazyků lásky” a takový jakoby ručně malovaný přání. Knížka je pod pět stovek.) bylo to známý, ne kamarádce.)

pampeliska1313
9. srp 2022

Nebo mě napadá ještě - dostali jsme s manželem peníze (kováky) ale v rámu obrázku do tvaru srdíčka. Reálně tam jsou asi tři stovky, ale vážně hezky udělaný.🙂

jirovapa
9. srp 2022

@nick1234 také jsme dávali blahopřání a uvnitř peníze + sportku. 🙂

nick1234
autor
9. srp 2022

@bara88 Dekuji konečně to někdo pochopil 🙏 byla jsem už na mnoha velkolepých svatbach kde jsme se samozrejme pohybovala v jiných částkách 🤦‍♀️
@jirovapa Dekuji, ta Sportka je originální nápad 👍

martiniquest
9. srp 2022

Dala bych bud lahev alkoholu, poukazku do nejakeho obchodu nebo vtipne zabalene penize. Jeste me napadaji listky do divadla, pokud na to jsou. Ja treba davala fotoramecek pro 7 fotek a do kazdeho okynka jsem umistila bankovku. Ale to uz je nad limit, tak jen pro inspiraci pro jinou prilezitost.