Svatba na dvakrát, co vy na to?

krystynaraszkova
18. srp 2014

Zdravím maminky,mám dotaz.Jsem v 25.tt,máme už jedno dítě a chceme se s přítelem vzít.Z důvodu vysokých nákladů pro potřeby miminka a stěhování na svatbu nezbývají peníze.Přemýšlíme zda to neodložit na příští rok,ale zase nevíme jak na tom budeme finančně a mě se už zkrátka nechce čekat.Chci abychom byli konečně úplná rodina.Tak mě napadlo,že bychom se vzali jen se svědkama třeba i přes týden,ještě před porodem.A kdyby to šlo tak pak příští rok v létě uspořádat svatbu opravdovou se vším všudy.Obřad by se udělal na oko,protože dvakrát to určitě nejde...🙂 co vy na to?Udělala to tak některá z Vás?

veruska007
18. srp 2014

Tak svatba nadvakrát mi přijde taková divná. Myslím, že svatba se dá udělat i levně. Třeba když si hostinu uděláte sami někde v sokolovně apod. 😉. Nebo letos svatbu pro nejužší rodinu a příští rok prostě pařbu pod jinou záminkou (narozeniny, výročí, ...).

zamilovanadonej
18. srp 2014

Ahoj, taky bych řekla, že je to hloupost. Nás svatba vyšla tuším na 10000Kč + fotograf- šaty jsem teda měla půjčené zdarma a ženich měl svůj oblek. Ale tedy: obřad 1000Kč, prstýnky cca 900Kč (ocel), sud piva, chlebíčky, grilování, nějaký alkohol a nealko, a to bylo všechno....grilovačka je ideální způsob.... 😉

veruska007
18. srp 2014

U nás si toho hodně odpracovali kamarádi, co pak přijeli na svatbu 🙂. Fotili dva kamarádi (a super fotky, lepší než profi), koláčky napekla další kamarádka, řidiče dělali kamarádi... já měla šaty půjčené, manžel měl svůj černý oblek. Sestra měla svatbu v sousední vesnici, kde si pronajali sál, známá připravila raut... akorát měli trochu práce s výzdobou a úklidem. Ale jinak za pusu. Hudbu měli z noťasu.

martinakl
18. srp 2014

Taky jsme to měli celkem levné. Jen prsteny stály dost, ale dají se koupit ocelové. Platili jsme jen 1000 za obřad, za 1500 jsem si kupila šaty (bazar). Manžel teda oblek za 4500, ale pokud máte, tak je to v pohodě. Platili jsme oběd a pití k obědu pro rodinu (asi za 15 000), ale třeba to grilování vyjde levněji. Odpoledne přišli i kamarádi a to už si platil každý sám. A hudba taky z noťasu, kamarád nám půjčil velký repráky.

kkouzlo
18. srp 2014

tohle mi přijde jako nesmysl, my měli malou svatbu plus pak grilovačku a neni to drahá záležitost, pokud chcete hodně lidí, tak bych se možná vzala s rodinou a pak nikomu neříkala, že jde o svatební party, záminku bych třeba dala blížící se porod, at každý něco přinese a pak pustit video/ukázat prstýnky, ze jste se vzali.

jija
18. srp 2014

Na dvakrat muzes mit svatbu kdyz bude prvni civilni a druha cirkevni🙂

alisek
18. srp 2014

jsem zajedno s holkama, podruhé to už nebude mít to kozlo i když ono to už je i jiné jak máte rodinu, než když se berou dva "svobodný" lidi bez závazků. Osobně bych udělala obřad nejen pro svědky, šaty bych už tak neřešila, spíš ty prstýnky a místo hostiny udělala raut/zahradní párty a peníze z darů můžete použít na to pohoštění.

marecekavendulka
18. srp 2014

svatba má být jedna.nás vychází zatím 5300 prsteny,obřad je zdarma,šaty pujčka za 1500,snoubenec oblek má,pitívo cca 1500,jídlo platí švagrovci místo svateb.daru,serepetičky okolo (líčení ,nehty,oblek pro syna) cca 2500..prostě něco kolem 10 tisíc 🙂

jamamutka
18. srp 2014

no my v létě slavíme vánoce naruby, je to vlastně jen taková komedie, asi podobně bych brala i svatbu č.2... 😀 takže vlastně proč ne 😀

krystynaraszkova
autor
19. srp 2014

@jija Konečně někdo kdo opravdu poradil,pro nás je každá koruna dobrá takže 10 000?Tak vyhrát ve sportce,snad si už konečně rozumíme..

krystynaraszkova
autor
19. srp 2014

Počítali jsme a opravdu jsme to zkrouhli na těch 40lidí,a nechci se připravit o nádherné šaty hostinu atd.jenže když jsme na to sami a rodina nevypomůže nemám prostě jiné východisko:(..všichni se ptají proč se teda nevezmem a opravdu jim nechci říkat že na to nemáme.

evulina77
19. srp 2014

@krystynaraszkova proč dělat takové opičky. Prostě se vemte se svědkama a třeba s rodičema, pak si zajděte na oběd a ukončete to kávou se zákuskem. Pak můžete udělat příští léto oslavu narození vašeho mimča (třeba křtiny, nebo něco na ten způsob) někde na zahradě. Mimčo bude mít půl roku a ty si to můžeš v rámci možností užít. Pochybuju, že když teď nemáte peníze, že za rok je budete mít. A utrácet třeba 50 ticíc za svatbu, když je nemám, tak to mi příjde divný.

krystynaraszkova
autor
19. srp 2014

@evulina77 No právě,když nejsou teď kdo ví jak bude příští rok...takže čekat už nebudu..

krystynaraszkova
autor
19. srp 2014

Mám oba bratry v zahraničí,z čehož jeden žije v Kanadě a určitě by nechtěl přijít o svatbu svojí jediné sestry.A každý rok tady opravdu jezdit nemůže.Mi připadá že se tady jen obhajuju,chtěla jsem RADU DÁMY..ne rýpání...

evulina77
19. srp 2014

@krystynaraszkova přesně, není dovod čekat. Čekáte mimčo, takže to ani nemusíte vysvětlovat, že nebude velká svatba. Ale i tak si to můžete užít. Já bych teda nečekala 🙂
Ale obávám se, že když budou šaty z půjčovny a fotograf a pak jídlo v restauraci, tak to spolu s prstýnkama bude stát těch 10 tisíc určitě. Psrtýnky tak kolem 3 tisíc, půjčení šatů minimálně taky 3 tis., oblek pro ženicha ?, útrata v restauraci ? apod. Ušetřit se dá za obřad, když svatba bude v oficiální svatební den (za obřad se neplatí, nebo platí nejméně), ale na většině radnic to není v sobotu ani v pátek.

morgan
20. srp 2014

A kdo tady rýpe?? Mě se zdá, že tady holky prostě vyjádřily názor, že se jim to zdá jako blbost a navrhli nejlevňejší variantu,což 10000 za svatbu určitě je (pokud to není jen samotný obřad bez ničeho), možná tady nikoho nenapadlo, že když si někdo pořizuje druhé dítě, tak nemá ani pár tisíc rezervu, nezlob se na mě..