Svatba a 3měsíční miminko. Máte zkušenost?

deni567
4. dub 2021

Zdravím maminky, mám 3 měsíční miminko a mám jít svoji nejlepší kamarádce za svědka. Bude tam se mnou manžel, jenže je to úplně první akce s malickou, a ještě pro mě docela náročná. Určitě se o ni manžel postará, když nebudu moct. Mám domluvenou i moji maminku, že bude vozit někde poblíž, popřípadě si ji vezme k ní domu (naštěstí bude svatba kousek od našich). Já ji pak večer přijdu nakrmit a pokusit se jí uspat. Jenže pak bude malá u babičky sama. Bojím se, že bude plakat. Mamince věřím, jenže je to úplně poprvé a dcerka je opravdu ještě malička. Bude to je na pár hodin, do půlnoci budu zpět. Manžel se mi nabídl, že večer s ni půjde on, nakrmit ji, uspi a už s ní zůstane, abych byla klidnější. Mám i domluvenou kamarádku, která v době me nepřítomnosti převezme mé povinnosti. Kamarádky jsem se ptala jestli nechce změnit svědkyni, ale nechce. Jsme si opravdu blízké. Na svědkyni jsem kývla ještě když jsem nebyla těhotná jenže díky covidu se svatba už 2x presouvala, a já mezitím otěhotněla a porodila.. Máte s tím některá zkušenost? Omlouvám se, pokud znim jako hysterka nebo je můj dotaz ne srozumitelný, ale jsem. Z toho opravdu nervózní. 😂

maaaadlaaaaa
5. dub 2021

@deni567 Tak nevěsta by měla drobet chápat , že to při nejhorším odsvečíš, budeš tam s nimi dvě nebo tři hodinky a půjdeš domů k malé. Sama bych přes sílu nešla a dělala jak to cítím. Pokud nechci malou, tak dlouho nechat samotnou, tak hold nebudu na svatbě juchat do půlnoci.

emamaira
5. dub 2021

Půjdu za svědka v červnu, takže ještě v šestinedělí. Jsem dost zvědavá, jak to zvládneme, bude tam sice manžel i moji rodiče, ale stejně. Ani já nebudu fyzicky ještě úplně ok. Plán je, že to odsvedcim a pak tam zůstaneme podle jak to půjde, kdyžtak pojedeme domu. Miminko máš malé, tomu se musíš přizpůsobit, naopak to nefunguje, tak to bohužel je😇

jjasmina
5. dub 2021

Svedkyni bych vysvětlila, že do půlnoci určitě ne, bože to si fakt neumím představit u takhle malého miminka, je to vůbec myšleno vážně? Zase na druhou stranu záleží jestli vám v 7 usne a spi tak ok, malá se mi furt budila a neumim si představit ani teď v iejich 14 měsících , že bych byla do půlnoci pryč.Ale já jsem tedy kojila, což je zase jiné než když může nakrmit asi kdokoliv

keksik002
5. dub 2021

@deni567 urcite to bude v poradku, babicka se postara perfektně. 🙂

veritanas
5. dub 2021

Neboj, určitě to zvládnete perfektně. Kdyžtak prostě odejdeš. Ale máš tam maminku i manžela. Nikdo by ji nenechal plakat. Já jsem musela malého od tří měsíců nechat každý týden jeden celý den s tchýni, jezdila jsem 300 km do školy na výšku. Zvládlo se to. V jeho roce jsem udělala dvoje státnice.😉

lenickakl
5. dub 2021

Byla jsem na svatbě švagrové, když měl syn čtyři měsíce.. Celý den ho hlídala moje mamka s moji segrou, akorát mi ho jednou přivezli na kojení.

squezy
5. dub 2021

@deni567 A je mimco na um? Pokud ano, tak vůbec nevím, co řešíš, kdyz mas podporu manzela a dokonce můžeš i rodičů. Ja byla na svatbě kamaradky, kdyz klukum dvojcatum byli 4 měsíce. Mamka byla v penzionu s kamaradkou 2km od svatby a jezdila jsem kojit. Každé 3hodiny jsem se zdejchla ze svatby, nakojila a zase zpet na svatbu. Ve 23h jsem šla spát a užila jsem si to a děti nijak nestradaly 🙂

eeevee
5. dub 2021

Budeš tam mít manžela a maminku, ti by určitě maličkou plakat nenechali, když by bylo špatně, tak bys za dcerou dojela. Nejlepší kamarádka by určitě pochopila, kdybys za malou musela odjet dříve, než o půlnoci. Takže za mě si pořádně užij kamarádčinu svatbu, taková událost se už nemusí opakovat 😂

pinkyy
5. dub 2021

No podle toho jak to pises, tak miminko to urcite zvladne lip, nez ty ☺️ Ja bych se nebala, taky mi mamka hlidala malou asi ve 2 mesicich pres noc, pak jeste asi 3x a bylo vse naprosto v poradku, uzila bych si svatbu, mala to zvladne 🙂

gracinka7
5. dub 2021

Já bych se toho nebála. Jít někomu za svědka je pocta a kolem malé budeš mít dost lidí na pomoc. No a buď s ní můžeš jít večer spát a nebo věř mamce. Když bude problém, hned ti zavolá.

lenerka1
5. dub 2021

Svědčila jsem ségře, malé byly 3 měsíce, a takhle malé mimčo to zvládne líp než třeba o půl roku starší. Vozit a tulit mohl kdokoliv, já jen kojila, když si malá řekla, večer jsem byla na telefonu a odskočila si vždy jen nakojit a zpět. Kdyby starší nemusel spát v posteli, uvázala bych malou do šátku a měla ji u sebe, bylo jí v té době jedno, jestli spí u v hluku nebo tichu.

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
veruuu_kubesovic
5. dub 2021

@deni567 já bych teda osvědčila tu svatbu, byla tam tak 2-3h a pak šla s manželem a malinkou domu 😉 nikam bych ji spat nedávala, pokud kojíš...

lentilkah
5. dub 2021

Hele bud to pujde, nebo nepujde. To dopredu stejne nevymyslis a nenaplanujes.

zmrzlinka
5. dub 2021

Já bych to dosvědčila a na noc bych šla k dítěti.

levandule_k
5. dub 2021

@deni567 Je fajn, že se manžel a tvoje maminka postarají během obřadu. Nicméně já nevím, jaké má tvoje kamarádka další požadavky na svědkyni, co se týká svatby. Moje svědkyně byla těhotná. Jediné, co jsem po ní chtěla, aby svědčila na obřadě, pak aby se bavila, jak je jí příjemné. Nechtěla jsem po ní žádné další organizační věci, aby zajišťovala zábavu atd.

Kamarádce bych řekla, že ráda půjdu za svědka, že si toho moc vážím, ale pokud očekává organizační výpomoc, že dám přednost dítěti a ne, abych dělala moderátorku svatebních her a starala se o hosty. Na svatbě bych se zdržela, tak dlouho, jak mi to bude příjemné, když budu cítit, že mám jít ukládat dítě a spát s ním, šla bych domů. Když mimčo bude ok a já budu mít chuť se bavit bavila bych se.

cilkat
5. dub 2021

Odsvědčit svatbu je reálně akce na půl hodinky... to s mamkou/taťkou dcera určitě zvládne...
A druhá věc za mě je, že takhle malé dítě často bez potíží spí třeba v kočárku nebo nosítku i ve velkém hluku, takže já bych to směřovala spíš na to, nechat si malou při následné oslavě "někde kolem".

deni567
autor
6. dub 2021

@deni567 děkuji všem.Malicka je na UM. Mala je v noci uplne zlatíčko, naji se vetsinou naposledy okolo 21-22h a spí do 5-6h rano, kdy se naji, a pak si do 7-8h jeste zchrupne. Ale bojim se cizího prostředí. Tak snad to vsechno zvladneme. Urcite na svatbe nebudu do konce a určitě ji pujdu uspat a dat ji napapat. Na tom všem jsem s nevestou domluvená 🙂 diky moc za povzbuzeni.