Švagrová mě neustále deptá

kinok_yrdom01
24. bře 2018

Ahoj holky, mám "problém" který mě trápí už celkem dlouhou a dobu a nevim co s tim. Předem děkuju, že dočtete až do konce, protože to bude na více řádků.
Mám švagrovou, která mě neustále deptá a to doslova. Začalo to, když jsem byla těhotná. Neustálé nevyžádané rady, výběr věci pro miminko a běda, jak si vyberu něco jiného - kočárek například. Neustále ponižování skrze mé nekojení, špatná výchova našeho syna atd. Mohla bych pokračovat do nekonečna. Žárlí na mě a když nám tchýně hlídá syna, ani ji to neřeknou, aby nebyla naštvaná. Sama má dvě děti, které ji taky pravidelně hlídájí a našeho syna rozhodně v ničem neupřednostnují před těma jejíma. Rok zpátky si vymyslela, že ji všude pomlouvám, stejně tak tchýni a její děti a rozhádala celou rodinu. No, a včera zase. Rozvádí se a včera mě obvinila, že donaším jejímu manželovi (s ním v kontaktu nejsem vůbec) a napsala mi hromadu zpráv o tom jak mám být při rozvodu na její straně, že kdybych stála co za to, tak její manžela vymažu ze života a nebudu se s ním dál přátelit a zase začala s tím, že ji všude pomlouvám a shazuju její děti..
A co teď? Co by jste dělaly vy? Přejít to jako před rokem a zase si nechat sypat popel na hlavu, nebo ukončit veškerý kontakt a konečně být v klidu? Beru jakýkoliv názor.
Na závěr taky musim říct, že jsem se snažila s ní vycházet dobře a nikde o ni spatně nemluvila, jak tvrdí. Jsem z toho už opravdu unavená..

meggie12345
24. bře 2018

@kinok_yrdom01 švagrová by se nejspíš měla nechat léčit 😏 chápu, že chcete udržet dobré vztahy v rodině, ale za jakou cenu? Že si necháte šlapat po hlavě? Za sebe bych jí řekla vše, co jste tady napsala a počkala, jak zareaguje. Buď se chytí za nos a uzná, že se chová jak ***, anebo od ní budete mít pokoj...

olga_
24. bře 2018

@kinok_yrdom01 Přerušit kontakt a nenechat se vysávat. Je to zbytečně vynaložená energie, babrání se v detailech. Často se to vyřeší samo po letech, s odstupem - čas prostě ukáže.

kinok_yrdom01
autor
24. bře 2018

@meggie12345 Já jsem ji to všechno napsala taky. Odepsala, že má jiný názor. Toť vše..

uzivatelkapetra
24. bře 2018

A rodina a tvůj manžel se tě nezastanou, že co to mele, že to není pravda? Oni to snad ví lépe než ona co říkáš nebo neříkáš

setba
24. bře 2018

A co na to tchýně? Na čí straně je ona? Co si promluvit s ní, poradit se atd, pokud máte dobré vztahy..

dixi86
24. bře 2018

Ahoj, tchýně předpokládám bude vždy stát za dcerou i přes nesouhlas jako to je u nás. My se stýkáme jen v nutných případech(narozky, Vánoce, atd.) a to bydlíme všichni ve stejné vesnici. Ona má s námi nějaký problém(nebo spíš se sebou) a nedokáže být normální a tolerovat jinou výchovu a celkově názory než má ona. Respektive ona je např. denně u rodičů, o děti se vždy starali babi s dědou hlavně a my jsme ti špatní, že se ukážem jednou, dvakrát v týdnu a praktikujeme opak ve všem než švagrová. Takže doporučuji neřešit, být tak neutrál, ale netrápit se tím, pokud možno. Jiné to nebude. Oni ty švagrové, povětšinou, nedokážou zkousnout jinou ženskou v rodině. Aspoň, co jsem tak vypozorovala. U nás je to taky tak. Bohužel.

kinok_yrdom01
autor
24. bře 2018

Manžel se mě zastavá a tchýně mi říká, ať se snažim ji neřešit, že vím jaká je. Hlavně si všechno moc bere, kvuli všemu brečí, pak nespí.. Nechci ji tim moc zatěžovat :-/ ale zase je super v tom, že švagrovou fakt neposlouchá a právě pro klid v rodině nic neřeší, ať nejsou další zbytečné hádky. Ale já mám nervy taky jen jedny. Včera už jsem byla tak vytočená, že jsem manželovi řekla, že už ji u nás prostě nechci vidět. Akorát jsem z toho vždycky ve stresu, co zase přijde.

luc14
24. bře 2018

My jsme se v podobné situaci přestali prostě stýkat, ale je pravda, že nás dělí 200 km. Manžel se rozhodl, že prostě přestaneme komunikovat. Ono by to stejně k ničemu dobrému nevedlo. Je blbý, když je rodina roztrhaná a nemluví spolu, ale pokud je to v zachování zdravého rozumu všech, myslím, že je to ku prospěchu věci. Blbý je, že jste v jedné vesnici... Navíc záleží, co na to manžel, přece jen je to jeho rodina.
Kdybych byla ve stejné pozici jako ty, asi bych prostě držela hubu a neobhajovala se, je to zbytečné. Nechala bych ji být a zároveň nevyhledávala kontakt. Tchýně je jasný, že bude držet s ní, tak to holt je.

dzungala
24. bře 2018

Švagrovou pošli do prdele. Pak dá pokoj. Řekni jí: "Víš co? Sašo? Jdi do prdele". Až tam odejde, tak se všem uleví.

dancamich
24. bře 2018

Jednoducha rada vy*er se na ni - usetris si nervy. Takovym lidem neni nikdy nic dobry. 🙂

ivuska1986
24. bře 2018

Ahojky, v minulem vztahu jsem na sobe nechala drivi stipat, ted v novem-rikam co si myslim. Ono to totiz je tak, ze ostatni muzou rikat co si mysli, ale kdyz to reknu ja, tak je ohen na strese a vsichni jsou uraženi-no a? Je mi to úplně u prdele-zivot je totiz dost kratky na to nechat si od nekoho kazit. Co ze svagrovy mas? Kope kolem sebe, stejne se ji nezavdecis, takze bych ji klidne pred celou rodinou rekla co si myslis, a ze uz toho mas dost. Mluvila bych jasne strucne svuj proslov bych zavrsila tim, ze je to ona, kdo rozjebava celou rodinu, a az se hodi do pohody, at se ozve. Kdyz ji to reknes beze svedku, udela z toho zase komedii

kinok_yrdom01
autor
24. bře 2018

Ona mi nedává uplně možnost jí to říct osobně. Vždycky vylítne po fb. Navíc jsem ji včera psala, že to jak se ke svýmu okolí chová, není uplně ok a měla by s tim něco začít dělat. Na to mi napsala, co já vím o jejím chování k okolí. No na to už jsem ji ani nemohla odpovědět, protože bych potopila tchýni, která si občas povzdychne o tom, co zase vyvedla..

dixi86
24. bře 2018

@kinok_yrdom01 to je u nás stejné. U nás zase si vybírá na citové peklo chvíli, kdy nemá maminku s tatínkem za zadkem. Kašli na ní, i když je to stejné, reaguj jen na provozní záležitosti a jinak to neřeš. Lepší to nebude, to se neboj a horší...podle toho, jak do sebe necháš kopat. A neřeš to ani s tchýní. Toť má rada.

2hanah
24. bře 2018

@kinok_yrdom01 úplně rozumím! Moje první švagrová byla stejného ražení, místy horší než tchýně, když jsme oznámili rodině, že čekáme druhé dítě, běžela místo gratulace brečet a dva měsíce s námi nepromluvila, dodnes nevím proč, tou dobou byla vdaná dřív než já, dítě už taky měla a druhé pak taky. Já bych s ní rozvázala kontakty, na nic nereagovala, ale ještě před tím jí od plic řekla, co mě štve, co není pravda a ať se mi obloukem vyhýbá a vůbec s námi nekomunikuje, pouze se svými rodiči, ale nás ať nebere už ani do huby, ubožačka závistivá!

beruska1889
24. bře 2018

Též jse měla docela velké problémy se švagrovou, pomohlo přerušení kontaktu... Chvíli to trvalo, ale nějak jsme si k sobě cestu našly, teď má mimčo, občas ji navštívím a zatím je v pohodě... i když mi třeba některé věci trochu vadí, povzdechnu si doma před manželem a jinak to radši neřeším, ať je klid v rodině, stejně jsou to "blbiny" a vím jak z toho tehdy byli tcháni nešťastní, že se nebavíme, ale zároveň věděli že jsem v tom nevinně a nikdy mi nic neřekli a nesnažili se mě do ničeho tlačit, prostě asi čekali až to přejde a Švagrová dostane rozum, což se naštěstí časem stalo... Každopádně pokud by zase začala dělat nějaké peklíčko, jsem připravená znovu raději přerušit kontakt, protože se mám ráda a nehodlám se nechat přivést do blázice kvůli věcem které za to nestojí...

olga_
24. bře 2018

@kinok_yrdom01 Na texty - sms, FB apod. bych vůbec nereagovala. Neříkala bych jí, co má a nemá dělat, protože to je k ničemu. Pokud bych s ní mluvila osobně, popisovala bych pouze svoje pocity a svoje postoje. Neútočila bych a nebyla bych v kontaktu ta aktivní.

kinok_yrdom01
autor
24. bře 2018

Děkuju všem za odpověď. Ukončim veškerý kontakt. Věřím, že to bude nejlepší řešení 👍

vila_z_lesa
24. bře 2018

Ahojky, ja mela kdysi velky konflikt se svagrovou a pomohlo se nestykat s ni. Ona pak sama prisla na navstevu a vztahy se jakztakz napravily

tinaprofi
24. bře 2018

Nechala jsi to zajít moc daleko, házela na tebe všechny svý hovna a nesmysly, protože jsi ji sloužila jako odpadkovej koš, kam ty svý problémy dává. Nesmíte to lidem dovolit. Bohužel to končí tím, že se musí pálit mosty a ukončit kontakty, přitom stačí hájit si svůj prostor, být zdravě autoritativní a asertivní. Ti lidé si to pak nedovolí.

kafr
24. bře 2018

Psaný kontakt je to nejhorší, co může byt- není z něj cítit kontext, nálada mluvčího, ironie. Jde snadno překroutit a kdykoli použít. To bych VŮBEC nedělala. Omezila bych se na provozní kontakt v rámci návštěv u tchánovců (narozeniny, vánoce), konverzace o počasí a instruovat manžela, ať tě s ní nenechává o samotě.
Až se časem zklidní, třeba se s ní bude dát mluvit...

carmenz
24. bře 2018

Ano,bylo toho uz napsano dost. Opravdu bych taky prerusila kontakt a hlavne si tim nezasi*ala hlavu,protoze to,ze ona ma se sebou problem,ani nikdo jiny nez ona sama nevyresi. Vim,ze neco podobneho resila moje mamka s tetou a nejakou dobu se vic nez z povinnosti u babicky nestykaly,ledy povolily az ted na "stara" kolena,tak nejak to vyplynulo samo - deti odrostly,treci plochy se zuzily...

biedronka10
24. bře 2018

Jednoducha rada. Kopnout do prdele. Ja se v ramci zachovani dusevniho zdravi s urcitymi lidmi nestykam vubec a s temi se kterymi chci vychazet korektne obcas. A svete div se, zeme se toci dal a me se dycha lip.

brokovich
24. bře 2018

Prerusit kontakt, vyhodit z fb, at to na tebe nevyskakuje. Nemyslet na to, co ti kdy rekla, nesnazit se jizavdecit nebo se spratelit. Nekteri lide jsou nestastni a frustrovani jedinci a jedine, co jim prinasi nejake uspokojeni, je trapeni druhych. Nebud tim hromosvodem, kterym se bude uspokojovat.

dadamatysek
24. bře 2018

Se švagrovou nejsem v kontaktu už mnoho let..a je mi líp. Hodně jsem se kvůli ní naplakala. Je to zlá zákeřná osoba, která těžce nekousla, že mě si můj manžel vzal po pár měsících vztahu, kdežto jeho bratr si jí nevzal do teď, ani po 13letech.

kinok_yrdom01
autor
26. bře 2018

Ano, z fb jsem ji už vyhodila. JSem vytočená, hlavně když mám opravdu svědomí čisté.

nupta
10. dub 2018

@dixi86 Ahoj a díky za příspěvek! Je to blbý, že to píšu, ale utěšilo mě, že to máš podobné. Moje švagrová dokonce domlouvala manželovi, aby ve třiceti neodcházel od rodičů. A teď nám radí s péčí o dítě a vnucuje věci po jejích dětech.

dixi86
10. dub 2018

@nupta Ahoj, jsem ráda, že někomu udělám radost vlastním neštěstím 🙂 jsou to prostě ženský bez komentáře.

linee
10. dub 2018

@kinok_yrdom01 pokud ti konktakt s ni nedela dobre, tak ho ukonci. Nekterym lidem se nezavdecis a proc do sveho zivota poustet ty, kteri te vysavaji a pak jsi spatna jak ty, tak potom i tve okoli. Udela se ti lepe. Horsi je to, kdyz je to vlastni rodina, ale popravde bych jeji sms ani zpravy uz necetla a hned smazala. Ocividne muzes udelat cokoliv a vubec ji nevyhovis. Idealne omezit kontakt bud na nutne minimum a nebo vubec.

dancamich
10. dub 2018

@nupta hehe tak vem veci po jejich detech a dobre je po balicich prodej 😀 Ja jsem treba nasi babicce rekla, ze onosenymi vecmi pro deti nepohrdnu, ale at neceka, ze je budu opatrovat a pocita s tim, ze ty skarede poleti.

nupta
11. dub 2018

@dancamich Oblečení nám půjčuje (a my je uskladňujeme-něco se hodí), ale jde o věci typu zbytek pracího prášku či jídla pro děti. Co šlo, dala jsem dál. Těžko jim vysvětlujeme, že to nepotřebujeme, prostě to přivezou bez ptaní.