Sušička prádla, dle čeho ji vybírat?

martinka1996
13. kvě 2018

Holky máte tip dle čeho vybírat sušičku/na co si dát pozor? Jaké je lepší plnění horní/spodní? 🙂 diky za tipy

barchen
13. kvě 2018

@martinka1996 Zvazit prostor, kam ji chces umistnit, pripadne i presne zmerit. Dale popremyslet, jestli bude vic vyhovovat kondenzacni nebo ta s odtokem na vodu. Od poctu clenu rodiny zavisi i to, kolik kg pradla budes susit a jake pradlo - hodne povleceni,prosteradla,rucniky?

z_kopretinka
13. kvě 2018

Určitě bych volila samostatnou sušičku, ne kombinovanou s pračkou. Rozhodující je také kde bude umístěná, pokud na pračce, musí jejich rozměry být stejné a určitě dokoupti spojovací díl. Mě se osvědčil tne s výsuvným pultem, kam si můžu prádlo položit. Máme pračku i sušicku na 8kg Klasicky má šuplík se zásobníkem na vodu, která se vysuší z prádla, ale měla možnost napojení na odpad, takže nemusím vylívat a sama se vypouští.

barchen
13. kvě 2018

@z_kopretinka Spojovaci dil neni takova nutnost. Mam ji postavenou na pracce jiz 5 let bez toho mezikusu. Mam obe Bosch a spojovaci dil mezi ne proste neexistoval. Poptavala jsem tehda i primo u vyrobce v DE a nebyl. Je pravda, ze je nemam ve volnem prostoru ale neprijde mi, ze by se to nejako pohybovalo nebo vibrovalo.

leki
13. kvě 2018

My mame Beco. Spokojenost skoro uplne. Jen tam nikde nepisou teplotu suseni u jednotlivych programu (a nerekli mi to i kdyz jsem psala prodejci). Takze kdyz na nekterem obleceni pisi "susit pri nizkych teplotach".. Je tam sice program "jemne pradlo", ale kdo vi na kolik to susi..

alkuska
13. kvě 2018

@barchen Není nutnost ale ten vysunovací je dobrý pomocník, často ho používám jako "poličku" na chvilkové položení všeho možného.

mmaajjaa
13. kvě 2018

Doporučuji kouknout na značku AEG, tam myslím, že nešlápnete vedle, ať už vezmete jakoukoliv. Spíš zvažte, kolik do ní hodláte investovat. Za mne je to nejlepší pomocník v domácnosti.

z_kopretinka
14. kvě 2018

@mmaajjaa Také máme AEG pračku i sušičku, zrovna teď ji oceňuji - k nezaplacení. Malá chytla vira a v noci se pozvracela, takže hned vše do pračky, přehodit do sušičky a pustit další pračku. Povlečení, pyžamo, polštář i peřina. Jen než by mi uschly ty peřiny... takhle během dne vše vyperu a usušim. Pozvracela se teď znovu a opět vše komplet. Jak spí tak se probudí a už je pozdě. Rozhodně peněz za to vše nelituji. Už se mi to s dětmi vrátilo tolikrát, že nevim jak jsem bez ní mohla žit :D
@barchen také nemám originál, ale vyrábí se komaptibilní s jinými značkami. V obchodě nám poradili a vše i dovezli a nainstalovali. Ten výsuvný pultík používám velmi často, hlavně když třídím co do sušičky ano a co ne.

snahnah
14. kvě 2018

Existuje i sušička, která nemusí být napojená na odpad? Dřív jsem o ní neuvažovala, protože jsem myslela, že je to nutnost, do koupelky se mi totiž nevleze. Případně prosím o zkušenosti, pro a proti 🙂 Děkuji

kejt29
14. kvě 2018

@snahnah ano, kondenzacni, voda se sbira do nadobky a ta se vzdy po suseni vylije. Je i levnejsi, nez ta na odpad. Mame ji v komore. Vetsina lidi ma kondenzacni 😉 Nema to zadne proti krom nutnosti vyliti, ale to je otazka par vterin 😉

snahnah
14. kvě 2018

@kejt29 Děkuji 🙂

hanulkasa
14. kvě 2018

Mame aeg a je tam možnost buď do zásobníku nebo na odpad. Měli jsme ji několik měsíců v chodbě a teď už v novém v koupelně.

zelenaesmolda
14. kvě 2018

@kejt29 jeste levnejsi na provoz jsou ty s tim tepelnym cerpadlem,spotrebu maji asi polovicni proti kondenzacnim ale jsou drazsi.

z_kopretinka
14. kvě 2018

@snahnah pomalu vsechny nepotrebuji odpad. Nase ma zasobnik co se po suseni vyleva, ale zaroven ma i moznost pripojit hadickou k odpadu. Mame ji v komore kde neni umyvadlo, takze po case manzel koupil rozdvojku na odpad a je pripojena pracka i susicka a nemusim chodit vylevat.

kejt29
14. kvě 2018

@zelenaesmolda jj, kdyz jsme kupovali my byla to novinka a staly silene prachy 🤪

zelenaesmolda
14. kvě 2018

@kejt29 jako kazda novinka 🙂 kdyz si segra pred mozna deseti lety kupovala susicku tak to byl luxus,dneska je to celkem normalni