Ahojky děvčata, nevím si rady a nikoho neznám, kdo by v mém okolí používal sušičku na prádlo a tak bych byla moc ráda, kdybyste mi poradily. Mám už sušičku víc, jak rok, ale pořád ještě nevím některé věci. Programy už mám odzkoušené, ale přece jenom někdy si nevím rady. Jako například dnes. Prala jsem takovou tu deku na přikrývání, sušit se může v sušičce na max stupňů, ale pokaždé je nedosušená. Jednou byla vlhká na rozích a dnes je celý prostředek vlhký. Chci se zeptat, můžu ji tam dát znova? V návodu je napsáno, že se tam nesmí dát suché prádlo, ale jak je to, když je na nějakým místě prádlo vlhké, už jsem se nedočetla. Mám sušičku gorenje D7565J, ale budu ráda, když mi poradí i jiné uživatelky jiných sušiček. Jak třeba čistíte filtr v těch dveřích ( myslím ten prostor za filtrem, nejde se tam dostat a rozebírat to silou určitě nechci. Filtr normálně očistím, ale ten prostor za ním už hodně těžko). Děkuji za odpovědi a rady. I když jsem si nastudovala sušičku několikrát, pořád mám v hlavě otazník 😀
@monny88 Já to mám u gorenje zrovna taky tak, sama si upraví čas sušení podle váhy, ale kolikrát je to taky nedosušený. Ono zase prej je lepší to třídit podle materiálu, co je silnější, jako rifle, osušky atd, tak k sobě a slabší zvlášť, ale na to já kašlu, to bych se natřídila a sušičku pouštěla poloprázdnou. Já třeba mám na osm kilo sušku, ale pouštím jí dvakrát a je naplněná polo i když vím, že se tam vejde dvě várky, ale pak to není už tak suché a některé kousky jsou i tak trošku vlhké, třeba okolo pasu u kalhot, nebo u kluka tepláky na té gumě, to musím dosoušet. Záleží, jaký program, všechno jsem vyzkoušela, nevím, jaké máš ty programy, já používám jenom pár, co mi ze všech nejvíc vyhovuje. Třeba bavlna do skříně, jemné ( sušení prádla na míň stupňů) a program XL ( to je třeba povlečení ).Asi máš pravdu, nebudu se s tím mazat, suchý to úplně nebylo,vyčistím filtry, vyleju vodu a pojede se nanovo 😀
Mám Whirlpool a taky se mi to stává - občas. Nejdřív všechno prádlo vyperu, pak ho roztřídím podle materiálu. Ručníky, ložní prádlo, to suší klidně dvě hodiny, občas i déle. Mám u sušičky 6. smysl, takže sama určí, jak dlouho se bude sušit. U těch směsových materiálů se občas stane, že některé triko není úplně doschlé, ale lehounce navlhlé. Normálně to složím a nechám doschnout volně. U těch přikrývek se mi ale stává, že ty se prostě neusuší, i když je tam hodím podruhé. To sušička suší třeba jenom 10 minut a pak se vypne. Už jsem si zvykla, tohle vždy ještě hodím na sušák a nechám doschnout volně. Myslím, že na to žádný trik není.
@sirka1 Je to právě u těch větších kusů oblečení, ta deka se mi nedosušila, ale třeba ložní prádlo mám vždy suché a to po každém sušení, akorát ty rohy ložního prádla jsou mírně navlhlé, ale do druhého dne je to suchý. Jak tam máte ten filtr u dveří? Já mám síťku a za ní je prostor,ke kterému se nejde dostat. Pokaždé to nečistím, ale jednou za čas se tam taky usadí prach, tak to jednou za týden vyčistím, ale je to peklo. Žádná páčka tam není v návodu nic, co se týče popisu, tak gorenje hodně šetřila a na většinu věcí, jsem si musela přijít sama.
Holky, sušičku mám už 6 let,mám kondenzační s tepelným čerpadlem od AEG, dají se v ní sušit i boty a vlna. Buđ můžete použít program, kde si nastavíte např 30 min a prádlo se dosuší nebo je dibrý, když sušíte velke kusy, dát do bubnu tenisový míček. Prádlo se tal líp vysuší, pokud sušíte polštáře nebo bundy, tak to bude krásně nadýchané.....
Ahoj, my máme sušičku měsíc, tak ještě moc nevím jak na ty programy a taky se mi několikrát stalo, že některé prádlo bylo ještě navlhlé, bylo to jen pár kousků, tak jsem to nechala dosušit na sušáku. Ale zrovna včera se mi prádlo opět nedosušilo, tak jsem se s tím necárala a zapla znovu a už to pak bylo suché. Máme sušičku od LG a samo si to podle váhy a vlhkosti nastaví délku programu, takže to druhé sušení už bylo na kratší dobu...