Hezky den, někde jsem slyšela, ze se mají v roce dětem ostříhat vlasky, aby je měly do budoucna hustejsi.
Jinde jsem zase slyšela, ze je to kravina.
Poradi mi někdo, jak to je? Dekuju moc 😊
Ja chtela jen zastrihnout ofinku aby nelezla do oci, gumicky byly hned dole. Teta kadernice je ale ze stare skoly a vzala trosku vsechno. Vysledek muj muz okomentoval jako "chudak dite" a nejde mu to zazlivat. Jesteze to dorusta. Jinak teda striham jen ofinku od te doby.
Je to úplná blbost s tou hustotou, jsem kadeřnice, vím o čem mluvím.
Svoje oba kluky stříhání asi tak od 9m, ale protože to měli dlouhé, ne kvůli ničemu jinému. Kdybych měla holčičku, tak nestříhám, max konečky.
Tím, že vlasy ostříháš, tak jich víc nevyroste. Ale moje zkušenost je, že holky měly do roka takový jemný vlásky, rostly různě dlouhý. Po narozeninách jsme to vzali na krátko, byl podzim, tak pak dlouho nosily čepice a ty, co pak dorůstaly, vypadaly líp.
Dcerce je 20 měsíců a jen jsem jí 2x zastrihla ofinu, lezla ji do očí, jinak nic... Podle mě je to blbost, že by pak byly vlasy hustší, díky čemu jako 😁
maximálně vypadají líp, protože jsou upravené a nejsou tam ty slabší konce
Syn má skoro 13m, ofinu už jsem zkrachovala 3x. Teď už to má celkově takové delší. Sluší mu to, pořád vypadá jako kluk, ale už se za vlasy různě chytá a kolem uší a na krku ho to lechtá. Jenže s nůžkama a ofinou už jsem to málem nezvládla, tak ho asi vezmeme strojkem 🙈
S hustotou to je nesmysl. Vlasy bych strihala, kdyz je to potreba, jsou dlouhe… moji segru jsme strihali ve 3 mesicich, protoze mela mega haro a delaly se ji dredy. Moji dceri v 16 mesicich nemam co ostrihat, ma zatim jen malinke jemne vlasky. Takze pausalne pro vsechny neplati asi nic 🤷🏻♀️
Tak tohle slyším poprvé 🙂 Stříhali jsme (kluka) až v 19 měsících jen o kousek, kvůli kterému působil jako holčička 🙂, a asi o měsíc později to, co mu lezlo do oči.
Nevím, co je na tom pravdy, ale stříhala jsem, když bylo potřeba, poprvé asi v půl roce.
Je to pověra a nesmysl. To, že dítě v roce ostříháš, mu hustší vlasy nezajistí.
Mě to taky přišlo divny. Na hustotu vlasu má podle mě daleko větší vliv genetika, ale zajímalo me to. Díky moc všem za odpovědi 😊
Je to samozřejmě pověra. Já jsem měla plešounky, v roce ani jedno z dětí nemělo vlasy na stříhání, jen takové kratinké chmýříčko, a dneska mají všichni vlasů na rozdávání.
My měli v roce skřítka Plešoděje, dcerka neměla na hlavě ani chlup 🙂
To je stara povera a nechapu, ze na ni jeste nekdo veri. Pocet vlasovych cibulek je dany geneticky. Sve deti striham od narozeni dle potreby a oba maji velmi huste vlasy. Mimochodem, ja byla do roka a pul temer plesata a dnes mam vlasy na dve hlavy. A to neprehanim.
Kvůli téhle hloupé pověře mě celé dětství až do puberty stříhali nakrátko 😪
@zrzinda tak to je asi na každém člověku ..my jsme ještě nestříhali ,má rok a půl a vlásky tak akorád na ramínka. Až povyrostou ,tak už trochu sestříháme☺️