Ahoj
Ráda bych se Vás zeptala, jestli strie po porodu jednou zmizí.
Zas tak mě to netrápí, jsem celkem vyžle, dva týdny po porodu byly kila z těhu dole, a teď 4. měsíc po jsem zhubl na 47 kilo a chci to udržet .
Jen mě zajímá, jestli strie časem vymizí, nebo je to u každého jiné 😀
Děkuju Vám za odpovědi
Ono i dost záleží, jak hluboké ty strie jsi měla. Mne se udělaly v neděli a v úterý jsem porodila. Po striích není pomalu ani náznak. Někdo naopak má jizvy všude po celý život. Určitě si to stále maž. Je dobrý, ale dražší ten bioil. Ale zase dlouho vydrží 🤗
Úplně nezmizí, spíše vyblednou. Někdo má elasticitu pokožky takovou, že se mu nedělají třeba tolik ty hluboký strie a pak to vypadá, že je prostě nemá. Já na strie trpím, i když se mažu, ale jak se pokožka dá trochu dohromady, zesvětlají, vy se opálíte a bude.🙂 Gynekolog mi říkal, že stačí cokoli mastnýho aby nebyly aspoň tak velký třeba, ale že když ta elasticita není taková, můžeme se v oleji i koupat a strie budou.🙂 V tu chvíli jde asi jen o to ten dopad minimalizovat.🙂
Jo tak to já je mám hodně hluboké, no nebudu se tím trápit. Pokusím se něčím mazat, máte nějaké doporučení, co na to koupit, co pomáhá?
I kdyby úplně nevymizely, nechám si místa potetovat 😅 Naštěstí se můj tatér specializuje na jizvy 😀
Prý cokoli, já třeba mám kokosový olej - ale protože vím, že se mi budou tvořit i kdybych se stavěla na hlavu a tak je chci jen míň výrazný.:D A přijdou mi teda hezčí, ale třeba si to jen namlouvám.:D Minimálně se mi další už nedělaj.🙂
Záleží jak byli velké. Vyblednou , ale nezmizí. Teď jsem podruhé těhotná . Tak se mažu víc než předtím a piju kolagen . A zatím žádná strie . A zhruba už jen 1,5 měsíce do porodu . Tak snad to nebude tak hrozné .
Strie je v podstatě jizva, poničená struktura kůže. Často vyblednou, ale už nezmizí. Ale určitě stravou a sportem může bříško vypadat hezky i s nějakou strii. A navíc za ten poklad to stojí 😊
V puberte jsem mela jizvy na zadku a asi za 10 let zmizly, v tehotenstvi a po porodu mam obrovský jizvy na zadku a stehnech, na brichu nic a ja mela obrovske bricho a pribrala 25 kg. Mojí máme zmizely po porodu asi tak za 5 let, takže me utesuje, ze mi taky zmizí, tak snad....
Holky tady píší nesmysly, strie jsou už dokonce života a nepomůže žádné mazání, to je popraskaná ztenčená kůže a ta už se nikdy sama nevyplní, pouze vyblednou, na tohle je krátký i laser, mazáním nic nepokazíš, ale budou to v tuto chvíli už jen vyhozené peníze.
Mně strie pouze vybledly a teď v druhém těhotenství zase vylezly 🤷♀️