Štěnice v bytě. Co na ně?

nikoulinka
22. čer 2021

Ahoj holky, jdu s dotazem. Kamarádce se v bytě objevily štěnice. Je z toho už úplně zoufalá. Hned po zjištění volala firmu, která udělala postřik u ní v bytě. O týden později opět u ní + celý vchod a sklepní kóje. O 14 dní později ale začala opět nacházet u ní v bytě další a další. Lezou "volně" po bytě. Nenašla žádný zdroj (matrace, postele, apod., prolezla. Nachází se převážně v dětském pokoji. Vyrvala už koberce, lišty ze zdi, ovšem nenašla vůbec nic. Proto kontaktovala firmu znovu, kdy ji přišli do bytu a vhodili nějakou "dymovnici". Hned po zjištění opět prala vše, co se dalo, na 90°. Ovšem je tomu opět týden a zase nachází štěnice. Nikdo jiný ze sousedů údajně štěnice nemá vůbec a ani je neměl. Rady z internetu nezabírají. Už je opravdu zoufalá a neví, co dělat. Máte někdo nějakou zkušenost?
Jen dodam, že se jedná o opravdu čistotnou paní, která dbá na hygienu a nenosí si žádnély nábytek z bazaru/popelnice, aod.

nikoulinka
autor
22. čer 2021

.

kvmatonka
22. čer 2021

Ono taky záleží jakou firmu si tam pozvala - třeba nejhorší jsou sos štěnice - efekt nula, vyhozené prachy. Pokud se stále objevují, tak je velká pravděpodobnost, že od někoho lezou. Pokud se objevují přes den, tak je to divné, protože štěnice jsou světloplaché a vylézají pouze v noci za tmy. Navíc štěnice jsou strašně líná stvoření a vyskytují se opravdu co nejblíže potravě - tedy tam, kde lidé spí - matrace, rošty, poličky, noční stolky. Stačí kapka krve a množí se rychlostí blesku, navíc dokážou bez potravy vydržet xměsíců a poté opět začnou. btw. štěnice si člověk může přivézt i z dovolené v luxusním hotelu bohužel.

nikoulinka
autor
22. čer 2021

@kvmatonka chodi ji to stříkat fa Gratiss z Ostravy (jsme z Havířova). U sousedů právě údajně nic. Bydlí v posledním patře nahoře. Takže má sousedy jen pod sebou a vedle sebe. Na dovolené právě taky nebyla a ani neporizovala nic noveho do domácnosti. Už je tak zoufalá, že chce vytrhat i podlahy (má plovoucí + lino) a pod tím původní parkety. Ale řeknu ji, až zkusí vyměnit firmu.

nikoulinka
autor
22. čer 2021

A ano, nachází je právě i přes den.

kvmatonka
22. čer 2021

@nikoulinka doporučuji firmu - https://www.deratos.cz/#kontakt
My si bohužel přivezli z dovolené, stačila jedna mrcha a konec. Tady ti borci nám od nich pomohli už po jednom postřiku, pak byl druhý a kdyby se stále objevovaly, tak je další postřik grátis. Opravdu pánové poctiví, důkladní. Přijeli hned ten den od objednání co jim manžel volal. Bohužel předtím jsme měli firmu ty sos štěnice a jen vyhozené prachy a mrchy se stále vyskytovaly.

nikoulinka
autor
22. čer 2021

@kvmatonka jeee, děkuji. Hned ji to zkusím poslat 🙂