Štěnice ptačí. Máte zkušenost?

maja050812
18. kvě 2024

Přeji všem hezky večer,
Chci se zeptat má tady někdo zkušenosti se štěnici ptačí? Minuly týden ráno při stlaní postele jsem pod polstarem objevila zřejmě stenici. Samozřejmě cela ložnice, dětský pokoj, obývák do hodiny vzhůru nohama vše jsem vyprala nechala projet v susicce a nikde jsem další neviděla. Stipance nemáme ani žádný trus po posteli, podlaze na povleceni. Od pondělí kdy jsem ji objevila jsem v pozoru a co hodinu vše kontroluji a cely tyden se sama od sebe probouzim mezi 4-5 hodinou ranní a vezmu svitilnu a kontrolují stěny, podlahu a postel. Ještě tentýž tyden jsem na stěně při kontrole nasla dalsi a šla od okna. Kousek od našeho okna máme hnízdo jiricek. Šla jsem aji za sousedkou která má byt vedle nás protože jsem si všimla ze tam má také hnízda a řekla mi ze to určitě nic není a jednou ji také něco takového lezlo po stěně a hned to zabila. Tu jednu co lezla po stěně jsem rozmackla a zadna krev ani žádný smrad. Jsem z toho na nervy už aji protože jsem byla vždycky takovej magor na úklid. Děkuji za odpověď. Ps: někde jsem četla ze ptaci štěnice se v bytech nijak nezabydluji ale rozhodne me to neuklidnuje.

kocvarovas
19. kvě 2024

@maja050812 ahoj, mám tu stejnou zkušenost
. Jiřičky si u nás udělaly hnízdo na okně v dětským pokoji. Byla jsem i s dětma nadšená. Sledovali jsme je, jak rodiče nosí krmení a hlavičky vykukují.. Pak jsem přesně jak ty objevila u malé při převlékání peřin pod polštářem brouka.. Nejdřív jsem nevěděla,co to je, až podle googlu a myslela si, že mě klepne. Uřvaná jsem volala chlapovi do práce, ten dojel dom, převrátili jsme celej pokoj vzhůru nohama.. Včetně oddělení koberce atd. Nikde nic. Pak jsem začala hledat na netu a narazila na to, že to může být právě od ptáků.. V noci jsem chodila hlídat okno s baterkou a ty potvory lezly dovnitř ne oknem, ale škvírami mezi oknem a zdí... Koupila jsem cosi na hmyz, co mělo působit, při dotyku, všechno jsem postříkala okno, rámy,okolo rámů, parapet, děckám postele a jen se těšila na to, až ti ptáci odletí a my budeme moct hnízdo zlikvidovat..Na parapetu jsem jich pak našla několik opravdu mrtvých. Poštípaní jsme taky nebyli, ale od té doby nemůžu vystát ty chytrý kecy některých lidí, že my, co si dáváme do oken různý zábrany, jen aby si neměli ti chudáci ptáci udělat hnízdo, jsme necitlivý atd.. Přála bych jim ty noci, kdy jsem si i natahovala budíka a chodila kontrolovat stěny, okno a děcka, jestli je ty potvory neštípou.. Naše sousedka má hnízda 2, doufám, že máš pravdu a opravdu se nezabydlují v bytech, protože to by teda bylo něco..

maja050812
autor
19. kvě 2024

@kocvarovas my jsme je taky sledovali a bylo to hrozne hezke. Teď je to ale o nervy. Když jsem nasla tu jednu tak jsem byla hystericka a jak říkám do hodiny jsem měla obrácený cely byt 😂 a obracím ho do dnes. Přemýšlím jestli zavolat nějakou firmu? Nic jsem ale do dnes nenašla.

kocvarovas
19. kvě 2024

@maja050812 u nás je to už přes 3 roky a taky z toho nic nebylo.. Nejhorší je, že na internetu, všude kam jsem se podívala, bylo psaný, jedině firma, nic jinýho nepomůže no a ještě když jsem se podívala na obrázky těch pokousaných lidí..😳🙄..

maja050812
autor
19. kvě 2024

@kocvarovas tohle jsem také četla ze pomůže jedine firma. Na druhou stranu ale nemáme nikde nic. Jedine co mám ja tak pocit ze me všechno svedi a jsem z toho na nervy.