Štěně snědlo čokoládový bonbón od Lindor. Myslíte, že je to problém?

maca917
1. lis 2021

Ahoj právě mi 4 měsíční štěně fenka ( Yorkshire křížená) snědla asi tři čtvrtě čokoládového bonbónu od Lindor. Váží asi 2-2,5 kila. Myslíte že je to problém? Bojím se, aby se jí něco nestalo. Našla ho na nočním stolku vedle postele.

amazonkajanik
2. lis 2021

@maca917 jinak pro příště, kdyby náhodou https://www.vaschovatel.cz/blog/35-jak-vyvolat-...
Mě se osvědčil jako dávidlo peroxid

kamino
2. lis 2021

Někteří psi na čokoládu reagují, jiní ne... při takto malém množství by se nic stát nemělo, pokud není přecitlivělé.

nikivm
2. lis 2021

@maca917 můj pes jako malý, i když né úplně štěně, snědl téměř celou bábovku. A jednou kostku másla. Úplně jsem nepanikařila, ale sledovala jsem, jestli je v pohodě. Taky je mini. Myslím, že jeden bonbón není úplná katastrofa. Znám lidi, kteří v cukrárně kupují jeden zákusek sobě a jeden pro pejska

eviicka
2. lis 2021

@nikivm náš pes toho sežral... tady jde ale o čokoládu, která může být pro psy jedovatá.
@maca917 dej vědět, jak to dopadlo

nikivm
2. lis 2021

@eviicka já striktně dodržuju krmení. Dvakrát do roka dostane šunku a to s tabletou na odčervení. Trochu odsuzuju lidi, kteří pejsky ládujou hlava nehlava vším co doma zbyte. Taky chápu, že čokoláda je jedovatá, ale asi bych panikařila při celé bonboniéře.

maca917
autor
2. lis 2021

@maca917 moc všem děkuji, naštěstí se nic nestalo. Je pravda že ho nesnědla celý 🙂 také nechci dávat pejskovi všechno co jíme my. Protože co nám nic neudělá, jím může ublížit. 🙂 Třeba králík když sežere mokrý salát, tak se nafoukne a může hodně rychle umřít. Bohužel moje vlastní zkušenost. Salátek jsem usušil,a ale uvnitř byla nejspíš voda a on pak zemřel.

eviicka
2. lis 2021

@nikivm tak nikdo tady neláduje psa hlava nehlava... (ona se venku ráda ládovala sama, ale to je na jinou diskuzi - předpokládám že tu bábovku a máslo si mu taky nedala do misky).

Tenhle pejsek má pár kilo, tam bych u čokolády už obezřetná zkrátka byla. I když pokud byl bonbón z mléčné, tak to není tak nebezpečné jako nějaká 90%.

krisstina93
2. lis 2021

Nic se nestane, jeden bonbon neublíží. Mě kdysi krysařík co má tak 3 kila sežral celou tabulku Milky, taky se mu nic nestalo, pak už si člověk aspoň dává pozor, co kde nechá ležet.

nikivm
2. lis 2021

@eviicka všichni chceme být obezřetní, ale nehody se prostě stanou. Hlavně, že všichni naši pejsci jsou v pořádku. Chybama se člověk učí

amazonkajanik
2. lis 2021

@nikivm mě pes jednou sežral půl pytlíku syrové čočky. Dodnes nechápeme, co ho k tomu vedlo. Ale to co následovalo, jelikož jsme nevěděli, že hrozí riziko otravy, to bylo příšerné. Pes den na to začal padat a pak dostal záchvat, podobný epileptickému. Naštěstí pomohla injekce na vete a drobná dieta na čištění...

maca917
autor
2. lis 2021

@amazonkajanik Ježíš to je hrozný 😶 tak hlavně že byl pak v pořádku. Člověk si fakt musí dávat pozor na všechno

amazonkajanik
4. lis 2021

@maca917 no právě. A u fenky, která byla rovněž z útulku, jsem musela právě zjišťovat dávidla, páč měla tendenci sežrat, co našla. Jednou zhltla kost v místech, kde kdysi pozřela otrávenou návnadu fenka našich. Vete otravu nepoznal a pomalu nám 14 dnů umírala v hrozných bolestech 😭