Ahoj právě mi 4 měsíční štěně fenka ( Yorkshire křížená) snědla asi tři čtvrtě čokoládového bonbónu od Lindor. Váží asi 2-2,5 kila. Myslíte že je to problém? Bojím se, aby se jí něco nestalo. Našla ho na nočním stolku vedle postele.
@maca917 jinak pro příště, kdyby náhodou https://www.vaschovatel.cz/blog/35-jak-vyvolat-...
Mě se osvědčil jako dávidlo peroxid
Někteří psi na čokoládu reagují, jiní ne... při takto malém množství by se nic stát nemělo, pokud není přecitlivělé.
@maca917 můj pes jako malý, i když né úplně štěně, snědl téměř celou bábovku. A jednou kostku másla. Úplně jsem nepanikařila, ale sledovala jsem, jestli je v pohodě. Taky je mini. Myslím, že jeden bonbón není úplná katastrofa. Znám lidi, kteří v cukrárně kupují jeden zákusek sobě a jeden pro pejska
@maca917 moc všem děkuji, naštěstí se nic nestalo. Je pravda že ho nesnědla celý 🙂 také nechci dávat pejskovi všechno co jíme my. Protože co nám nic neudělá, jím může ublížit. 🙂 Třeba králík když sežere mokrý salát, tak se nafoukne a může hodně rychle umřít. Bohužel moje vlastní zkušenost. Salátek jsem usušil,a ale uvnitř byla nejspíš voda a on pak zemřel.
@nikivm tak nikdo tady neláduje psa hlava nehlava... (ona se venku ráda ládovala sama, ale to je na jinou diskuzi - předpokládám že tu bábovku a máslo si mu taky nedala do misky).
Tenhle pejsek má pár kilo, tam bych u čokolády už obezřetná zkrátka byla. I když pokud byl bonbón z mléčné, tak to není tak nebezpečné jako nějaká 90%.
Nic se nestane, jeden bonbon neublíží. Mě kdysi krysařík co má tak 3 kila sežral celou tabulku Milky, taky se mu nic nestalo, pak už si člověk aspoň dává pozor, co kde nechá ležet.
@nikivm mě pes jednou sežral půl pytlíku syrové čočky. Dodnes nechápeme, co ho k tomu vedlo. Ale to co následovalo, jelikož jsme nevěděli, že hrozí riziko otravy, to bylo příšerné. Pes den na to začal padat a pak dostal záchvat, podobný epileptickému. Naštěstí pomohla injekce na vete a drobná dieta na čištění...
@amazonkajanik Ježíš to je hrozný 😶 tak hlavně že byl pak v pořádku. Člověk si fakt musí dávat pozor na všechno
@maca917 no právě. A u fenky, která byla rovněž z útulku, jsem musela právě zjišťovat dávidla, páč měla tendenci sežrat, co našla. Jednou zhltla kost v místech, kde kdysi pozřela otrávenou návnadu fenka našich. Vete otravu nepoznal a pomalu nám 14 dnů umírala v hrozných bolestech 😭
https://www.barfuj.cz/barfujeme/co-delat-kdyz-p...