Štěně - krev ve stolici. Máte zkušenost?

reeeza
12. říj 2024

Zdravím holky.
Včera jsme si přivezli štěně Welsh Corki 10týdnů. Fenečka je normální chytré štěně, veselé, zkoumavé atp...Ale znepokojuje nás, že má průjem s příměsí krve, dokonce teď kakala jen hlen s krví. Stalo se vám to někomu?
Není apatická, nezvrací atp...
Veterinářka jí dala probiotika. Ale stejně jsem z toho celkem vyděšená..

teryem
12. říj 2024

@reeeza dávali jste k jídlu to samé, co jí dával chovatel?

l_
12. říj 2024

No ja bych u mimina asi moc necekala a resila u vet.. asi nejaky ster, neco na prujem, vysetreni..

xxx3d
12. říj 2024

taky bych byla vyděšená, ale veterinářka ji viděla a pokud naznala, že ok, a nasadila probiotika, tak bych asi ještě zavolala chovatelům, od kterých si ji koupila a probrala to s nimi, přece jen...
🍀

exbordelar
12. říj 2024

Urcite to hned oznamte chovateli. Zni to sice blbe, protoze pes neni vec, ale je to na "reklamaci". Krvavy prujem s hleny je dusledek nejakeho onemocneni, ktere vzniklo velmi pravdepodobne jeste za pobytu u nich. Tudiz by se meli urcite v tomto ohledu angazovat minimalne financne, ale celkove zjistit pricinu a jak jsou na tom ostatni stenata/matka popr. dalsi psi v chovu. No a zitra okamzite kontaktovat veterinare. To, co popisujes, neni uplne banalita 😕

exbordelar
12. říj 2024

Ta veterinarka videla i ten hlen?

misha31
13. říj 2024

Ano, mela to moje fenka - je alergicka na spoustu potravin a pokud sni cokoliv z psenice, vejce - ma krvavy prujem.
Je na biologicke léčbě

reeeza
autor
13. říj 2024

Děkuju moc. No u veterináře jsme byli včera. Předepsána probiotika. Štěně žere stejné granule jako u chovatele...

Blbý je že od včera se to zhoršilo, dnes už nechce ani žrádlo ani pamlsky, už kajdí jen hlen s krví a v bříšku jí nonstop bublá😒

Nevím, pochopila bych průjem při aklimatizaci. Ale krev?

Chovatelé se dušují, že bylo vše při předání v pořádku..

any90
13. říj 2024

@reeeza Dobrý den, pokud nechce jist tak okamžitě na veterinu. Je štěňátko odčervené a má už nějaká očkováni?

any90
13. říj 2024

@reeeza Tohle už bude minimálně na antibiotika. Bála bych se parvovirozy, je štěnátko s PP?

l_
13. říj 2024

Hned na vet a asi jinou nez tak kde dali probiotika.. udelat krev, ster, mozna sono? Nevim, jsem.laik.. ale na krev dat probio a cus.. nevim no.. kor u mimina.
Je pes z chs s pp?

exbordelar
13. říj 2024

Jestli nezere a je apaticke, tak je to vazne. Tohle je ihned na veterinu. Urcite nekdo v okrese slouzi pohotovost.
Pak dej vedet, jak to dopadlo ✊🏼🍀

barmil
13. říj 2024

@reeeza a je opravdu tak stare, jak vám řekli chovatele? Nemá ještě být u mámy a pít mliko? To zní jak stene z mnozirny

miryp
13. říj 2024

Nevěřím tvrzení předchozích majitelů, že byla při předávání bez obtíží.
Doufám, že už je v péči nějakého příčetného veterináře, protože toto probiotika nevyřeší. Tam už včera mělo dojít minimálně na krevní testy, stěry z konečníku a sono. Dnes bych se nedivila ani infuzím a non stop dohledu na veterině, když už přestala i přijímat potravu. Držím palce, ať se uzdraví!

exbordelar
14. říj 2024

@reeeza tak jak to dopadlo? 🐶🙏🏻

reeeza
autor
15. říj 2024

Holky omlouvám se za foto, ale dnes vykakala tohle plus našli jsme v pelíšku škrkavky. Má antibiotika a prášky na odčervení s tím že pokud se to do týdne nezlepší, udělají krevní testy. Už ale žere, je živá a příjde mi normální, až na ten průjem s krví atp...ach jo :(

l_
15. říj 2024

Cekat tyden? 😳 Ja ti nevim no..

glimmer
15. říj 2024

pochybuji, že štěně bylo při koupi ok ... každopádně mi týden přijde dlouho ... zkuste i jiného veta ...

miryp
15. říj 2024

No tvl... Vzhledem k tomu, že to vypadá na dospělého parazita, tak silně pochybuji, že ti prodali pravidelně odčervované štěně a rozhodně nemohla být ok v době odchodu k vám. Každopádně když je plná parazitů, tak s tím to krvácení souviset může, ale zaráží mě, že se na to MVDr. spoléhá a nenabrala krev a předpokládám, že ani sono nedělala. Já bych to minimálně konzultovala po telefonu s jiným vet.

keysi90
16. říj 2024

Brácha si takto vzal štěně fenecku. ..no z mnozirny nejspíš, štěně též kakalo krev, a mělo škrkavky. Takže nebylo odčervené. Nakonec dopadla dobře. Dostala léky na odčervení, nějaké probiotika, dietní stravu a srovnala se.

keysi90
16. říj 2024

@reeeza a chovateli bych dojela osobně poděkovat a nechat uhradit všechny náklady, které jste za psa měli. Já bych třeba i psa vrátila no. A určitě nemáte psa s PP že?

exbordelar
16. říj 2024

Hele tohle zadna seriozni chovatelska stanice nedopusti. Skrkavka se neobjevi z niceho nic ze dne na den - fenecka uz mela obtize, kdyz jste si ji privezli. Nemohla byt tedy radne odcervena, coz je povinnost CHS, kdyz prodava stenatka. Plus ockovani - minimalne proti vztekline, ale bezne se ockuje i s parvovirozou, psinkou atd.
Navic - jestli ma vase stenatko obtize, je dost mozne, ze i dalsi stenata z vrhu, popr. matka, maji v sobe take skrkavky.
To vypada, ze pejsek je z vrhu bez PP - to je jeden z mnoha duvodu, proc se muzes setkat s radikalnim odsouzenim (hlavne na internetu 😅) Ja to tak tragicky nevidim, i kdyz jsem mela vzdy psy s PP. Proste si to spousta lidi nevedomuje, ze ty papiry nezajistuji jen "znacku", ale predevsim predchazeni nemoci (i kdyz ne vzdy je to jistota) a vrozene nezadouci chovani (napr. agresivita). A dalsi a dalsi. Kdybych se cely zivot nepohybovala ve zvirecim svete, tak by me takove veci, ze jsou tak dulezite, taky nenapadly 🤷‍♀️
Takze tim ti chci rict, aby ses obrnila vuci verejnemu pohorseni (i kdyz se v tom naskyta velka pravda). Pejska si predpokladam nechate a budete ho mit radi i tak.
No a jestli ho mate opravdu z chovatelske stanice, tak na to nemam moc slov - asi jen 😵
Kazdopadne nam dej vedet, jak to cele dopadlo, a jak se chlupacovi dari 🍀

l_
16. říj 2024

@exbordelar nejlepsi je, kdyz clovek dostane bidu za osvetu 🙈 a ted me pobavila hlaska, co jsem jeste neslysela.. ze cuba nedostala pp, protoze byla moc mala 😎

kamimnichov
16. říj 2024

Taky prosim napis, jak se to vyviji dale. Je mi to opravdu lito. Takove male stenatko a uz musi takhle trpet 😒

sia321
Včera v 06:02

Ahoj. Tiez by som ta chcela poprosit, aby si napisala ako to prebieha. My sme si doniesli papierove steniatko z CHS a od prveho vecera bojujeme striedavo s prujmom, prvy vecer s krvou, zo zaciatku niekolkrat za noc, dva tyzdne bez krvi a dnes v noci zase krv ☹ - takze tieto problemy nemusia byt nutne spojene s tym, ze steniatko nema PP. Nase steniatko je inac zive, hrave, tiez sme dostali probiotika, plus vlakninu a do zaciatku na upravu Prokolin. Zaroven sme u neho "menili" sposob stravy, pretoze ho chovatelka asi uplne nestihla prehodit z BARFu na granulky, ktore sme od nej dostali, takze postupne primiesavame surove masko a znizujeme davky, zrovna vcera som znizila davku, tak mozno aj za to... Myslela som, ze uz to mame za sebou, takze ma to v noci celkom pekne vydesilo... ☹
Co sa tyka toho brania krvi - nie som uplne "za" hned na zaciatku, myslim, ze je spravne skusit najprv odcervit (tiez sme dostali specialne 5-dnove tabletky od vet.), dat pripravky na upravu crevnej mikroflory a pockat kym sa steniatko udomacni - to branie krvi je dalsi stres navyse a ten stres na tom vsetkom moze mat svoj podiel.

l_
Včera v 07:14

@sia321 pockat muzes u dospelyho psa, ne u dvoumesicniho mimina.. tam je kazdej prujem/zvraceni problem a musi se resit.. muze dojit rychle k dehydrataci a celkove je to slaby mimino... dospelej pes at si srajdi klidne par dni, kdyz to neni extrem ale jen ridky houno..

dagilu
Včera v 09:20

Ty brďo je řádně očkovaná? Nemůže to být Parvoviroza? Také mohla něco sežrat. Při otravách se také kadí krvavé a krev. Jinak to samozřejmě vypadá na nějaký zánět. Rozhodně bych se nespokojila jen s probiotiky. Průjem je u štěněte špatný i kvůli dehydrataci. Rozhodně zajet na jinou veterinu a řešit zda bylo štěně řádně očkováno na infekční nemoci. Držím pěsti ať je malá brzy v pořádku.

miryp
Včera v 10:07

@dagilu v dalších komentářích je uveden další průběh, z toho je patrné, že už má fenka i antibiotika a prostředek na odčervení (měla v sobě dospělé parazity, což ukazuje na to, že tam nedocházelo ze strany původních majitelů k pravidelnému odčervení).

reeeza
autor
Včera ve 13:38

Holky stála 45000 a má papíry!!!

Byla očkovaná na parvo ale jen jednou, druhé očkování má být za měsíc po prvním - v 11 ti 12ti měsících. Mohla se nakazit parvovirem během doby mezi první a druhou dávkou, ještě není totiž plně imunní...každopádně nikdo neříká že má parvo, to jen pro info.

Jinak od včera už kaká krásné bobečky a bez krve, jsme neskutečně šťastní!!!❤️
Bere tedy antibiotika Baytril která nejsou pro použití u štěňátek běžná a vhodná, ale v některých případech se doporučují.
Ke granulkám přidáváme rýži a od veterináře jsme dostali speciální konzervu dietního krmiva na úpravu zažívacího ústrojí značky Calibra.
Plus každý měsíc má mít tabletky na odčervení až do stáří 6ti měsíců..

Přišlo nám že už první den po podání antibiotik i speciálního krmiva byla stolice o dost lepší.
Teď tedy kajdí jen tak 1, 2x denně a je taková unavenější a občas si ublinkne, ale to jsou vedlejší příznaky těch antibiotik. Hlavně že už nekrvácí 🙏🙏

l_
Včera ve 13:48

@reeeza probio davej dal.. klidne i po dobrani atb..

l_
Včera ve 13:48

@reeeza a res to s chovatelem, kvuli zbytku smecky..