Ahoj, má nebo měla některá štěně? Chci se zeptat jak jste to měli v noci. Naše štěně je zvyklý se venčit venku, tak to beru, jsem ráda, ikdyz občas hodí bobek i doma. Ale jde o to, ze vstane, vzbudi nás tak s ní jdeme ven, a pak nějakou dobu nespí, musíme čekat až usne protože jinak šílí, knoura, štěká.. Možná bych to zaspala ale máme batole takže ji vždy musíme utisit hraním ve 2 ráno 😀😴 chápu je malá, chce si hrát. Ale tak zajímá mě, jestli taky měl někdo takový štěně a kdy začalo spát třeba celou noc a bez knourani😴😴 takový noci jsem nezažila ani s miminkem 😀😀
@marie_nn Naše fenka když byla štěně tak prokňučela jen první noc, musela jsem si ji vzít do postele abysme se obě vyspaly.
@marie_nn nevím jestli Ti poradím.Naše štěně spalo venku v boudě samo.Proknučela asi 5 dní.Než šel manžel spát,tak kolem 23 hodiny ji šel ještě pustit ,aby se vyčůrala....a taky se chtěla hrát.Pokaždy to unul a šlo se spát.Pak krát knourala a pak se to naučila.Ted už naštěstí vydrží celou noc .
Takže za mne nehrát si.
Já ji dala ohrádku s pelechem vedle mojí postele a když kňourala, tak jsem jí jen potmě dala ruku ať se nebojí, že není sama, ale žádné hraní.
Přece jen jsou najednou sami a v cizím prostředí.
Měla jsem opravdu hodně štěňat a ne, s žádným jsem si ve dvě ráno nehrála. Neexistovalo. Ano, je možné, ze se par noci nevyspíte, ale s tím člověk musí počítat, když si pořizuje stěně
@marie_nn A preto sme si adoptovali ešte pred deťmi. Super príprava 😂 v noci mu stačí prítomnosť človeka, pes potrebuje cítiť tú blízkosť, je to spoločenský tvor. Väčšinou sme si ho brali k nám, nechali sme zatemnené, hranie a venčenie až ráno (mali sme podložky na učenie). U nás to trvalo pár mesiacov než si zvykol, že v noci sa proste spí a než vyrástol aby vydržal až do rana 😊 proste ako miminko.
Hlavne sa v noci nehrať 🙂 Snažiť sa o taký kľudový režim v noci. Ak potrebuje vykonať potrebu, tak ok, ísť vyvenčiť (aj to fakt len nutne nech spraví čo treba, žiadne dlhé prechádzky), ale potom doma znova ho uložiť na jeho miesto. Akúkoľvek snahu o niečo aktívne (napr.tá hra) ignorovať. Keď tak ponúknuť niečo na také upokojenie (niečo na kúsanie, hlavolam, čuchací koberček,..), ale ja osobne som nevyužívala ani to. V noci sa má spať a to som sa ju snažila naučiť hneď od začiatku - uložila som ju na miesto, vybehla, ok, nechala chvíľku počuchať okolie, znova som ju chytila, dala na miesto, a tak dokola 😁 Keď už tam aspoň chvíľu ležala, tak som ju hladkala a pokojným hlasom niečo hovorila, zväčša potom zaspala (aby mohla o hodku vstať a celé som to mohla zopakovať 🙈😁). A tiež som ani nemala zasvietené, len takú malú lampičku.. Aby je v noci naozaj taký kľudný pokojný tmavý režim, žiadna hra...