Ahoj holky,
Potřebovala bych se poradit...
Je mi 27. Žiju s přítelem, je o 14 let starší, když jsme spolu začali chodit, byla jsem ještě panna. On byl můj první a věděl to. Ze začátku to bylo moc hezké, snažil se, netlačil na nic, milování nás bavilo.
Když jsme se k sobě nastěhovali a já pak otěhotněla, sex se změnil...
Orgasmy s ním neznám. Většinou má vše stejný průběh... Už vždy vím, co přijde. Je to příjemná záležitost, ale zrovna spokojená nejsem. A v dnešní době všudypřítomné sexuální osvěty je to na pytel. Snažím se mu říkat, že bychom mohli zkusit věci jinak, že by mohl zkusit techniky, které by mne mohly k orgasmu dovést, že bychom na to mohli přijít spolu.
Měli jsme roční krizi po narození dcery a já už uvažovala i o rozchodu... Bylo to zlé, dělo se toho moc na více frontách... No a jedna z věcí, o které jsem přemýšlela, byl i ten sex. Jestli by to s jiným partnerem nemohlo být lepší... Jestli bych nebyla spokojenější...
S přítelem jsme to urovnali, na vztahu hooodně zapracovali, sex se trochu zlepšil, ale stále mne neposlouchá...
Už nevím, jak na něj. Přijde mi, že má z minulosti nějakou špatnou zkušenost nebo nějaký blok a vlak přes to nejede...
Řešila jsem to s kamarádkou, ale došla vždy k tomu, že to chce i z mé strany více zkušeností, ale já nejsem otevřená nevěře nebo tak něčemu...
Máte nějaká podobnou zkušenost? Radu? Tip jak staršího muže naučit něco mimo jeho stereotyp?
Předem moc díky 🙂
Nebo ho zkus nějak překvapit ;) Vůbec se s ním nedomlouvej, že by jste mohli zkusit něco jiného ale rovnou to na něj při sexu vybal 🙂 Zkus začít ty a uvidíš jak on se k tobě připojí nebo můžeš zkusit si na sebe koupit třeba něco vyzývavého a pěkně ho nějakými hrátkami nažhavit a pak už to třeba půjde hladce :D
Ahoj, jsem na tom podobně. Mně je 32 a manželovi 52 let. Taky jsem byla panna, když jsme spolu začali chodit, takže je to za celý můj život jediný chlap, s kterým jsem spala. Bohužel přestože bych čekala, že bude díky tomu, že je starší, v sexu zkušený, tak nějak dosud nemám ten pocit. Na začátku vztahu bylo milování hezké, pro mě nové a stačilo mi to. Ale postupně se snižovala frekvence sexu a bylo to pořád to stejné. On se nikdy nesnažil to nějak oživit, přijít s něčím jiným a já s nulovými zkušenostmi nevěděla, jak na to. Problém je i v tom, že se o tom nebavíme. To je určitě chyba, ale vzhledem k tomu, že sex po pár letech vztahu v 90% proběhl jen díky intervenci z mé strany, tak jsem nějak nabyla dojmu, že jemu to nevadí, když spolu nespíme třeba měsíc. Pokud by mu to vadilo, tak by se přece o něco pokusil, ne? Obrat bohužel ještě k horšímu nastal po porodu. Malá má rok a osm měsíců a za tu dobu jsme spolu spali 5x ☹ To ale souvisí i s tím, že jsme unavení. Každopádně bych byla ráda, kdyby se situace u nás změnila. To ale musíme chtít oba, nejen já.
Ja tedy nepatrim mezi ty, co maji vyrazne starsiho partnera, ale snad nevadi, ze prispeju. To, co rika kamaradka o zkusenostech je pekna blbost. Tedy zkusenosti jsou dulezite, ale muzes je ziskat se svym soucasnym partnerem, rozhodne kvuli tomu nemusis hledat jinde. Staci, abyste byli oba dva naladeni a sex bude o necem uplnejinem. Pokud on neni naladen tak, jako ty, muzes se chopit iniciativy sama.
My si s muzem navzajem byli svymi prvnimi sexualnimi partnery a zkusenosti jsme svirali spolecne.
Ahoj, můj partner je starší o 10 let, hodně nám pomáhá o tom společně mluvit, před otěhotněním jsme se snažili si vyjít vstříc, teď v těhotenství by on moc chtěl, ale mě to bolí a není mi to příjmené, tak se mu to snažím aspoň vynahradit... Po porodu to asi nebude se sexem o nic lepší než Teď, bojím se, že si myslí, že to hned bude jako dřív... Jinak když jsem cítila stereotyp v sexu, tak jsem ho prostě překvapila, třeba na večerní procházce se psem, můj partner se naštěstí ničemu novýmu nebrání... :-\
Tohle vubec neni problem vekoveho rozdilu,ale problem komunikace a vzajemne tolerance. Z vlastni zkusenosti muzu doporucit nejaky kurz pro pary. Napr delaji manzele Komedovi. Mam osobni zkusenost a bylo to skvele.
Mám o 15 let staršího manžela a ano, klape. Není to u zkušenostech, o tom, jestli je tvůj první, nebo 15tý. Je to o komunikaci, o tom spolu mluvit, mluvit a mluvit. O všem, o svých pocitech, touhách...
Jasně, že po letech přijde stereotyp, ten přijde po určité době do každého vztahu. Důležité je, umět s tím něco udělat a to je zase o té komunikaci.
Moc nechápu tu kamarádčinu radu, ta je podle mě zcela mimo mísu.
@martiniquest souhlasím! Tohle vůbec není o věku.
@laisobel chce to hodně mluvit, případně se nestydět a vzít věci do svých rukou! Můj muž je o hodně, hodně starší než já a taky byl ze začátku trochu konzerva. Tak jsme to spolu řešili a on byl hrozně natvrdlej a nechtělo se mu experimentovat, tak jsem se na něj vyprdla, nic mu neříkala a prostě sem ty pokusy začala dělat sama, a zabralo to... začalo se mu to líbit a teď chrochtáme blahem oba 😅
Holky dik!
Ja se fakt snazim komunikovat, davam i jasne pokyny co chci, obcas to zkusi, ale je to tak jako aby se nereklo. A priste jsme zase zpet. Zkousela jsem i "kus za kus", ze mu plnim jeho prani a cekam, ze splni ty moje. Ale i tady moc uspechu nemam. Uz jsem i navrhovala nejakou partnerskou poradnu, ale to je v jeho svete totalni potupa. Nechce o tom ani slyset.
Prvni rok zivota dcery jsme spolu spali asi 6x. Co ja chodim na terapii (traumaticky porod, partnerska krize, nemozna tchyne...) se to zacalo zlepsovat v ramci zlepsovani celeho vztahu a i vic naslouchal, ale ted to zase zacina stagnovat...
Vim ze je unavenej z prace a ja z te nasi dablice, ale chapete ze jo, nechci byt jen matka, chci byt i zena a milenka...
Kdysi jsem mu rekla ze jsem rada, ze byl muj prvni a on mi rikal ze je rad ze jsem jeho posledni...
Holky ja uz mu i nasla instruktazni clanky a stejne nic. Jasne pokyny a stejne nic.
On neni za svuj zivot vubec zvyklej o osobnich vecech mluvit, s nikym. Uz jsem z toho spatna... Sex je prijemnej ale citim ze potrebuju vic... Asi muzu jen pokracovat ve snazeni a doufat ve zlepseni co?
Jinak jsem rada ze nejsem jedina co ma za zivot jedineho sexualniho partnera! Haha neni to divny 🙂
Ahojky, můj partner je starší o 9 let, má 51 let a jsme spolu skoro 7 let. A sex je jako nikdy s nikým...Já si myslím, že je to nejen o té komunikaci a domluvě, ale i o osobních sexuálních potřebách. Někdo má nižší libido a někdo vyšší, je potřeba své sexuální apetity skloubit dohromady. My jsme se asi hledali, až jsme se našli. Oba nás sex baví, líbí se nám být spolu,vyhovujeme si a ačkoliv on je v něčem typický chlap - cítí se jako borec a že je dobrý, když mám 3 orgasmy po sobě, ptá se někdy, jaké "to" bylo,....tak vždycky na mě myslí - jestli jsem spokojená, jestli mám právě chuť se milovat, jestli mě to nebolí, jestli chci tuto polohu... Laisobel, přeju, ať se vše u vás zlepší a jsi spokojená - a nejen v sexu 🙂 !!
tak si normálně hupsni do poloh co bys chtěla zkusit a přestan na něj brát ohledy,,když neposlouchá taky neposlouchej:DD