Starší matrace do dětské postýlky. Jak vyčistit?

sarad
5. dub 2022

Ahoj, opět jsi jdu pro radu. Dostala jsem dětskou postýlku s matrací. Ráda bych ji vyčistila, protože celkem dlouho ležele ve sklepě (suchém, zabalená v igelitu). Potah si nechám ušít nový, ale co ten vnitřek? Je to molitan a uprostřed vrstva z kokosu. V čistírně mi řekli, že kvůli kokosu nemohou vyčistit-zplesnivěl by. Zkoušela jste některá nějaké dezinfekční prostředky? Děkuju.

klokanka31
5. dub 2022

@sarad Nebylo by jednodušší koupit novou? Používat dezinfekční prostředky když na tom bude spát miminko...🤔

mishulka26
5. dub 2022

@sarad souhlasím s příspěvkem výše a koupila bych radši novou

konidana
5. dub 2022

@sarad vyklepat a vyvetrat venku. Hotovo staci. Dal bych neresila. Taky jsme meli postylku s matraci x let starou po x detech. Pribuzenstvo teda, ale to je fuk.

levandule_k
5. dub 2022

@sarad Já bych to asi čistila tepovačem, ale vzhledem k tomu kolik stojí za půjčení, benzín, plus moje práce, asi bych něco málo přihodila a koupila novou matraci.

goovana
5. dub 2022

@sarad taky bych koupila raději novou přeci jen spí na tom dítě

terkync
5. dub 2022

@sarad měla sem po dětech dvě, radši jsme koupili novou. Byli i přes chrániče flekate. Pod zipem špinavé a zašlé.. kde byl kokos ten se drolil, a molitan zase nechutně žlutý a bůhví co v tom už žije za nový život, ikdybych na to naházela tunu čistých prostěradel a dezinfekce, miminko na to rozhodně nedám. Na těch matracích se válí naše akita venku na zahradě 👍 nebyla to žádná pálka koupit novou. 🙂 Dají se dát i úplně obyč, ale čisté 😇 obyč pěnovky sem viděla do 400,- např.

sarad
autor
6. dub 2022

Díky všem za příspěvky. Ona ta matrace je jinak hrozně pěkná a taková bytelná. Ten potaz mi ušije nový mamka, nebude mě to nic stát. A vlastně na pohled není nijak flekatá nebo žlutá. Líbí se mi, že není vyrobena z tenké vrstvy molitanu, ale je celkem vysoká a uvnitř má tu vložku, která zpevní záda. Asi ji tedy pouze vysaju vysavačem a dám ven na sluníčko.

barca877
6. dub 2022

@sarad Me napadl ozonovy generator. Mel by desinfikovat vsechno v mistnosti, kde se zapne. Pouzivame k vuli coronaviru v materskem centru. A pak poradne vyvetrat.

snahnah
6. dub 2022

Prodávala jsme v nábytku...podle kolegyně z oddělení matrací kokosová není vhodná a už vůbec ne pro děti. Kvůli plísním a nemožnosti ji vyčistit. Taky když ji dítě počůrá zatuchne. Je to jenom módní trend.

elesse
6. dub 2022

Vhodnost nebo nevhodnost materialu je tema… ale ja bych necistila, vyhodila a koupila jinou. Jde o “par korun” a kdyz vidim, co ta nase uz zazila po jednom diteti… mimochodem, pokud je silnejsi nez 10 cm, nebude ti fungovat monitor dechu