Starostlivosť o odsávačku? Ako často sterilizujete?

kinsi
2. srp 2010

Ako sa staráte o odsávačky? Ako často sterilizujete? Akým sposobom? Stačí po použití poriadne vypláchnuť teplou vodou a varom sterilizovať cca raz za týždeň?

skajana
2. srp 2010

Záleží na tom, jestli pak to mlíko chceš použít - pokud ne ,tak to stačí pro tvůj pocit jednou za týden (nebo klidně vůbec...), ale pokud ho chceš pak dát prckovi, tak denně - u lepších odsávaček v návodu píšou co a jak, jinak obecně po každém použití propláchnout horkou vodou a jednou denně vyvařit cca 3-5 minut (nebo pokud si pořídíš sterilizátor, tak v něm) - ale jenom části, které příjdou do styku s mlíkem, pokud máš třeba pákovou odsávačku, tak tu "páku" samozřejmě vařit nemusíš 🙂
Jinak já mám parní sterilizátor do mikrovlnky od aventu, takže tak (ale na podobném principu dělá levnější třeba canpol 🙂)

jitulisek
2. srp 2010

souhlasím se skajanou. Záleží na tom, co s mlíčkem děláš. Ale pozor na to vyvařování. Známá takhle vyvařovala ten nástavec, který se přikládá na prso a vyvařila ho tak moc, že ztvrdl a už se tam nevytvořil tlak a musela si kupovat nový . Jednalo se o elek. odsávačku medela. Jinak já to po každém použití umeju pod proudem horké vody. Mlíčko ale malé nedávám. Kdyby jo, asi bych tak obden možna obtři vyvařovala nebo sterilizovala. 😉

jaru30
6. srp 2010

Já mám odsávačku od Medely, vyvařuju normálně a nic neztvrdlo 😅 Koupila jsem sterilizátor do mikrovlnky od Chicca. Plastovou lahvičku i ten nástavec tam šoupnu vždycky tak jednou za 2 dny. Jinak jí po každém použití proplachuju horkou vodou. Stejně tak lahvičky na mlíko. Určitě neblázním a nesterilizuju všechno po každém použití 😉