Staré pečivo - plíseň. Může způsobit otravu?

30. lis 2024

Holky, snědla jsem starou briošku, nebyla plesnivá viditelně, ale jak jsem ji dojedla, měla takový pálivý dojezd na jazyku. No už se stalo, ale spis jde o to, ze jsem těhotná, četla jsem i, ze to muže zpusobit otravu, je to pravda? Nemám po ruce živočišné uhlí dostanu se k nemu až večer. Nevěděla jsem, ze je starší, byla porad celkem měkká, taková ta kupovaná balená z Lidlu.

drakenn
30. lis 2024

Ne, nemůže to způsobit otravu.

1pomnenka
30. lis 2024

Raději už nic nečti a hoď se do klidu.

lenickakl
30. lis 2024

Kdyz jsem byla tehotna, omylem jsem asi snedla plesnivej toustak. Prezili jsme to oba.

cilkat
1. pro 2024

Hele "starší" pečivo je v pohodě (dokonce spoustu těhotných/kojících jí třeba rohlíky umylsně dva-tři dny staré, protože čerstvé je nadýmají). Dokud není viditělně plesnivé, nebo vedle viditělně plesnivé potraviny, tak prostě v sobě plíseň nemá. I kdyby byl kus plesnivý a snědlas ho, když ho nesníš "kila", bude ti možná blbě z té představy, ale do krve se nic nedostane, tudíž ani k dítěti.
To, že něco chutná jinak, než jsi zvyklá, může být klidně i hormonama, ne kvalitou jídla.