Stalking od expartnera

anatanka
10. dub 2017

Zazily jste nektera? Kam az to zaslo?
Kdysi jsem tu zakladala diskuzi, kdy jsem chtela ukoncit vztah, protoze partner byl na me doslova zavisly, chtel byt neustale se mnou a nenechal me vubec "dychat".
Vztah jsem nakonec ukoncila, ale uz mesic me doslova pronasleduje. Kontaktuje nejen stale me, ale i moje kamaradky a rodice, ceka na me pred praci nebo pred domem, vola i me dceri...Blokla jsem ho uz vsude, kde se dalo, ale vzdy si najde nejakou skulinku. Jsou to kontakty od sypani si popela na hlavu, vyznavani lasky, jak bude vse jinak, pak prejde k slovni agresi, urazkam, nechutne sprostym vzkazum, kdy vypisuje mym znamym, jaka jsem spinava kurva a pod a pak zase znova od zacatku.

Mate s tim nekdo zkusenost?
Aspon vim, ze jsem s rozchodem fakt udelala dobre a ze me intuice nezkalmala 🙂

saja23
10. dub 2017

Prvně bych mu pohrozila policii. Pokud by nezabralo, opravdu bych na policii zašla. Ono to není žádná sranda a rozhodně bych nic nepodceňovala. Nikdy nevíte zda mu nerupne v hlavě úplně.. Snad to dobře dopadne a dá pokoj, zmetek...pardon.

michalusenka
10. dub 2017

ne az tak extrem ale zazila....byla sem z toho hotova ze sem si z nervu blokla zada.....zjistla sem ze nejlepsi je neodpovidat na zpravy...

danfal
11. dub 2017

@anatanka ten Ti teda dava zabrat. Je mi to lito, vypadal jako sympatak.

barchen
11. dub 2017

@anatanka
Dobry den. Pokud Vam pise sms, maily nebo jakekoliv zpravy, vsechno si nechte, idealne nekam zalohujte, kdyby mobil kleknul. Pokud Vas pronasleduje, sezente si par duveryhodnych svedku, kteri dosvedci, ze Vas pronasleduje, treba na ceste z prace, u vlaku atd, at jsou s Vami v ten dany okamzik, vsimnou si ho a at on je uvidi taky. Dale, pokud je to mozne, mejte zapnute nahravani na mobilu, pokud se chce s Vami bavit a Vy nechcete,nebo si uz nemate co rict anebo tehda, kdyz spozorujete, ze Vas pronasleduje, tak mu reknete nahlas, ze si to neprejete a at toho necha. (mobil mejte nenapadne treba v kapse nebo v kapse kabelky). Pokud neprestane s pronasledovanim a obtezovanim i znamych, tak reknete, ze mate dukazy a pujdete s tim na policii. A reknete to jen jednou a dejte ultimatum, ze jakykoliv nezadouci kontakt bude bran jako poruseni a podate oznameni s temito dukazy. Dale odstrante ho ze vsech socialnich siti, i Vasi znami pokud ho maji, zmente si nastaveni soukromi pouze pro pratele, zmente si i vsechny hesla pro jistotu. Drzim palce, kdo tohle nezazil osobne, nevi, co to obnasi.

luska__
11. dub 2017

díky Bohu neznám, ale rozhodně bych to nenechala náhodě. Je nejspíš nemocný. Být Vámi bych ho upozornila, že pokud nepřestane, nahlásím to policii.
Rozhodně nemažte nikdo žádné zprávy, dceři dejte pokyny.
A pokud to nebude akceptovat, nečekejte a ohlaste to dřív, než bude pozdě a neskončí to jen u sms,volání atd. Zpravidla se agrese bude zvyšovat..

editah222
11. dub 2017

@anatanka naštěstí nemám zkušenost z tvého pohledu, ale máme jednoho takového magora v rodině a ten teď dělal víc jako rok čoro moro svoji exmilence. Psal ji desítky zpráv denně, e-maily ji a celé rodině (začínalo to hezky, pak už jen sprostě, nesmysly, celé to nemělo hlavu ani patu). Ona ho dala k soudu za stalking. Soud mu dal nějakou podmínku a myslím, že i pokutu. My jako rodinu mu neustále domlouváme, ale je to jak hrách na zeď házet.

Dotyčná otravovaná si po roce pořídila nové tel.číslo, novou e-mailovou adresu a teď po soudu se i přestěhovala (protože on bych schopný ji celou noc zpívat pod okny nebo na ni celou noc řvát, že je ku a pi, záleželo v jakém byl zrovna stavu).

Držím pacel, aby ti dal pokoj a pokud ne tak se opravdu obrať na policii. Bude to chvilku trvat, ale oni mu udělají ty ty ty a někomu to "pomůže".