Spreje na chrápání. Fungují?

jjasmina
26. led 2020

Má prosím někdo zkušenosti se sprejema na chrápání, jestli to funguje? Popřípadě co byste doporučili?

zavodnice
26. led 2020

Psst nefunguje. Funguje jít do spánkové poradny.

priefi
26. led 2020

@zavodnice když si manžel dál pssst, tak pak nedokázal spát. Takže nechápal 🙈😅 Co je ta spánková poradna?

jjasmina
autor
26. led 2020

No já jsem ted v těhu začala tak chrápat, že se kolikrát sbalim a jdu se vyspat vedle 😅 Ale jelikož jsem v 9. měsíci a za chvíli budu rodit, tak pro mě asi momentálně spánková poradna nebude, když tam nejspíš musí člověk strávit noc na pozorování no :( Uvidime, třeba to po porodu ason trochu odezní .

zavodnice
26. led 2020

@priefi Poradna, kde řeší spánek. Manžel hrozně chrapal. Na noc mu půjčili diagnostický přístroj s maskou, pak to doktorka nějak vyhodnocovala. Zjistili mu alarmující počet apnoe za hodinu, takže to bylo potřeba opravdu řešit. Nakonec mu dali vlastní přístroj s maskou domu, ten už byl nastaven na jeho parametry, aby se mu dobře dychalo a kvalitně se vyspal.

jannym
26. led 2020

@zavodnice ten pristroj s maskou je fakt hustej, dcera jednou videla v nem dedu a zacla vrestet ze je doma strasidlo, tata strasne chrape co si pamatuju, ale nepovazoval za nutny to resit dokud nezkolaboval, mel tak nekvalitni spanek, ze se telo dostalo do stavu naprosteho vycerpani...

zavodnice
26. led 2020

@jannym Výhoda je, že to všechno hradí pojišťovna. Manžela to chrápání přešlo, když zhubnul asi 30 kilo. Pak už ten přístroj nepotřeboval, tak jsme jim přístroj vrátili.

jannym
27. led 2020

@zavodnice jo ja vim, tata zhubl zatim 8kg, ale jak se vratil do prace, tak se hubnuti zastavilo, a aby to bylo neco platny tak musel taky shodit nejakou podobnou vahu jako vas muz a to nevim jestli ve svych 62 letech da, obavam se ze na to nema potrebny zapal

zavodnice
27. led 2020

@jannym Tak on nehubnul úmyslně, byla to změna životního stylu, přišlo to nějak samo. Jinak mému tátovi je stejně, začal jezdit ba kole každý den z/do práce. Sice zhubnul (neměl kdovíjakou nadváhu), ale zase si uhnal zánět achilovky. V tomhle věku se nic nesmí přehánět 🙄.