Sportovní kočárek se sezením v protisměru do 6000 Kč

catharine7
1. kvě 2019

Holky,maminky jsem už zoufalá máte někdo zkušenosti z 3,5 letým dítětem co se vzteká? Ale tak ,že půl hodiny ječí do všeho mlátí i do mě chce utéct z domova a nic na něj neplatí. Mam 12 letého syna ještě a vůbec to neznám a nevím co s tím . Ale mladší syn dostane takový amok ,že mám strach, aby se mu něco nestalo. Znáte to někdo ?

calvac
1. kvě 2019

@catharine7 Ano, bohuzel mam. Syn se takto vztekal od cca 1,5 roku az temer do peti let. Nepomahalo nic, vztekal se tedy silene. Musel z toho vyrust.

catharine7
autor
1. kvě 2019

@calvac a můžu se zeptat jak jste to řešila třeba na veřejnosti ? Včera mi udělal tuhle scénu u manžela na vesnici před celou vesnicí na čarodějnicích.Šla jsem s ním domů ,ale tam scéna pokračovala .Utekl na chodbu a nechtěl tam nikoho pustit, tak mu asi po 10 min hrozného řvaní říkám já půjdu za tebou jo ? Strčila jsem hlavu do dveří ,protože seděl za dveřmi a on do nich vztekle kopl až mi tam hlavu přivřel.A v tu chvíli mám sama co dělat ,abych to udýchala.Vubec nic na vás nefungovalo?

calvac
1. kvě 2019

@catharine7 Nepomahalo nic. Kriceni, v klidu,placnuti pres zadek, nic. Musel se vyvztekat, bylo to fakt o nervy. Na verejnosti jsme meli divaky. Nekteri chapali,ale jedna stara pani mi jednou rekla,ze to moje dite neni normalni,ze mam navstivit lekare. A zase jindy mi jeden deda rekl,ze kdyz ho za tu ruku jeste chvili potahnu,zavola policii. Vzdy jsem se syna snazila dotahnout aspon domu nebo proste bokem.Ja te chapu, je to strasne,ale obavam se,ze s tim moc nenadelas. Musi proste vyrust. Lide,kteri to nezazili nebo si nepamatuji, tomu neveri. Bohuzel.

catharine7
autor
1. kvě 2019

@calvac to je právě nejhorší na celý vesnici jsem vypadala jak když se neumím starat o svoje dítě, který má takový záchvat, že jsem nevěděla jestli nedostane infarkt.A nevěděla jsem co s ním člověk se strašně bojí, aby se mu něco nestalo a neví jak mu pomoct ostatní jen koukají a kroutí hlavou a já na nervy jestli jsem udělala něco špatně nebo co se mu vlastně děje .Starší syn byl vždy hrozně hodný a vlastně ještě teď je takový cíťa,ale ten malej je vzeklej,vzdorovitej a strašně umíněnej a je to tada k zblaznení. Tak jen doufám že to přežijeme bez nějaký újmy 😏

calvac
1. kvě 2019

@catharine7 Musis se opravdu proti okoli obrnit. Tve dite nevychovavaji, at si mysli, co chteji. Strach,ze se mu ve vzteku neco stane, jsem teda nemivala, nenapadlo me to. Jinak tedy musis mit spoustu trpelivosti. Ty deti jsou fakt nekdy na zabiti. Nekde jsem cetla, ze dobre na ne pusobi tzv. "pevne objeti." Nestihla jsem vyzkouset, tak nevim. Proste to dite po dobu zachvatu drzet pevne v objeti. Preji kazdopadne hodne sil.

sudylichozrout
1. kvě 2019

@catharine7 Mam, je to uplne normalni. Dceri budou v cervnu tri a vyvadi obcas neskutecne. Vali se po zemi, jeci klidne i hodinu v kuse, triska hlavou do nabytku, hazi vecmi... Chce to trpelivost, ale i urcitou miru vydrze a duslednosti. Kdyz se rekne ne, tak proste ne, i kdyby jecela sebevic. Zachvaty nikdy netrestam, snazim se jen odvest pozornost, pripadne se snazim tu scenu ignorovat, nebo vysvetluji, ze to, co chce, ji nemohu v ten okamzik splnit a proc to nemohu splnit. Nekdy to zabere, nekd, se holt musi vyvztekat a trva to. Ale pak, kdyz se uklidni, tak prijde a sama mi rekne, ze to bylo moc 🙂) A chce mazlit.

sudylichozrout
1. kvě 2019

@catharine7 vypadala, nevypadala... Kazde dite to dela a delalo, takze i ti, co te odsuzuji, s tim maji zkusenost. Jen se za to asi driv polejvalo vodou a davalo na zadek. Coz nedoporucuju. Vyprdni se na okoli 🙂 Ta nase hysterka taky obcas venku rozjede divadlo, ale ja mam kliku, zatim me vzdy kolemjdouci utesovali a vzpominali na sceny svych vlastnich deti 🙂 A to vcetne duchodcu 🙂)

zahodila
2. kvě 2019

Malá má celkově vzteklou povahu, začala jsem to aspoň trochu zvládat, když jí byly cca 3. Ve chvíli totálního amoku nepomůže vůbec nic. Až se trochu uklidní nebo než ten amok nastane, začnu s ní intenzivně komunikovat a vysvětlovat. Hodně jí říkám dopředu, co se bude dít, třeba že jdeme nakoupit, půjdeme do dvou obchodů, jakých a pak že půjdeme na hřiště a nechám ji to odsouhlasit. Když se začala vztekat, že chce na hřiště hned, ŕekla jsem jí, že vždyť jsme se domluvily, že nejdřív půjdeme nakoupit.

leilinka1234
2. kvě 2019

@sudylichozrout ne každé dítě to dělá nebo dělalo. Mám dceru 3 a kousek a tohle neznám. Když vidím podobnou scénu, tak je mi maminky spíš líto... Ale nikdy jsem to nezažila. Ano, pláče mi, když musí třeba z hřiště domů a zrovna se jí nechce, ale pláče v klidu a chvíli. Nicméně, třeba mi to jednou začne dělat dcera druhá... Jen jsem chtěla říct, že jdou děti, s není jich málo, co scény nedělají 🙂

garfulka78
2. kvě 2019

@catharine7 Vim, ze za tuhle reakci me tady asi odsoudite, ale ja pokud to u nas nastane to budu resit stejne jako moji rodice. Segra delala estrady ( lezela na zemi, kricela, kopala nozickama, mlatila rucickama) bylo ji jedno kde a jake je pocasi, proste kdekoliv a kdykoliv si chtela neco vyrvat. Co si pamatuju, tak to trvalo fakt dlouho, vzdycky se ji nekdo z rodicu snazil vysvetlovat a nebo odvadet pozornost a bez efektu. Tak dosla na radu jina vychova, doma nebo na zahrade pri hysteraku studena sprcha = okamzite uklidneni a kdyz to treba delala v obchode, tak ji tam mamka nechala, koukala zpoza regalu a segra se do minuty uklidnila. Ja jsem nebyla takova hysterka, ale obcas mne taky bylo dost a tak me odnes cert, kdyz jsem v aute plakala a mikulas se ptal, kdo by se za me primluvil abych nemusela do pekla odvezl me k babicce a myslim, ze uz jsem nikdy nezlobila. Ja ani segra nemame zadnou ujmu a dnes se tim bavime😀

krista25
2. kvě 2019

@garfulka78 u nas to tedy taky takhle fungovalo. A na mě ani ségře se to taky nijak nepodepsalo 😁

rajecka
2. kvě 2019

No podle mě hodně záleží na míře intenzity, za co může povaha a co už značí chybu ve výchově. Starší dcera je taky anděl, v životě nedostala na zadek, protože to zkrátka nebylo nikdy potřeba. A ta mladší, beránek, ta je vztekla od malička. Když byla menší, vždycky sebou někde švihla, že jsem se bála, že si rozbije hlavu. Teď jí jsou čtyři a když to na ní přijde, zaleze si do pokoje, práskne dveřmi, vybrečí se a přijde jako by nic. Jak se tu už píše, projevy vzteku nikdy netrestám, nediskutuju, ignoruju je. Díkybohu to na veřejnosti nedělá. Nicméně pokud by byla takhle agresivní, jak popisuješ, už bych byla trochu nervózní, že si tohle dovolí a hledala příčinu i ve svém jednání vůči ní. Jednou jedinkrát se stalo, že se na mě malá naštvala, protože jsem jí něco nedovolila a ta malá mrcha šla do pokoje, vzala kostku od Dupla, vrátila se a mrskla jí po mě. V tu chvíli jsem naprosto instinktivně po ní skočila a dostala na zadek. Od té doby se už nic podobného neopakovalo. Nemyslím, že by si to pořád pamatovala, ale spíš se to v ní nějak zafixovalo, že tohle teda ne. Chápu její potřeba uvolnit emoce, nechám jí vyvztekat a nezlobím se proto na ní. Ale aby ničila věci nebo ubližovala lidem, pro to už pochopení nemám a myslím, že je třeba to zarazit hned v zárodku. Je to sice pořád ještě prcek, ale ve třech letech už zas takové mímo není, děti v tomhle věku chodí do školky a už by si měly umět trochu poradit se svými emocemi. Máš třeba vypozorováno, co těmhle výbuchům předchází?

kata267
2. kvě 2019

@catharine7 znam, mala bude mit 3 a dela to obcas cca od roku, jak uz tu padlo nepomaha nic "ani po dobrem ani po zlem", kdyz to prijde tak ji necham at se vyrve a teprve az se trochu uklidni tak s ni muzu zacit komunikovat, tresty nemaji v techto scenach smysl a nepomuzou ale je to fakt o nervy takze chapu ty pocity, nejsem zadnej zenovej mnich takze musim kolikrat hodne vydychavat....😀

kata267
2. kvě 2019

Jo a mam vypozorovany ze vetsinou to souvisi s tim ze je proste unavena a pak ji rozhodi uplna blbost...

catharine7
autor
2. kvě 2019

@kata267 mě přijde ,že u nás je to to samé, že je prostě unavenej .Dnes málem nastala ta samá scéna měl ject babičce abych mohla jít do práce a už to začalo ,že chce dělat háji seděla jsem naproti němu že mu pomůžu obléct začal do mě vztekle kopat a strkat ,že bude dělat hají.Tak jsem mu začala říkat co budeme dělat kam pojedeme a že ne nakonec jsem mu řekla ,že tam přijede i táta a ustali jsme to oba už mi přijde ,že má averzi na mě.Strašně mě zarazilo to jak chtěl odejít z baráku to jak do mě jde a všechno,ale dnes jsem si všimla ,že k manželovi si to nedovolí zkouší to jen na mě ,jestli je to tím ,že je to manžela mazánek dá se říct ,že mu dost povolí ale pak když zařve tak malej stojí v pozoru.ja teda nejsem moc zastánce studené vody jak sem někdo psal,ale když má dostat na zadek,tak prostě dostane,ale staršího jsem snad nikdy ani neuhodila ,ale když vidím malého mám strach,že mi zachvilku bude skákat po hlave.A nějaký domluvy nejdou to mě dřív umlátí nebo rozmlatí barák .Já už nevím co s ním .

catharine7
autor
2. kvě 2019

@krista25 já to spíš beru tak že kdyby to někdo udělal mě tak ho snad .... To mu dám raději ty výchovný🙄

kata267
3. kvě 2019

@catharine7 souhlasim a plne chapu u nas teda kdyz se to rozjede tak je nezastavitelna I u tatinka nebo treba babicky...akorat ja to musim resit nejcasteji pze sem s nima nejvic...

preiba
3. kvě 2019

Ahoj, syn se vzteka tak, že lehne na zem a boucha do země a jeci a jeci jak kdyby ho někdo bil. Byli jsme i u odborníka, ale prý je to jeho povahou, charakterem, osobnosti. Takové děti se podle nich nemají bit, nemá se na ně křičet. Nejlepší je ignorovat a když se uklidní, tak teprve přijít a v klidu říct zlatíčko, tohle nebylo dobře, protože... 🙂 Je to těžký. U nás to už trvá přes rok a nemůžu s nim ani sama někam třeba do Zoo, mám ještě miminko a táhnout kočárek a v podpaží kopajiciho, rvouciho triletaka, na to nemám sílu ani koule. Snad čas pomůže, jinak mě omejou 🤣🤣🤣 jinak je šikovný a boží 💕, věřím, že do maturity to dame 🤣 🙏 už si z toho musím občas i udělat legraci 😊

preiba
3. kvě 2019

Ale nikdy z domu nechtěl odejít a do lidi taky neboucha... Drží se mě jako klíště.