Ahoj,mám takový dotaz,jestli mám nebo ne...
Chci si koupit zlatý řetízek,stojí 15t.Ale říkám si,jestli to neni zbytečné,jestli ho potřebuji atd.
Nějaký zlaté šperky mám,ale tento řetízek se mi moc líbí.Co myslíte?
Když si ho koupím,tak nezkchrachuji apod.Děkuji za odpověď
Pokud ho hodně chceš a máš na nej, tak proč ne 😁 je potřeba si dělat radost, já si ji dělám dost často a vůbec si ti nevyčítám 🤭
Já jsem dostala peníze, když jsem měla 30.Chtěla jsem si koupit řetízek s iniciály dětí z bílého zlata,který stál přes 8tisic.Taky jsem měla stejné myšlenky jako ty,ale jak je psáno výše je potřeba si dělat radost.Měla jsem kulaté narozeniny a jsem už přes 6let doma na rodičáku a nekoupila si nic takhle drahého,takže jednou proč ne 😊
Pokud na to máš tak co by ne 😃
No jako ptat se na toto na Konovi, kde plno z nas ma rodicak v teto vysi, to je trochu usmevny 😀 Pokud nemas co lepsiho s tema penezma udelat, tak si ho kup. Ale za me totalne vyhozeny penize pokud je to za neco, co realne nicemu neslouzi. Kdyby je to CHYTREJ retizek (naramek), tak je to o necem jinym. Jakakoliv elektronika, kolo, dovolena … ale sperk omg 😀
@pilzzee taky mě zarazilo, ze se tu na tohle někdo ptá 🤭 ale na druhou stranu, zrovna zlatý řetízek mi nepřijde úplně jako hloupá investice, když už na tom mám najít nějaké pozitivum, takže to nejsou tak vyhozené peníze jako třeba za kus bižuterie
@anpineapple Zlato jsou urcite dobre investovany penize, ale kdyz lezi doma v supliku. Ne to nosit ven, kde to muzu ztratit nebo mi to ukradnou.
@pilzzee jen jsem tím chtěla říct, ze je daleko víc hloupostí, za co lidi utrácí peníze. Takže za mě je kvalitní šperk v pohodě 🤷🏼♀️ ale samozřejmě, každý na to má svůj názor 🙂
Pokud potřebuješ, aby ti na sociální síti jiní lidé určili, zda si máš či nemáš koupit řetízek, pak si ho rozhodně nekupuj, nejsi na jeho nošení dostatečně zralá 🙈
Mám ráda zlaté šperky , cenu neřeším když se mi šperk líbí a vím, že ho unosím. Takže dej jen a jen na svůj pocit . Přeci jen zlaté šperky jsou na celý život.
@pilzzee já právě celý červenec a srpen táhla 12ti hodinové směny.Tak že jsem si chtěla udělat radost.I když mám výčitky...
@dandaa děkuji,asi jo😊
@miryp bez reakce🥲
@anpineapple ano,děkuji😊
Já bych se na to dívala touto optikou: pokud máš finanční rezervy (píšeš, že ano), pracovala jsi hodně, řetízek se Ti moc líbí, udělá Ti radost, tak si ho dopřej. Nejsou to vyhozené peníze, zlato na ceně stále stoupá, plus splní Ti to ten emoční efekt radosti, a to je někdy k nezaplacení. Otázka je, proč potřebuješ ujištění od cizích lidí, možná jsi velmi mladá, možná jsi hodně sama, možná se potřebuješ zorientovat, zda to není špatná investicě. Takže při dostatečných finančních rezervách na jiné věci investice do zlatého řetízku je dobrá investice 🙂
@leiladelly nepotřebuji ujištění,jen asi názor😊.Jsem sama,ano.Mladá také nejsem-48let.Přemýšlela jsem nad kávovarem v této hodnotě.Ano dva měsíce jsem měla 12ti hodinové služby.Tak jsem si řekla-holka,udělej si radost🤔.Tak jsem jen chtěla "pokecat" o tom
@leiladelly a děkuji za Tvůj názor😊
Není zač 🙂 Každý to vidí svou optikou, svých příjmů a potřeb. Ze znění dotazu jsem měla pocit, že opravdu píše někdo hodně mladý, kdo si potřebuje udělat náhled na to, zda má význam investovat do zlatého šperku 🙂 Tak, jesti Ti ty peníze nebudou chybět, tak si radost udělej, však co, život je krátký a zlato hodnotu má 🙂
Bez výčitek a koupit. Budete mít radost.
@martina8084 asi jóoo😊
Já jsem pro, občas si človek musí udelat radost 😉
Tak otázka z čeho budeš mít větší radost .. jestli z kavovaru nebo řetízku.. me by třeba víc potěšil kavovar … Jinak je potřeba se odměnit sem tam, pokud si to zaslouzis a mas na to … jinak kavovar za par let klesne… zlato bude mít cenu pořad 🤣
Furt nad tim premyslim 😀 Ze “kdo si koupi zlaty sperk za 15k” 😀 Odpustim od toho, ze by to nekdo kupoval na investici, protoze realne opravdu zlomek lidi ten sperk vymeni zpatky za penize nekdy. Tak by to byla nejaka slecna nebo pani s odrostlyma nebo zadnyma detma, ktera by to mela kde nosit - cize by byla na nejake vyssi pozici a stykala se s podobnyma lidma, nebo by treba casto chodila do divadla. Urcite by to nebylo pro holku s detma, ktery musi zivit, nebo sportovne zalozenou, nebo takovou, ktera na to proste nema.
@pilzzee za mě je toto jedna z x diskuzí místního trolla, stačí si projít ty anonymní diskuze, podívat se na úroveň tématu, styl psaní, způsob reakcí autora... Někdo se v posledních dnech fakt hodně nudí. Jen si říkám, zda je to nějaký náctiletý nevyzrálec, co se nudí, nebo je to dospělá osoba volající po pozornosti...
@pilzzee jako je fakt, ze mrtvé je to tu hodně 🥱 vrátila jsem se po pár letech a překvapilo mě, ze se tu už nic neděje 😅
No clovek uz tu nemuze ani zeptat na nic.Tech par trollu co odpovidaji uplne na neco jineho.Kdyby take radeji pracovali,tak by nemuseli zavidet,ze devcata?
Je to smutny🥵
🙂 Pokud vám peníze chybět nebudou tak nevidím důvod proč ne? Zbytečné to třeba je, ale když vám to udělá radost a neuškodí to finančně. ;)