Špatný úchop tužky, jaké pomůcky?

billi
26. srp 2018

Jaké máte ověřené pomůcky u dětí, co mají špatný úchop psacího náčinní? Trojhranné pastelky máme. Zajímají mě hlavně věci pro menší děti (3-5 let).
Klidně beru i další rady a tipy (děláme toho hodně, ale víc hlav, víc ví...).

pospis
26. srp 2018

@billi u obou kluku jsem používala a pouzivam stabilo tužky s výřezy. Starsi nastesti od ctyr let dobry ale grafomotoriku a úkoly jsme delali vzdy s touto tuzkou. Mladsi ctyri mel v kvetnu a u toho jsem koupila takove i pastelky. Ted pres leto jsme dost trénovali tak se to lepsi. Ale tyto pomůcky se mi nejvíce osvědčily. Lepsi jak ruzne nadstavce.

kaneshiro
26. srp 2018

@pospis přesně na tyhle pastelky jsem se dívala, jsou zvlášť pro praváky a leváky, cena je vyšší, ale zkusím je objednat, syn tužku také drží jak "prase kost".

billi
autor
26. srp 2018

@pospis my je doma máme a stejně to nepomáhá.

nnnadja
26. srp 2018

Nam nepomohlo nic🙁a zkoušeli jsme vsechno🤔 5 třída teď.

billi
autor
26. srp 2018

@nnnadja sama držím dodnes tužku špatně, proto mám doma všechno trojhranné, abych to děti učila správně. Ale já to mám, protože jsem přeučený levák. Syn je ještě malý, tak bych chtěla, aby se to naučil dobře.

milusina
26. srp 2018

@billi Já pro děti ve škole používala nástavce a většinou pomohly.

billi
autor
26. srp 2018

@milusina jaké přesně?

pospis
26. srp 2018

Nam nepomohlo nic nez trenovat a trénovat opravovat a opravovat. Ted uz dokaze drzet tužku dobře ale kolikrát musim "rict jak se drzi tuzka, oprav si srzeni" porad to nema zafixováne. Opravovat musim i sklon casto mu tužka směřuje pred sebe misto k ramenu. Snazime se aspon obden delat nejake úkoly. Mame sešity od Bednarove a jedene. Behem leta se dost zlepsil, aspon to uz umi chytit ne jak prase kost. Doufam ze si toho všimnou i ve skolce, minuly rok mi porad rikali ze to drzeni je špatne.

Jinak jsem uchop ucila na znazorneni letadla. Letadlo ma dve kridla presne proti sobe (palec a ukazovak), aby mohlo pristat na zemi (na papire) musi mit podvozek (prostrednicek)… takto jsme letali ve vzduchu a přistavali na papire....