Jaké máte ověřené pomůcky u dětí, co mají špatný úchop psacího náčinní? Trojhranné pastelky máme. Zajímají mě hlavně věci pro menší děti (3-5 let).
Klidně beru i další rady a tipy (děláme toho hodně, ale víc hlav, víc ví...).
Nam nepomohlo nic🙁a zkoušeli jsme vsechno🤔 5 třída teď.
Nam nepomohlo nic nez trenovat a trénovat opravovat a opravovat. Ted uz dokaze drzet tužku dobře ale kolikrát musim "rict jak se drzi tuzka, oprav si srzeni" porad to nema zafixováne. Opravovat musim i sklon casto mu tužka směřuje pred sebe misto k ramenu. Snazime se aspon obden delat nejake úkoly. Mame sešity od Bednarove a jedene. Behem leta se dost zlepsil, aspon to uz umi chytit ne jak prase kost. Doufam ze si toho všimnou i ve skolce, minuly rok mi porad rikali ze to drzeni je špatne.
Jinak jsem uchop ucila na znazorneni letadla. Letadlo ma dve kridla presne proti sobe (palec a ukazovak), aby mohlo pristat na zemi (na papire) musi mit podvozek (prostrednicek)… takto jsme letali ve vzduchu a přistavali na papire....
@billi u obou kluku jsem používala a pouzivam stabilo tužky s výřezy. Starsi nastesti od ctyr let dobry ale grafomotoriku a úkoly jsme delali vzdy s touto tuzkou. Mladsi ctyri mel v kvetnu a u toho jsem koupila takove i pastelky. Ted pres leto jsme dost trénovali tak se to lepsi. Ale tyto pomůcky se mi nejvíce osvědčily. Lepsi jak ruzne nadstavce.