Ahojte, právě se mi stalo, že mi volali z lékárny, že mi omylem dali jiný lék než byl na receptu. Stalo se vám to už taky? Mám smíšené pocity, jak mi mohly dát jiné tablety? Ale jsem ráda že mi dali aspoň vědět a že to kontroluju, byla jsem tam dnes ráno.
nestalo, a stávat by se nemělo, já bych si asi všimla, pokud beru pravidelně, vím, co, nebo pokud je to jednorázově od lékaře, po vyšetření mně říká, co předepisuje, já jdu do lékárny o patro níž a do té doby název udržím v hlavě :D já jsem tak nějak zvyklá vše kontrolovat
@letter stalo. Ne primo jiny lek, ale jiny obsah ucinne latky. I lekarnik je clovek. Lidi delaj chyby. Jo, kontroluji to ruzne mechanismy a oni sami taky nekolikrat, protoze to neni jako nakrajet misto vysociny herkules, ale chyba je stale mozna. Mnohem mene pravdepodobna nez jinde, ale proste mozna. Proto si ma kazdy kontrolovat co dostal a pokud to je i neco noveho, tak i pribalovy letak a kontraindikace. Je to prusvih, ale furt je to lidska chyba.
Mamce jednou dojela policie domu, kdyz jsme byly male 🙂 stane se no
Jak se to mohlo stát? Tak, že tam pracují lidé a ne roboti. Některé krabičky vypadají velice podobně, lékárník během směny vydá třeba i 200 receptů, během výdeje na něj pacient mluví a on s ním musí komunikovat...a to ještě v minulosti byly recepty psané ručně (od některých lékařů velice nečitelně)... jak píšete, musí vše vydané zpětně zkontrolovat, aby se právě případné chyby odhalily a vyřešily, což se ve vašem případě stalo. A věřte, že kdyby se vám nedovolali, tak by k vám jeli osobně lék vyměnit.
Stane se. .jsme jen lidé
Zažila jsem místo Agapurinu inj. Apaurin inj. to byl velký průšvih.
@letter Ahoj. Pracuji v lékárně a tohle se prostě občas stane. Nikdo není neomylný 🙂.