Špatně nastřelené náušnice. Jaký je váš názor a zkušenost?

mendy7
4. lis 2021

Zdravím všechny, byla bych moc ráda za nezaujatý názor na pediatrem nastřelené náušnice. Nepovedlo se to na pečlivě vyměřené vyznačené body, osobně jsem zklamaná, nejraději bych nechala předělat, ale ta představa, že dceru budu znova trápit... 😔 Předem děkuji za zhodnocení a zkušenosti. 🙂

badyr
4. lis 2021

@mendy7 budu upřímná, je vidět, že to je nepovedené. Přesně toho jsem se u dcery bála a proto jsem nechávala náušnice nastřelit v salónu a ty tam mi paní říkala, že velmi často přestřelují po pediatrech. Takže pokud tě to trápí, tak bych asi nechala řádně zarůst a nechala znovu nastřelit. Ono to zase takové trápení pro miminko není, otázka pár vteřin.

anakolut
4. lis 2021

@mendy7 Tak není to souměrné, ale neviděla bych to nijak dramaticky. Upřímně, kdo si to všimne. U holčiček si všímám, jak které sluší daný typ náušnic, ale sledovat správně udělané dírky by mě nenapadlo.

krisstina93
4. lis 2021

Me to nepřijde tak zlé, navíc tem miminkům se uši můžou ještě tvarovat, porostou, třeba se to trochu srovná.

novamamina
4. lis 2021

Mně se to nelíbí. Promiň... Nechala bych zarust a nastřelit znovu. Jedno ouško je v pohodě, ale to druhé ne. Samotnou by ji to určitě třeba v pubertě začalo štvát

treasurka
4. lis 2021

Já bych tohle teda mít nechtěla. Vyndala bych tu nepovedenou a nechala ji přestřelit. Jinak větší holky, co jim to dělali říkaly, že to ani nebolí, spíš jak to cvakne, tak se člověk lekne...

terezfr
4. lis 2021

No souměrné nejsou, ale zase na druhou stranu: já mám uši píchlé ještě v porodnici, souměrné taky nejsou a ani já ani nikdo jiný tomu fakt nevěnuje pozornost. To spis štve moji mamku, ze to ví.

hojda
4. lis 2021

Většinou ta nesouměrnost nevadí, ale bohužel tady se povedlo (nebo spíše nepovedlo) nastřelit náušnici do místa, kde náušnice být nemá☹.

utrikocku
4. lis 2021

@mendy7 vůbec bych si nevsimla

novamamina
4. lis 2021

Nejde o tu nesoumernost, ale o to, že holčičky by nemohla nosit např kruhy, protože by ji náušnice zasahovala až do tváře.

ivkakol
4. lis 2021

@mendy7 taky jsem dceři nechávala jednu náušnici předělat...trauma žádné nemá a špatná dírka jí krásně zarostla, že to není ani poznat (je jí nyní 4,5 roku)...takže bych se toho nijak nebála

littlebee124
4. lis 2021

@mendy7 Nejlepší na tohle jsou piercingová studia, kde jsou profíci a rozhodne nenastreluji, ale propichuji. Každý piercer vám rekne, ze nastrelenim se porani i okolní tkáň, potrhá se a hojí se to déle, kdežto jehla jde přímo a nenadela kolem paseku. 🙈

hojda
4. lis 2021

@littlebee124 Dcera měla nastřené a hojení bez problémů, já kdysi propichované jehlou a hojilo se to dlouho a špatně☹.

mendy7
autor
4. lis 2021

Všem moc děkuji za reakce, názory a zkušenosti. Asi to tak nenecháme, když už jsme se rozhodli náušnice dát, mají být ozdoba a takto umístěné (hlavně ta pravá) opravdu moc hezké nejsou. A jak někdo správně psal výše, jak je ta jedna hned u tváře, bylo by to pro dceru v budoucnosti dost omezující při výběru náušnic (na cokoli visacího by to moc nebylo). ☹

avadake
4. lis 2021

Na té první fotce to vypadá nastřelené skoro až v chrupavce, strašné. Toto bych nenechala určitě, hned nych tu naušnici vyndala a nechala zarůst.

gracetheworld
5. lis 2021

Tak ta na té první fotce vypadá fakt hodně špatně, to bych rozhodně nechala zarůst a píchnout znovu. Ta druhá mi nepřijde tak hrozná. Každopádně tu jednu bych fakt řešila, ne jen že to vypadá divně, ale v budoucnu by to mohlo působit trápení kvůli omezenému výberu náušnic, a to si holčička nezaslouží.

zet83
5. lis 2021

můj názor dle mé osobní zkušenosti. Doktorka mi jako dítěti naušnice píchla špatně. Od puberty mě to šíleně štve. Je mi 38 a nemůžu říct, že jsem se s tím někdy smířila. Joo je to banalita, ale opravdu mě to štve, když to pokazil někdo "cizí". Jsem strašně v tomto směru omezená, jak je psáno nad mým komentářem. Proto jsem dceři nechávala naušnice píchnout u porodní asistentky. Kůži měla znecitlivělou gelem. Vypadá to hezky a jsem ráda, že aspoň ona v tomto ohledu vypadá a nebude se trápit.
Nechala bych zarůst. A třeba za rok nechala znovu, nebo až klidně ve starším věku. Nastřelení nebolí, sama jich mám nastřelených více.

johca
5. lis 2021

podle mě to není taková hrůza 🙂

livianapuntik
5. lis 2021

Na prqvém oušku vidím,že je dirka poměrně vysoko nastřelená.mě to takto špatně udělali u pediatra tajé,a musela jsem se pak jinde objednat na předělání. Menší zkatý kroužek nešel napasovat na špatně střelené ucho

kackacerm
5. lis 2021

Taky jsme nechali jedno ouško přestřelit. Vyndat náušnici, pořádně čistit a po měsíci jsme šli znovu. Mají to na celý život, tak ať to má hezké.

sinicka
5. lis 2021

Já to měla jako miminko nastřelene podobně, mam ty dírky tak blízko hlavě, že jsem si je nechala v punerte prestrelit asi o cenťák vedle, protoze nektere nausnice fakt vypadaly divně. Mamka to prej tehdy obrečela, ale naušničky mi nechala a mně už nikdy nezarostly.. takže ta mě určitě přestřelit 🙂

mendy7
autor
6. lis 2021

Ještě jednou děkuji za reakce. 🙂 Nakonec jsem to dceři ještě ve čtvrtek večer sundala a vyčistila. Ráno už tam měla stroupek, tak budu doufat, že se to brzy zahojí s co nejmenšími následky. A příště půjdeme někam, kde to opravdu umí (kdyby měl někdo tip (a dobré zkušenosti) na Prahu či okolí, budu ráda). 🙂