Spánková apnoe, jaký je to riziko pro mě a dítě?

chiara1990
27. bře 2018

Ahoj je tu nekdo se spankovou apnoi?u me to vypada ze se u me projevila a celkem hodne a ceka se na nejaky vysetreni dle dr se mam nejspise pripravit na masku na spani :( ale ted k veci.snazime se o mimi a ted dr rekl ze se mame prestat snazit ze by to mohlo byt horsi.ja se nezmohla ani v tu chvilku na otazky.jaky je to riziko jak pro me tak pro dite?chystam se pak i k zenskymu se optat na jeho nazor.

bachovy_esence_poradna
27. bře 2018

@chiara1990 V těhotenství obecně bývá zhoršená kvalita spánku. Je to jak tlakem zvětšené dělohy tak působením hormonů. Co se týká rizika: obecně je u apnoe snížená hladina kyslíku v krvi... v těhotenstív je pak u apnoe vyšší riziko vysokého tlaku, preeklampsie nebo zpomaleného růstu děťátka. Tohle vše je zvladatelné, ale určitě je rozumné počkat na výsledky vyšetření než otěhotníte. Maska na spaní všechna tato rizika snižuje.
Jinak rizikových faktorů pro vznik apnoe je více: např. rodinná anamnéza, obezita, dlouhodobý stres atd.
Držím moc palce 🙂

chiara1990
autor
27. bře 2018

@bachovy_esence_poradna dekuji tak u nas v rodine s ni nikdo netrpi abych se optala na jejich zkusenost a obezita apod 😂 jsem rada ze jsem pribrala na 50kg nepiju kourim uplne minimalne 😂 dr mi rekl ze se stiim jeste nesetkal u takhle mlady zensky drobny ze vetsinou co ma pacienty tak to jsou starsi statnejsi chlapy :D

bachovy_esence_poradna
28. bře 2018

@chiara1990 ano, tak to většinou bývá... je dobře, že to tak nemáte, tím bude větší šance na zlepšení 🙂

gepe
28. bře 2018

@chiara1990 muzes mit spatnou zaklopku, ci jiny fyzio interni problem, na to nema vliv vek ani vaha. Puvod/duvod apnoe se zjisti ve spankove laboratori a pri vysetrenich.

chiara1990
autor
28. bře 2018

@gepe dik za odpoved mimo otazku

gepe
28. bře 2018

@chiara1990 muj otec ma jiz xx let apnoe a spi pouze na pristrojich s hadici. Nase starsi dcera mivala zrejme apnoe uz od sestinedeli, manzel ma apnoe. O apnoe v tehotenstvi Ti jiz napsala @bachovy_esence_poradna , to jsem mela opakovat jiz psane? Co jsem odpovedela mimo otazku? Az se zjisti duvod a puvod apnoe, pak budes vedet vice, hlavne jejich delku tj. dobu po kterou nedychas a frekvenci za sledovany cas. Pak budes vedet jaky ne-vliv to muze mit na dite.