Dobré ráno všem..
Chtěla bych požádat o Vaše rady či názory.Už jsem jak chodící mumie 😳
Máme 15měs.syna a už jsem hotová.Večer ho musíme hodinu uspávat, neexistuje, že by usnul sám.Dělá v postýlce kraviny, skáče, řve, vzteka se,když tam nejsme s ním.
A v noci-co hodinu je vzhůru.Stojí v postýlce a huláká, dokud k němu nevstanu a nedám mu aspoň cucnout čaje nebo vody.Fakt každou hodinu, občas i po půl hodině.A ráno v 6 už prostě vstáváme.
Nějaké fígle?😊👏
Moc děkuji
@krupka3 taky jsem si myslela,že není unavený,pač chodí spát v 9 ráno a cca kolem 14hod.Vždy na 1.5hodky.Ale kolikrát nejde odpol.vůbec,prostě někdy neusne,ale i tak v noci nespí.Včera jsme s ním ještě byli večer venku,aby byl na vzduchu a maličko ho utáhli a i tak milionkrát vzhůru..A večer si sám naznačí, že chce chrundit,ale dám ho do postýlky a boj na celou noc začíná..Teď se budeme stěhovat a chtěli jsme ho dát samotného do pokojíčku,pořád doufám, že to zabere
@krupka3 a kdyz mu tu lahvicku dam do postylky,je schopny ji vypit najednou 🤦♀️ jinak jeste o pulnoci kojim,ale uz tomu taky moc neda,takze hlad urco nema
@katkakotrikova Já si taky myslím, že prostě není unavený. Ukládej ho spát, až budeš vidět, že je unavený. Dcera je taky dost živé miminko. Před spaním s ní musím vždy jít na procházku, jinak neusne.
@ponikmonik nejhorší je, že teď ty procházky moc aplikovat nechci-bojím se.Musím vychytat nějaké místo, kam s ním a nikdo tam nebude
Já si myslím že je přes den přespaný. Pokud chodí v 9 ráno a pak ve 14 na hodinu a půl, tak se nedivím že nechce večer spát. Zkusila bych vychytat dobu tak, aby se okolo poledne najedl a pak šel spát. Se synem jsme to měli podobné, okolo roku jsem zavedla právě jeden spánek denně a to po obědě a fungovalo to a funguje dodnes (má 2,5 roku). Každopádně najít místo na procházku a taky hodně odpoledne utahat.
@sarrita prave chci dnes zkusit,aby vydrzel ted dopol.co nejdele a treba kolem poledne dat spat.Jenze padne 9 a je protivny,tak uvidime
@katkakotrikova Urcite zkus delat vse pro to, aby chodil spavat jen v poledne (klidne v 11hod). Postupne bych protahovala, vecer pak bude unavenejsi. Jen to zas neprehnat, to neni uplne zdrave. Fakt vypije celou lahev najednou? A to ma takovou zizen? Pije dostatecne pres den?
@krupka3 vytahne ji uplne v pohode a pres den pije taky dost..Az si rikam, jestli mu to nemuze odrovnat ledviny..Takze mu to piti redukuji..
A když si ho necháte ve velké posteli?
@uzivatelkapetra nechce byt v posteli..Uz od narozeni s nami spat nechce.Docela jsem za to rada 😉🤣
Ale kdyz ho v noci vezmu do postele, tak neusne uz vubec.Takhle v postylce mam aspon nadeji,ze kdyz mu dam napit tak hned usne,ale proste na chvilku
Ještě bych zkusila před spaním dát mu napít mléka. Buď UM, pokud je na něho trošku zvyklý anebo nějaké rostlinné, mi se osvědčilo ovesné. Zavedli jsme večerní rituál, že syn dostane do postýlky cca 120 ml vlažného mléka a než ho vypije přečtu mu já nebo manžel pohádku. Potom ho už necháme samotného v postýlce. Sice ještě povídá a různě se hemží, ale nakonec do cca 15 minut usne.
@katkakotrikova tak možná ho rušíte a pomohl by vlastní pokoj. Nebo máte postýlku v místě, kde se nedobře spí, chce to zkoušet
@sarrita UM uplne vyřadil.Nechce ho.To dostával právě ze začátku,když usínal,ale to odmítá.Ještě ho zkusím před spaním nakojit a nebo pak to ovesné
@uzivatelkapetra teď se budeme stěhovat a bude mít svůj pokoj,tak právě doufám,že to pomůže 🤷♀️
Nemůže pit jen ze zvyku ?? Jestli to není slazeno cukrem tak ty tekutiny nevadí ale Já bych zkusila par noci vydržet a proste nedávat napít .
@ondruchovat kdyz on se bez piti hrozne vzteka 😔
Tak dcera začala usínat sama až teď, téměř ve 3 letech. 🙂
Jinak bych taky zkusila víc popremyslet nad spankovym rezimem. Nám v tom pomohla knížka Každé dítě může dobře spát. Poznamenavala jsem si, jak dcera spí, kolik asi fakt naspí a podle toho pak upravila denni spanky. U dcery bylo treba, aby mezi nočním a posledním odpoledním spankem byly aspoň čtyři hodiny bdění.
Ale v urcitem věku měla období měsíc dva, kdy prostě spala mizerne. Budila se hrozně, co hodinu, měla problém znovu usnout. A pak to zase přešlo. Přišlo to zničehonic a odešlo stejně tak. V té době to chtělo trpělivost. Sedela jsem u postylky, drimala na kresle a tisila ji. Nevyndavala jsem, to byla pro ni vyzva ke hre. Jen jsem ji hladila a naznacila, že se prostě spí.
Jo, bylo to zombie obdobi, ale fakt to úplně samo odeznelo a najednou se vzbudila jen párkrát. Kdo vi, zuby? Nebo příprava na pohybovou etapu? Nevím. 🙂
@katkakotrikova no ale možná prave proto ze jde o zvyk . Já bych to zkusila, nic za to nedáte .. žízní neumře když pije i přes den .. dávat dudlík hlásit být tam a čekat až usne .
Bacha na ty ledviny. Jak pises, sama máš strach oprávněné
Kolik toho vypije přes den a v noci ? A váha dítěte ?
@katkakotrikova Moje obě děti od roku spávali jednou po obědě, od půl do roku dopo a odpo. Možná je to jen přechodné a když vychytáš to spaní, zlepší se to celkově.
@ondruchovat vcera jsem zkusila,dat mu jen cistou vodu a ten vyrval byl teda pekelny..Vydrzela jsem pul hodiny,za boha nechtel znova usnout.
@ondruchovat litr vypije urcite,nejak jsem to nikdy nehlidala.A vazi pres 11kg
Dnes pro zmenu prujem..Jsem z toho na palici
@lennus vcera jsem ho uspala kolem pul 12.Vstaval v pul 2.Pak usnul v 19.30 a bylo to stejne,jako lredchozi noci 🤣
Podle mě dva spánky denně v tomhle věku jsou moc, je přespalý. Když to stáhneš na jeden spánek, tak může chvíli trvat, než se režim zajede, ale věřím, že to může pomoct. No a nelezou mu zuby? Ten průjem by mohl být k tomu a časté buzení taky.... Jinak že neusíná sám je normální, synovi je 3,5 roku a taky neusne sám. Dodnes se v noci taky budí, ale už je to naštěstí tak, že se vzbudí, přiběhne k nám do ložnice a spí u nás (jako mimčo velkou postel nesnášel, nikdy jsem ho neučila s námi spát a ani jsem to teda nechtěla). Kolem roka byl taky vzhůru často, už asi ne co hodinu, ale co dvě klidně jo. Pamatuju si, že kolem druhýho roku to bylo pořád stejně zoufalý s tím spaním, vzbudil se, přišel se řevem k nám nebo jen řval v postýlce, já ho tam půl hodiny uspávala, u toho jsem usnula, za půl hoďky se vzbudila, přelezla k nám do ložnice a za hodinu to bylo nanovo. Třeba 4x, 5x za noc. V té době jsem začínala chodit do práce, takže jsem pak rezignovala a když k nám přišel, tak jsem ho u nás nechala. To už mu velká postel nevadila. Dneska se taky budí, ale když zjistí, že tam jsem, jen se otočí na bok a spí dál, většinou o tom ani nevím. Ale spaní dodnes moc nedá. Přes den nespí už dávno, ráno vstává v 6 a spát chodí mezi 21 -22. Některé děti prostě spí méně. Nicméně u tebe bych fakt zkusila upravit denní režim a prověřit ty zuby. A to noční pití bych zkoušela odbourat, protože to ho pak nutí vstávat ze zvyku. Jako jasně, ne že by se v noci nesměl napít vůbec, když má žízeň, ale ne každou hodinu, to není žízeň, to je blbý zvyk. Zkusit ho uklidnit a uspat jinak, i za cenu toho, že to nějakou dobu bude s řevem - nemyslím nechat ho řvát a odejít, ale zkoušet ho utišit jinak, zpívat mu, říkat pohádku, lehnout si k němu, cokoli.
@katkakotrikova tak to je ok , má vypít tak 120ml/kg ..
@katkakotrikova A nechodi vecer spat ve chvili, kdy jeste neni unaveny? Co kdybys mu tu lahvicku s vodou nebo cajem jen nekam nachystala, kde si ji sam poda? Uplne s tebou soucitim, dcera se touhle dobou v noci kojila i 10x, taky jsem z toho byla uplne mrtva. Kolem 19m jsem ji na noc odstavila a zacala spat celou noc v kuse, coz u tebe nebude aplikovatelne ☹ Kazdopadne z me zkusenosti je to zrovna takove blbe obdobi na spanek, melo by se to srovnat. Drzim pesti.