Sousedské vztahy

maroonka6
15. čer 2021

Holky nad námi bydlí sousedka , cca 60 let učitelka. Vždy jsme měli korektní vztahy . Já jsem si našla nového přítele a špatně slyší. Takže když mluví tak mluví nahlas a když kouká na TV tak je to také víc nahlas . Ale není to zase tak že by to řvalo ( z obývacího pokoje do ložnice tv slyšet nejde )
No a sousedka mě přestala zdravit a hlavně si stěžovala né teda mě ( je mi skoro 40 ), ale mojí matce . ( Majitelka bytu ) prý podá stížnost na nás.
Jako fakt to není nic strašnéh. Jsou zde sousedi , který dělají mejdany do rána a né jen o víkendu. Ale to se nic neděje. My chodíme spát tak v devět hodin, mejdany neděláme a tohle my přijde jako už zbytečná buzerace. Jinak nájem atd vždy zaplacen. Bydlí zde 20 let a nikdy žádný problém nebyl.
Snažila jsem se s ní komunikovat , ale žádný zájem z její strany nebyl.
Já slyšela jejího manžela chrápat v noci , takže je mi jasné že občas jde slyšet sousedy. Ale tak bydlíme v paneláku. S tím se musí počítat.

lv
15. čer 2021

Napiš jí doporučený dopis, kde důvody vysvetlis, když s tebou nechce komunikovat.

leilinka1234
15. čer 2021

Známá si takhle zadělala na problémy se sousedy když si našla nového přítele a začala si po večerech víc užívat 🙂 možná je 60letá učitelka sama a závidí 😀

gruyerre
15. čer 2021

@maroonka6 to, že ty tu televizi do vaší ložnice neslyšíš, nebo možná spíš nevnímáš, neznamená, že ta paní nad vámi ji také neslyší. Mně by teda taky hodně vadilo, kdyby kvůli nahluchlýmu týpkovi pode mnou byl hluk v mém bytě. Chce to trochu ohleduplnosti, ať přítel třeba používá bezdrátová sluchátka k televizi, nemůže obtěžovat ostatní kvůli svému handicapu.

mimi1004
15. čer 2021

@gruyerre A co její chrápající manžel? To je v pořádku? 🤦‍♀️

gruyerre
15. čer 2021

@mimi1004 to je dobrý argument... já jsem někdy slyšela chrápat tvýho manžela, takže teďko bude v mým bytě vyřvávat televize 😁

syslounek
15. čer 2021

@gruyerre A handicapovaní lidé si trochu ohleduplnosti nezaslouží?

vitezove
15. čer 2021

@maroonka6 Je mi líto, ale jsem částečně na straně sousedky. To že nekomunikuje je blbé, mohly jste si to nějak vyjasnit. Ale prostě panelák je o toleranci a ohleduplnosti. Pouštění televize nahlas prostě ohleduplné není. Přeci není takový problém si televizi dát do sluchátek. Tam si to může zesílit jak potřebuje. Řekla bych, že to bude větší problém než to mluvení. Ale i to se dá řešit, třeba naslouchátkem. Každopádně pokud je byt váš, můžete si ho i trochu odhlučnit. Ano, panelák je hlučný ale to neznamená, že to musí ostatní snášet. Vám to možná nepřijde ale poslouchat křičení sousedů je fakt strašné. Upřímně, spíš bych řešila u vás. Šla bych za sousedkou, přinesla jí kytku a řekla, že se jí omlouvám, že je to tak a tak a že jste koupila příteli naslouchátko a sluchátka a že to určitě bude lepší. A hned se vše rozjasní.

xxx3d
15. čer 2021

Zásadní otázka, jak vycházíš s matkou, resp. majitelkou bytu?

bara88
15. čer 2021

tak pokud ty slyšíš chrápání,i kdyby chrápal sebevíc tak jak musí jít slyšet televize kterou poslouchá někdo kdo blbě slyší

barmil
15. čer 2021

@maroonka6 tchán je nahluchly, ma i naslouchatko a díky bohu, že jsou v baráku. V paneláku by je už zabili. Televize rve, že je slyšet vsude, ale člověk neslyší vlastního slova a tchán u toho spi. Aby nás slyšel, i s naslouchadlem, musíme fakt rvat a mluvit pomalu a po slabikach, několikrát opakovat. Jako po hodině mi duní hlava, pokud má tohle paní od vás celý den, asi bych vás taky dost dusila, ať si odhlucnite byt. Zkuste si vy představit, že máte celý den nad sebou hluk a prostě doma máte furt zvukovou kulisu tv a cizího hovoru.

janina228
15. čer 2021

A co udělat vstřícný krok a pořídit třeba sluchátka k TV (když se ty nebudeš chtít dívat) nebo nějak tu nedoslýchavost řešit u Dr?

gruyerre
15. čer 2021

@syslounek já někde píšu, že si nezaslouží ohleduplnost?

zelenaesmolda
15. čer 2021

@maroonka6 zmerila bych decibely,jestli neporusijete hranici a nerusite nocni klid tak s tim asi neuspeje.

maroonka6
autor
15. čer 2021

@gruyerre jo tak to je v pohodě , nemá problém s tím, že by si vzal sluchátka. Ale teď jí vadí toto . Pak ji může vadit i to , že mi pere pračka. A ta dělá větší rachot , než TV.
Čekám miminko , to až bude v noci brečet tak jí to bude taky vadit ?
Neděláme rachot. Není problém změřit decibely , ale spíš mi vadí to chování. Její předchozí pes , když odešla do práce , tak štěkal do tý doby než přišla. A co my ? Nic je to pes . Ale příjemný to nebylo.

maroonka6
autor
15. čer 2021

No nedalo mi to a stáhla jsem si apku. Je to měřené teď a přítel kouká na TV.

janina228
16. čer 2021

@maroonka6 no tak 44db by ji fakt nemělo rušit.. koukla jsem do tabulek a jako běžný provoz TV je klasifikován hluk kolem 55db..

nikjean
16. čer 2021

To je mi líto, bydlení v paneláku je v souvislosti s těmito problémy opravdu peklo. Také jsem si zažila svoje. Zlatý barák, člověk se nemusí omezovat. Držím palce, ať problém vyřešíte, co nejvíc v klidu. 🙂

maroonka6
autor
16. čer 2021

@janina228 no , právě . Já třeba TV když koukám , tak jí mám více potichu. Ale tohle mi nepřijde úplně přes čáru.
Ale jak jsem psala. Slyšela jsem jejího manžela chrápat. Neřeším to , sice to bylo nepříjemné , ale co se dá dělat. Takže chápu i jí , že slyší nás. Ale rozčiluje mě , to, že si stěžuje po sousedech a mojí mamce , že nám řve TV.

tinaprofi
16. čer 2021

@maroonka6 stařecké vrtochy... 🙂)

janina228
16. čer 2021

@maroonka6 jako to asi budeš mít s paní do budoucna náročný,jestli čekáš mimčo.. možná stáhnu aplikaci taky a změřím si, kolik db to je,když se do toho děti pustěj😄🙈

zelenaesmolda
16. čer 2021

@janina228
Ted jde o to,nakolik je ta appka presna.Ja bych na tohle moc nespolehala...

orisek56
16. čer 2021

@nikjean no hele, nemůžu úplně souhlasit. My máme malý domek, jsme na vsi a máme teda taky slušně veselo. Stačí mít souseda jak zpívá Landa Andilka Debilka

janina228
16. čer 2021

@zelenaesmolda těžko říct, nevím - sama tuhle aplikaci nemám, určitě tam jsou recenze uživatelů jak jim to měří a jak je to přesný.. mě to jen přišlo zajímavý, protože když se děti u nás začnou hádat,tak je to fakt síla.. naštěstí bych to řešila jen ze zvědavosti🙂

teeerez
16. čer 2021

Kdyz s tebou nechce komunikovat, tak to neres. Jestlize chodite spat v 9, tak i kdyby ta TV fakt rvala, tak sousedka nezmuze nic. Az se ji bude chtit zacit komunikovat, tak jedinym resenim jsou stavebni upravy - a jestlize ty slysis chrapat jejiho manzela, tak by byly asi na miste. - ona podhled, ty podlady.

nikjean
16. čer 2021

@orisek56 Tak samozřejmě záleží, v jaké lokalitě žiješ. Já mám domek a kolem louku a až hodně daleko sousedy. Nicméně, asi to nebude tak hrozné, jako ve zmiňovaném paneláku, kde slyšíš opravdu každý pohyb souseda.

orisek56
16. čer 2021

@nikjean věř, že řešíme horší věci než hluk s panem sousedem 😂 ale jako jo, samozřejmě ti rozumím.