Zdravím všechny, jdu se poradit, třeba jste někdo řešili podobnou situaci.
Naši si postavili na zahradě malý bazén, což je super a jezdím tam s dcerkami. Ta starší dcerka (7let) tam má kamarádku přes cestu a chodí k nám do bazénu a naše dcera zase chodí k nim do bazénu a vzájemně si tedy děti hlídáme, v tom problém není. Ale sousedi vedle mají taky dítě - chlapečka. Ten se s dcerou moc nekamarádil, ale teď začal. Máme dlouhý společný plot a bazén je umístěn celkem u toho společného plotu, je to kolem něj udělané tak aby tam nebylo vidět, ale je tam kousek, ke kterému když se ten chlapeček postaví, tak ho jde vidět a on vidí nás. Minule přiběhnul, za námi, k tomu bazénu a volal na nás, že by se šel taky koupat. Tak jsem řekla, něco ve smysl, že to má fajn, že jde s mamkou na koupaliště.. ( no nic lepšího mě nenapadlo) a on odběhnul, dcera v zápalu potápění si ani nevšimla že tam byl. Toho chlapečka k nám (našim) do bazénu brát nechceme, mě stačí že si tam hlídám své dvě dcery + případně tu sousedovic holčičku, což ale beru že oni mi zase občas hlídají tu moji u nich v bazénu a obě holky umí plavat. Myslím, že kluk, by tam chtěl pak furt, kdykoliv by jsme tam přijeli + by jsme tam měli i jeho mladšího bráchu a maminka by se určitě taky ráda okoupala co jsem tak pochopila 😀 .. k našim na zahradu ho občas vezmem, ale s dcerou si vlastně stejně moc nehraje a místo toho si hraje s hračkami na zahradě, protože děda udělal pro vnoučata opravdu super hřiště.. a on na zahradě, kde bydlí nemá nic. Je mi ho líto, zvláště v těch vedrech. Máte nějáký tip jak mu to vtipně a jednoduše vysvětlit? když se příště zeptá? Já nad tím, asi moc přemýšlím a řeším to.. no a nejvíc se děsím, toho že se zeptá dcery. I s ní to musím probrat..
Pokud neni nejaky zly tak bych byla rada za detskou spolecnost pro dceru a taky bych to brala jako dobry skutek. Ale abych odpovedela na otazku, jak mu to rict, ze ho tam nechces, tak bych zkusila delat ze neslysim a nebo mu rict, ze "ale jen na chvilku".
Vůůůůbec, pak se mu něco stane a co? Uklouzne a vyrazí si zuby nebo se nedejbože utopí. Já bych do toho nešla ani za zlatý prase. 🙂
@meiem my udělali zastřešený velký bazén a sousedi (Pražáci, kteří tam jezdí na chatu) si mysleli, že jsme postavili veřejný koupaliště. Normálně se mi tam na férovku nakyblovali. Bylo to nepříjemný ale proste jsem je vyhrnula. Také bych si nenechala. Za chvíli tam budeš mít celou ulici
Sousedka to taky tak měla v podstatě povolila všem dětem lozit k nim na zahradu, najednou zjistila, že má doma školku a ostatní rodiče vegac. Navíc doma bazén, trampolínu, velké dětské hřiště... A najednou žádné soukromí a v podstatě zodpovědnost za hromadu cizích děti. Tak řekla dost, prostě to nedovolila, na rovinu řekla, že to nejde. Dělám to i já, maximálně jedno nebo dvě cizí děti, u kterých vím, že jejich rodiče pohlídali to me. Prostě má klouček smůlu. Se sousedy dobré vztahy, ale jasné hranice. Představa, že se mi sousedka koupě v bazénu mi přijde děsná.
@meiem Sousedi si muzou pořídit svůj bazén,to snad má na zahradě dnes každý kdo má dítě.. U nás v bazénu se občas taky sejde víc dcery kamarádek ze sousedství,ale je to vzajmne,někdy se zase dcera koupě u nich. Já to beru tak,že holky se spolu vyřadí,tak proč jim to nedopřát. Dovoluji to,ale jen když mám čas je hlídat,i když je jim všem kolem 7,plavat umi, tak bych nenechala bez dozoru.
No spis bez dohledu jeho rodicu bych do toho nesla,v dnesni dobe fakt zodpovednost hlidat v bazenu cizi dite a osobne bych mela i provlem dceru pustit bez dozoru k nekomu cizimu do bazenu,protoze nahoda je blbec a neco se stane a pak si to clovek vycita cely zivot nejen sobe ale i tem co neuhlidali,nekdy je to mzik...
Jedině když si dítě přijde hlídat jeho matka... Hlídat cizí děti v bazénu - díky, to ne. Jiná je situace, když je to vzájemné a jste třeba kamarádi a tak.
Prostě nemůže, pošli ho příště za mámou, ať ho vezme na koupaliště 🤷 Nebo mu napustí aspoň vaničku, to zvládne fakt každý.
K dceři chodí na bazén kamarádky pouze s dozorem vlastních rodičů, s maminkou si vypijeme kávu a holky spolu zablbnou v bazénu. Jen jedna kamarádka tu chodí i bez maminky, ale jen když jsme předem domluvené a mám čas je hlídat. Dcera má 6.
K rodičům chodí dvě děti od sousedů. Mají dohodu, že když kluci budou chtít a naši to povolí tak jo, ale samozřejmě je hlidame. Já se synem v tu chvíli do bazénu nejdeme, syn je ještě malej a fakt tam vyváděj blbosti, často se musí krotit, vždycky tam navíc musí byt někdo, kdo je hlídá. Ale mají povoleno od našich a jejich rodičů že denně max na dvě hodiny. Což je zase fajn. Pokud je nemá kdo hlídat, tak prostě mají smůlu. Je škoda, že na to klučík dojede, ale chápu. Asi bych řekla buď a nebo, ať se dohodnou. Jeden den ona, další on třeba. Že prostě všichni tam být nemůžou, bazén je menší atd.
Přesně to řešila sousedka. Nechali si postavit velký nerezový bazén a hned se jim tam chodili koupat snad všichni. Její manžel neumí říct ne! Ona je zlá,protože některé "slečny " jsou čuňata a jdou se tam vyloženě umýt 🙄 a to čištění taky něco stojí. Tak narovinu řekla,že to není veřejné koupaliště. A že nemá čas tam celý den hlídat ať se něco nestane. Někdo se urazil a někdo pochopil..teď mají klid
Naši si pořídili ten bazén, protože se rádi koupou a nemají rádi veřejné koupaliště, kvůli bakteriím načurané vodě a pod. .. Takže ani oni tam nechtějí mít prostě půlku vesnice. Navíc, většina sousedů v okolí bazény na zahradě má.. od různých nadzemních až po vyhříváné.. ten kluk, nemá ani malý nafukovací.. nechápu, navíc má asi 4letého bráchu, takže by se vyblbli.. ale né no, nemají ani pískoviště. Prostě když tam přijedeme za babi a dědou, tak jsem ráda že si poblbnou v bazénu spolu, dáme kafe a zavoláme dcerce kamarádku a buď blbnou u nás nebo u nich.. ale prostě smutný kluk za plotem, mě rve srdce no, ale v bazénu ho nechci, protože za chvili za plotem bude stát i jeho malý brácha a mamka.. nemám problém ho vzít na procházku s holkama, na zmrzlinu, nebo at si hrajou na zahradě.. ale ten bazén prostě beru jako soukromou záležitost no. Ale jsem ráda, že většina z vás to nevnímá negativně, takže si asi promluvím rovnou s tou jeho maminkou, že prostě do bazénu chodit nebude.
@meiem vím přesně co máš na mysli. Také máme velký bazén a za plotem tři potenciální zájemce 😀 Když se mě ptali zda se můžou přijít vykoupat tak jsem jim mile vysvětlila, že se v našem bazénu chceme koupat jen my, kvůli čistotě vody a že naš taťka, když přijde z práce chce klid, na to mi bylo sděleno že se vysprchuji a budou potichu , takže jsem jim opět hezký řekla, že se bojím aby se jim něco nestalo, že by jich bylo v bazénu s mými dětmi šest, ať si přijdou pohrát na písek...
Chápu to tak, že kdybys řekla ať si kluka hlídá jeho maminka, tak by se i ona hrnula do bazénu. A příště až byste se šli koupat tak znovu. A pak zodpovědnost za cizí dítě. Chápu, že ti to vadí, je to váš bazén. A nechceš ranit toho chlapečka. Já bych mu řekla pravdu, že ho nemůžeš do bazénu pustit, že by si tam mohl ublížit a to by tě moc mrzelo a jeho maminka by se pak zlobila. Ať se na tebe nezlobí, ale poprosí maminku ať mu napustí třeba vaničku. Nebo s ním jde na koupaliště. Že bazén může být nebezpečný, já se snažím dětem nelhat a podat jim to tak aby to pochopili, může být smutný, tak mu to podat šetrně, ale ne vždy se mu splní to co chce i to k životu patří. Pokud by rodiče nebyli proti nabídla bych mu třeba nanuka, aby si nemyslel, že ho nemáš ráda, ale do bazénu bohužel nemůže.
Tak o o je taky fakt,ze bazen maji lido,kteri maji radi soukromi a verejny bazen si z toho udelat nechteji,to si takhle mysli sousedi vyzirky,ze je to nic stat nebude,ale budou se tam taky koupat a zdarma,pritom koupat se muzou jit na koupak ci prehradu,ale to by je taky neco stalo,ale jet k vode prece neni az takovy problem,vytahnout vanicku,poridit deckam bazenek,to neni prece problem
Taky k nam nechodi sousedovic deti... Clovek je pozve jednou a pak je tam ma porad a uz ne jedno dite, ale dve, tri (maji jich hodne) a i nejlepe mama "dej sem kafe, jdu je hlidat" A jejich chovani se mi taky nelibi...
Deti je ani zvat nechteji, zvou si kamarady a je to vzajemne nebo se sejdeme na vylete, hristi, ve skolce.
A uz probehlo divadelni predstaveni sousedky, jak jsme zli a chudaci deti.
Uz takhle mi vadi, ze par maminek prijede k hristi, vidi me, vyhodi dite z auta a jede domu.... A zrovna ty, co me pomalu ani nepozdravi. Deti hned "co nesu k jidlu" no clovek poda prst a ukousnou celou ruku.
@jane46 s tim hristem jsem to nepochopila,to jako,ze jim je mas hlidat?A jeste jim davat jidlo a proc se neseberes nejde dom,at si tam delaji co chteji...
Chápu tě. Naprosto. Já bych snad malý nafukovací koupila a dala jim ho...
@marcicek84 No asi jo. Me to celkem nevadi, kdyz pozadaji, vim ze to potrebuji (nejdou si dat domu kafe) a mame nejaky vztah.. ale zrovna tyhle maji nos nahoru kdykoliv jdeme kolem nich. Naposled se spustil lijak, cekali jsme tam dlouho a nikde nikdo, ani nevim kde bydli 🤦 Sli jsme domu, prevzala si je maminka, co bydli hned vedle a zahnala svoje dve 🤷 Jo a vek predskolaci + prvni trida. Asi zacnu vybirat za hodinu hlidani 😂
Na cizi jidlo jsou deti jako pirane 😆
@meiem Jo my máme něco podobného s trampolínou, děcka od sousedů tu byla pečená vařená, protože jim to tchýně kdysi dávno dovolila (ještě jsme tu nebydleli) no a teď tu bydlime a oni sem pořád lezou, teď teda v době, kdy nikdo dospělý není venku, takže je nikdo nehlídá (děcka 3r, 7r a 10r). Už jsem jim to několikrát říkala, že mají svoji zahradu, ta, že je za plotem a přes plot se fakt neleze ale nic prostě, jejich matka to má taky na háku, děcka se baví, nemusí je hlídat... Zkusila bych tvou situaci řešit s chlapcovou matkou, jestli nebude mít rozum a klukovi vždy jak na vás bude dělat psí oči říct, že musí za mamkou, že ty ho hlídat v bazénu opravdu nebudeš ať jdou na koupaliště...
@meiem něco podobného resim ja. A už jsem se pristihla, ze z toho mám celkem schizu a nervy🙈🙈
Rok o mě nikdo ani nezakopne, jakmile začne být vedro, najednou jsou všichni kamaradi🙈 ja jsem sice ostra, ale neumim rikat ne, je mi to trapne a nechci si proste rozhadat sousedy.. jedna moje sousedka-hodně se chlubi jak pořad někde jezdi, pořad jsou v trapu, vylety, more, kavarnicky. Kudy chodí-tudy troubi ze oni bazen mít NEBUDOU! Ze to je hrozné nebezpecny, ze to NEPOTREBUJOU atd.. ale pak mi přijde, ze úplně číhá, kdy dorazim domu a do 15min jde vždy kolem myho plotu..a “jeeee” vy jste doma? A mohli by jsme se jít k vám vykoupat????
Loni jsem to nějak neresila, těch teplých dni nebylo tolik, dokonce to doslo tak daleko, ze byli u mě každý den nakyblovany když jsem byla v praci( je na matersky) a místo toho aby odesli když ja prijizdim naprosto vyzdimana domu- tak tam byvakovali do pozdního vecera( i když mě ditko chodí brzo spat)🤦🏼♀️ Letos s tím mám proste vazny problem. Jsem hodně unavena z prace, a opravdu nestojim o to abych úplně vyrizena přijela před 5 tou domu kdy si chci odpovinout..vypnout.. delat něco svyho..nebo taky nic, a pořad odrážet útoky. Dokonce teď v nedeli tam stala a krikla na mě, ze jsem měla infarkt. Hodně silné přemýšlím, ze si jako “první dobrou” zakreju plot, protože ho mám pruhledny, a fakt mi vadi ty náhodný trasy kolem nej a ze na mě kazdej prosebne kouka( jako ze by mě to mělo napadnout je automaticky pozvat).. sem z toho vážně totálně v nervu.. dneska očekávám ze jakmile projedu kolem jejich domu, během 10min je před mým plotem.. sere mě to! Ale neumim říct, hele sorry-proste vás tu teď nechci
Nerikam, když se domluvime txden dopredu třeba na navstevu.. nemam problem..ale tohle je každý teply den😮💨 potřebovala bych druhou osobu aby řekla, hele sory
@alkapinka řekla bych že tě bolí v krku, třeba i že jsi v noci měla teplotu. Že nevíš co to je. Ať radši nechodi.
Prostě řeknu ne, stejně tak jak říkám Sousedovice dětem ať jdou domu, že už prostě máme svůj program. Se sousedy se nemá úplně kamarádit, ten plot je prostě určitá hranice, za kterou se se sousedy nechodí pokud tě sami nepozvou.
No ty bláho, asi žiju v jiným světě, ale v životě by mě nenapadlo lozit někomu na jeho soukromou zahradu do jeho soukromýho bazénu, nabo tam posílat děti. Bože, to je jako bych jim strkala hlavu do ledničky. Jé vy máte zmrzlinu, tak my si dáme... Já jsem Pražák panelákový, tak prosím vás, tohle je mimo paneláky běžný chování? Já mám blbej pocit, když moje děti koukaj na hřišti na jiný, jak jí, a rodiče jim nabídnou. Z toho, co tu píšte, bych se do toho bazénu šla hanbou utopit 😅
Řekla bych, že bazén je prostě malý a že se nevejde. Myslím si, že pořídit dneska dítěti bazén za 150 Kč a nalít tam 3 kýble vody zvládne každý rodič.