Sousedé mě věčně bezdůvodně napadají. Mám právo podat trestní oznámení?

10. říj 2020

Ahoj, bydlím v pronájmu, hledám si jiné bydlení ale je to těžké skrz mojí finační situaci. Sousedé co s nima bydlím na jedné chodbě, jsou skoro každý den opilí,pouští si štrašne nahlas hudbu, řvou na sebe. To mi až tak nevadí. Problém je v tom že před měsícem mě sousedka bezdůvodně napadla na chodbě, nadávála mi a vyhrožovala,byla opilá. Já jsem se bála že mi ještě něco udělá, tak jsem rychle šla do bytů kde mi ještě bouchala na dveře ať jdu venku. Tak jsem volala policajti, přišli sousedce domluvili řekla jsem si ok tak snad už bude klid. Omyl, podobná situace se stala ještě šest krát. Policie to vždy vyřeší jen domluvou. Majitel to vůbec neřeší. Jak píšu, hledám si být. Ale co mám dělat mezitím? Mám právo podat trestní oznámení? Policajti mi řekli že ne.

koordinatorka_odboje
10. říj 2020

samozřejmě, že máš právo podat TO. A oni mají povinnost to řešit, i kdyby to TO byla úplná ptákovina, v právním státě máš na to nárok. Sousedka asi dostane spíš pokutu na MěÚ za přestupek, ale měla bys ji pohrozit, že jestli se nezklidní, budeš na ni podávat TO klidně pořád, dokud neskončí v exekuci. Jestli nic neuděláš, bude to gradovat, protože tyto typy když vidí strach, tak si dovolí víc

koordinatorka_odboje
10. říj 2020

jo a doporučuji to TO podat teď, dokud je nouzový stav a určitě dát do zápisu na PČR vyhrožování.

autor
10. říj 2020

@koordinatorka_odboje taky si myslím že mám právo. Když se to stalo poprvé, tak mi policajti řekli že právo mám. Tehdy jsem si ale myslela že to je na posled. Ostatní policajti mi už pokaždé říkají že právo nemám, no přijde mi to divné. Jedna policista co už tu byla dvakrát, řekla že pokud se to stane ještě jednou tak už právo mám. Tak nevím. A se sousedkou bych se chtěla pobavit, ale v klidu a to je dost nemožný když je věčně opilá. A určitě máš pravdu, že to bude gradovat. Bývala sousedce dělali to samé, ta teda ani nevolala policajti tak ji jednou fizicky napadli.

sonaxoxo
10. říj 2020

Taky bych zkusila si vse natacet na te chodbe.Skoda ze nemas u sebe nejakeho chlapa,ktery by jim dal pres dr...rychle fakt pryc

autor
10. říj 2020

@sonaxoxo jo pár záznamů už mám a přítele mám ale nechci aby to řešil nějak fizicky ještě bysme z toho měli problém.

barulina
10. říj 2020

No tak my tohle ani jako tc nenabereme. Tohle je prestupek proti obcanskemu souziti. Takue to sepiseme a posleme na urad. Tam si to zajdete rozwbrat a urad rozhodne

amazonkajanik
10. říj 2020

@barulina pokud má ale na záznamu,že je jí vyhrožováno smrtí,už to na TO je a je to "nebezpečné vyhrožování "

barulina
10. říj 2020

@amazonkajanik urcite ne. Vykladate si vaichni ten zakon strasne jednoduse. Je to krasny prestupek.

amazonkajanik
10. říj 2020

@barulina no,ny nedávno řešili něco podobného,kdy frajer byť v opilosti něco řekl,ale jelikož všichni víme,že je magor a nelze to brát na lehkou váhu,řešili jsme to a bylo nám řečeno,že máme podat TO právě kvůli nebezpečnému vyhrožování. Rozhodně to přestupek proti občanskému soužití nebyl,nedošlo k žádné hádce s dotyčným, slovní konflikt měl s někým jiným. Do toho,když přijela hlídka,tak naznačila,kdo volal,i když to nemohli vědět a druhý den výhrůžky,že praskacovi rozslape ksicht.

barulina
10. říj 2020

@amazonkajanik ale ty nemuzes bratnppdlemsve os. Zkusenosti... Ty vis jak tady v tom pripade jedna zakladatelka? Ty vis co cemu predchazi, jaknse bavi, jak to na miatw probiha. Pokid moji kolegove v tvem pripade rekli To nanzaklade infa, prosim. Na zaklade tady toho stroheho infa, bez vyjadreni proti strany je tonproste Pr.

jako_mala_holka
10. říj 2020

Nauc se psat, trolle

koordinatorka_odboje
10. říj 2020

@barulina prestupek by to za norm.okolnosti byl, ale je nouzovy stav. To je pritezujici okolnost, pokud se to spoji s vyhrozovanim nebo ublizenim na zdravi, bude z toho krasna podminka min.

barulina
10. říj 2020

@koordinatorka_odboje zalezi kdy k tomu doslo. To ze ted beco je neznamena ze k tomu nedoslo driv. A bavme se normalne, ne na zaklade vymyslu nejakych Prymulu. A nouzovy stav neznamena ze se z Pr stane Tc, Pr bide vzdy Pr a Tc vzdy Tc, ale bude to potrestano nejvyssi sazbou v dane veci. N