Toto tema zakladam abych nabrala inspiraci a treba i s pomoci ostatnich maminek zkusila nove recepty. jsem kojici maminka a memu detatku nevyhovuje normalni strava proto chci prejit na tyto jidla a taky chci zhubnout neco malo a zmenit styl jidla. Pokut mate nekdo podobny pocit tak sem. 😉 😉 😉 😉
nevestinka chci kombinovat normalni stravu a tuto zdravou. jinak me prijde ze malemu vadi vsechny tucne veci.
Proste bych chtela kombinovat tofu a nektere veci z normalni kuchyne. Proste alternativu k nekterym pokrmum viz sojoneza vyborna. A moje mimco je nedonosene tak se o nej vic bojim, ale normalni jidlo jen bych mohla jist tak 3-4 dokola.
Ahoj, to je super téma! Já mám hrozně ráda tofu. Hodně ho používám tam, kde se může dát klidně i maso např. do rizota nebo ho zapékám s bramborem a nebo jen tak uvařené na páře s bramborem a zeleninou. Teď také kojím. Mám malého chlapečka a tofu mu problémy nedělá. Hlavně tedy nakupuji marinované tofu a nebo uzené. Dělala jsem si i z něho "hamburgry". Pečivo, do toho plátek tofu, zeleninu a náhražku tatarky. Ráda se ale dozvím i něco jiného. Mám pár receptů, které opakuji 😀
lenam no super ze nejsem sama ja teda jedla uz v tehu neco, ale po narozeni maleho jsem jezdila za nim do nemocnice 3 mesice tak to neslo moc dodrzovat jidelnicek a ted pomalu to chci zavest. A zacala jsem ze salat bramborovej jsem udelala se sojonezou. Jinak dneska chci udelat kuskus s kurecim masem orestovanym a rajcetem, olivami a troskou cesneku jen pro chut. Tak dam pak vedet.
Já se musím přiznat, že mám hrozně ráda "normální" tatarku a majolku. Ale už v těhotenství jsem začala tatarku nahrazovat bílým jogurtem. V těhotenství jsem dělala bílý jogurt s česnekem a solí a teď si připravím bílý jogurt, který posolím a dám do něho kopr. Kuskus jsem už také zařadila do našeho jídelníčku. Mám také ráda luštěniny a v těhotenství jsem trochu experimentovala s různými druhy fazolí a čočkou. Ale moc receptů neznám. Spíš taková klasika jako že jsem to přidávala do zeleninových salátů apod. Zkoušela jsem i péct ze špaldové mouky švestkové koláče a chutnaly mi. Je to asi o zvyku. I manžel to jedl 😀 Použila jsem recepty z kuchařky, jen jsem nahrazovala bílou mokuku špaldovou.
lenam koukam ze jsi muj clovek proste normalni jidlo jen ho nahradit necim jinym to mam rada. nemam rada specialni jidla. 😀 😀 😀 😀
A kolikaty jsi TT
Ahoj, tak my jsme na tyto věci přešli celá rodina co jsem začala přikrmovat dceru 🙂 Začala jsem se o tu zdravější stravu víc zajímat, jak jedla s náma, přizpůsobili jsme naši stravu jí 🙂 Takže místo majonézy používám do salátu sojanézu, není to skoro poznat od majonézy, pokud se jí tam teda nedá moc 🙂 Místo bílý mouky používám na zahušťování pohankovou, jáhlovou mouku, občas teda namíchám s bílou. Do zeleninových polívek dávám pohanku, jáhly, červenou čočku..Tofu jsem už taky párkrát zkoušela dělat, jako na guláš. Teď na vánoce jsem poprvý zkoušela píct špaldový sušenky, a super 😉
leonik no sojoneza mi chutnala a manzel nic nepoznal taky. Jinak jsem rada ze tohle resi vic lidi a nejen ja.
Jinak cervena cocka je dobra ja delala i takhle karbanatky das tam stejne masa a cocky a vubec nic nepoznas. (cocka cervena je povarena a vychlazena) ostatni se dava jako normalne.
Podobné téma tu už je:
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
Cauki, doporucuji koupi knizky od V.Strnadelove - Radost ze zdravych deti, ted ji zacinam cist....je tam spousta receptu, dneska jsem zkousela spaldove palacinky ze zeleninou a cervenou cockou a byla to parada! Jinak jahly miluju - rano kase, tofu s rasou je uzasne........a to nejsem vegetarian ani makrobiotik, proste mi to strasne chutna 😉
ahoj, myslis jako makrobiotiku, vegetarianstvi? Nebo alternativni vyzivu jen tak.
jahly moc nemusim, ale hodne pouzivam treba pohanku
mleko pouzivam pouze sojove, ale jogurty zase normalni
ja tohle resim uz dlouho a se ted navic pomalu chceme pripravovat na poceti, tak se urcite tim budu zabivat jeste vice
A co konkretne mimiskovi vadi?