Sofie nebo Monika?

jirnov
2. dub 2017

Ahoj, mám dotaz? Jaké jméno byste dali holčičce k cizímu příjmení? Rozhodujeme se mezi Sofií, Sabinou a Monikou. Manžel nechce Sabinu, takže spíš ta Sofie nebo Monika. Nejvíc se vsici přiklání k Sofii, ale mě se tolik nelíbí a myslím si, že ve škole pak budou vymýšlet různý patvary jako Sofina, Sofa, Sofule aj. což si myslím​, že nebude zrovna moc nadšená. Nevím jak teď, ale generace Sofinek jde právě teď tak do školy a neznám žádnou starší Sofinku, která by řekla, že je se svým jménem spokojená. Co vy na to?

monaluza
2. dub 2017

Moniku v zadnem pripade. To je zalezitost casnych osmdesatek a vhodna leda tak pro kadernici (prezdivka napovi 😉)

jipe
2. dub 2017

Já bych se zase přiklonila k Monice, zdá se mi poslední dobou trošku přesofinkováno 🙂 Jinak skoro každé jméno jde říct pěkně i ošklivě (jedné neoblíbenkyni přezdíváme HarMonika nebo Motyka :D :D )

majaaa82
2. dub 2017

@monaluza tak moje mama je Monika, rozena je roku 1956 a kadernice neni 😉
@jirnov kdybych mela volit pouze mezi Monikou a Sofii, byla bych pro Moniku. Sofie je fajn, ale je jich ted strasne moc.

jaja01k
3. dub 2017

Mne se libi Monika 🙂

misulinka44
3. dub 2017

Záleží na příjmení...Ale osobně se mi daleko víc liplbi Monika, Sofii je opravdu mnoho a v okolí hlavně tmavší pleti;) ale rozhodujete se vy,vaše dítě;) zvažte kromě příjmení oi svátek,aby nebyl blízko narozenin atd;)

lenickakl
3. dub 2017

Taky se mi víc líbí Monika.

izz76
3. dub 2017

@jirnov Přestože je Sofinek hodně a já osobně bych nechtěla aby moje dítě mělo jedno z nejpoužívanějších jmen,tak v této volbě mezi Monikou a Sofii,bych volila Sofii. Monika se mi nelíbí vůbec.

riakuk
3. dub 2017

@jirnov Určitě záleží na tom, jaké máte příjmení. Ano, již je "přesofinkováno" a Monika je jméno, které se moc nedává, ale třeba domácí podoba Monča je pěkná. Dá se i jméno upravit na Mona nebo psát Monica, aby se to hodilo.

jirnov
autor
3. dub 2017

Právě že bych raději tu Moniku, protože Sofinek je moc a moc se mi nelíbí ta kombinace S a F. Je to takový uplivaný. Ale doma mimču všichni dlouho říkali Sofinka a teď, když se to má narodit a mě se je povede i zlomit na Moniku, tak mi Monička nejde přes pusu. Ale asi je to jen o zvyku. Monika je hezký jméno a teď se dává hrozně málo. Myslím, že přezdívky se vymýšlí hlavně pro jména, kde je málo tvarů a nebo je ve třídě více dětí se stejným jménem a tak je potřeba mu najít přezdívku.

jirnov
autor
3. dub 2017

@monaluza a jestli je jméno Monika pro kadeřnici, tak to bych řekla, že to bylo možná dřív, protože jich bylo tolik, takže se mezi nima našlo určitě i hodně kadeřnic, teď je ale moc Sofinek, tak určitě bude i spousta kadeřnic Sofií. 🙂

leki
3. dub 2017

Sofie je ted jedno z top jmen a proto bych ho urcite nedala. Me se vzdy hrozne libil Jakub, ale ze stejneho duvodu jsme vybrali jine.

jirnov
autor
3. dub 2017

Kluka jsme vždycky taky chtěli Jakuba, ale nakonec máme místo Kubíka Robíka. 😋

vineta
3. dub 2017

@jirnov Monika je pěkné jméno, rozhodně lepší než Sofie.. s těma se teď roztrhl pytel a je to až trochu divný. Monika se teď moc nedává, líbí se mi čím dál víc, jak tak o tom přemýšlím 😉

jirnov
autor
5. dub 2017

Tak jsem myslela, že jsem jak děcka tak manžela zlomila na Moniku a oni zase obrátili, že ne, že to bude Sofinka. 😥 Tak já už fakt nevím. Zrovna jsem si začínala zvykat na Moničku.